torsdag den 23. maj 2013

Spild af penge - 6 eksempler om regeringen

Spild regeringen

           
Gary Shapiro        

Vi hører ofte om spild, svindel og misbrug i regeringen. Og gentagne gange hører vi politikernes entydige løsninger til, hvordan man hindrer regeringens pengespild. Hver gang er resultaterne dog deprimerende. Politikerne har ikke det politiske mod til at standse det tåbelige forbrug.

Beviserne har vi i eksemplerne.        

Præsident Obama modtog 86,000 ideer fra offentligheden om, hvordan man hindrer spild. Administrationen udvalgte 67 fra denne liste, og ingen af dem repræsenterede nogen nye eller innovative tankegange.

I stedet genforstærkede de blot administrationens egen måde at tænke på ved at udvælge områder der allerede lå på ‘huggeblokken.’ Det samme gælder for Republikanerne. Republikanere i Huset fremførte ideer gennem deres YouCut initiativ, og de tusinder af kommentarer fra offentligheden der fulgte med. 36 blev udvalgt som vinder-ideer - men kun to kunne klare den politiske prøve.
 

Det uansvarlige, ude af kontrol forbrug skal bare standses. Politiske ledere burde samle bolden op og handle mod spild i regeringen. Her følger de seneste eksempler på idiotisk regeringsforbrug:

1. Ifølge en Office of Personnel Management (OPM) rapport, pungede skatteyderne ud med over 155 millioner dollars i 2011 for at betale for fagforeningsansattes særinteresser. Baseret på en praksis kaldet “officel tid,” kan fagforeningorganiserede i den offentlige sektor arbejde fuld tid og blive betalt af skatteyderne for at hjælpe fagforeningerne med “at få tilfredsstillet deres forpligtelse til retmæssig repræsentation” - hvilket tvinger dette spørgsmål frem  - Er det virkelig skatteydernes ansvar? Nogle lovgivere, herunder Phil Gingrey (Republikaner fra Georgia) og Dennis Ross (Rep. fra Florida) ser nærmere på problemet, men OPM synes ikke særlig villig til at diskutere det.  

Americans for Limited Government har indhentet information om visse forbundskontorers brug af arbejdstid gennem Freedom of Information Act’s muligheder. Blandt deres resultater ser man at 35 fagforeningsansatte arbejdede på fuld tid i Transportministeriet i 2012, og 17 i Miljøministeriet. Alle tjente de mindst 72000 dollars om året, som du og jeg har betalt.  

2. Vælgere i Californien godkendte i 2008, at bruge 10 milliarder dollars for at finansiere en super-høj-hastigheds jernbane mellem San Francisco og Los Angeles. En gruppe landmænd søgte at blokere for projektet, men man blev enig. Kritikere, herunder Californiens lovgivere der påbegyndte projektet og fik Californiens vælgere til at godkende det, beklager sig nu. De anslåede omkostninger er øget fra 45 milliader til 70 milliarder dollars. Ydermere, for at holde omkostningerne nede skal togen dele spor med regionaltog i Bay området. Dette betyder færre tog og langsommere hastighed, og ville kræve to omstigninger for passagerer for at få fuldført rejsen fra L.A. til S.F.

Andre igen siger at projektets omkostninger er blevet groft undervurderet. En rapport fra april 2013, fra Heartland Institute fastslår at omkostningsberegningerne er tvivlsomme, og advarer om at projektet ville kunne koste Californiens skatteyder flere milliarder ekstra, på grund af elendig planlægning og at man ikke har villet følge anbefalingerne fra respekterede forskere og ingeniører.




3. The New York Times havde fornylig en historie om Rhode Islands tab på tæt ved 100 millioner dollars sidste år da en tilskudsordning for 38 studios gik fallit. Staten hældte penge i spillevirksomhederne grundlagt af tidligere Boston Red Sox pitcheren Curt Schilling. Samme Schilling lovede at hans interaktive videospil ville beskæftige tusinder af statens borgere når det først var i gang. Enhver potentiel investor havde forkastet ideen, men Rhode Island ønskede arbejdspladser og gik ind på ‘spillet.’ Atleten havde absolut ingen erfaring i at drive en virksomhed, og meget mindre en kompleks interaktiv videospil studei, og selskabet gik fallit på to år. Nu er der stærk tvivl om de som har penge tilgode kan få dem.
 
Curt Schilling siger tak for pengene

4. The Office of Management and Budget har forsøgt at slå ned på forbundskontorer der betaler ‘voldsomme’ gebyrer for at holde tomme bankkonti åben. Ifølge Washington Post, har 13,712 konti hos forbundskontorerne en balance på 0. At betale servicegebyrer for disse unødvendige konti vil koste skatteyderne mindst 890000 dollars i år, samtidig med der ingen indtægt er. Ganske enkelt så har regeringskontorerne ikke været inde og udfylde de papirer der skal til for at lukke de konti, der hver koster 65 dollars om året.


5. I 2009, gav Department of Energy  et lån på $529 millioner Fisker, en virksomhed der producerer luksus elektriske biler der koster godt over 100000 dollars stykket. Den 24. april begyndte House Oversight Committee at undersøge de 32 millioner dollars virksomheden fik i 2011, efter man ikke havde levet op til betingelserne i låneaftalen.

I sidste måned tilbageholdt regeringen 21 millioner dollars for bilfabrikken efter man ikke levede op til en planlagt betaling. Den problemhærgede bilfabrik forventer man vil indgive begæring om konkurs, hvilket vil føje den til den lange liste af regeringsstøttede fiaskoer i de seneste år.

Denne dejlige ‘familiebil’ har modtaget solid statsstøtte. Er det derfor den ‘griner.’

6. En A rapport udgivet sidste måned fastslog at 21% af skattetilbagebetalinger fra IRS (skattevæsnet) gennem Earned Income Tax Credit i 2012 var fyldt med fejl - samlet til 11 milliarder dollars.

Mens vor nation fortsætter med langsomt at komme sig fra en altødelæggende økonomisk recession da har folk strammet bæltet og holder sig tilbage. Vi anerkender at selvbeherskelse og endog nogle ofre er den metode der skal til for at komme gennem svære tider og skabe en fremtid med velstand.

Uheldigvis nægter vore valgte ledere at foretage ansvarlige reformer i forbruget og listen med spildt og direkte misbrugssager bliver længere og mere latterlige for hvert år der går. Nok er Nok.
   
http://spectator.org/archives/2013/05/06/wastrel-government

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails