mandag den 3. juni 2013

Sværd og Skjold ifølge Obama

Obama’s Sværd og Skjold

Vor præsident forekommer døv - takket været KGB.


Kald os blot tossede anti-kommunister. Sig blot vi er konspirationsbesatte. Insister på at vi måske har brugt for megen tid på at studere og leve i Den Kolde Krig. Uanset hvad, så er det vor livsvej, og vi kan bare ikke lade vær med at bemærke visse ting. 
Da vi betragtede præsident Obama tale om terrorisme i sidste uge blev vi noget fortørnede over at høre ham sige at Amerika har brug for et anti-terrorprogram der skal være ‘vort sværd og vort skjold.’ 


Dette var et noget forbavsende valg af ord af en amerikansk præsident. Husk på KBG’s emblem! Det gør du måske ikke, men det gør vi. Den ene af os (Pacepa) tilbragte over to årtier med at arbejde for KGB som en af de højest rangerende efterretnings/militære/politiske embedsmænd i hele Sovjet blokken, og blev ‘belønnet’ med to dødsdomme da han søgte sin frihed.
Artikler af Pacepa på synopsis 1, og 2. og 3. og 4.


Emblemet for KGB var et sværd og et skjold, der skulle symbolisere dets pligter: Landets fjender skulle under sværdet, og skjoldet beskytte den kommunistiske revolution.


Lige da vi hørte præsident Obamas bemærkninger troede vi at vi havde hørt forkert, og derfor ventede vi til se så den skrevne tekst af hans tale. Her var den forberedte tekst, som offentliggjort i Wall Street Journal:


“Vor sejre over terrorismen kan ikke måles i en sejrsceremoni på et krigsskib, eller en statue der væltes omkuld. Sejr vil blive målt i forældre der bringer deres børn i skole; immigranter der kommer til vore kyster; fans der deltager i et boldspil; en veteran der starter en virksomhed; en gade med liv og aktivitet. Den stille beslutsomhed; fællesskabets bånd og karakterens styrke; denne afvisning af frygten - det er vort sværd og vort skjold.”


For at gentage det: Sværdet og skjoldet er velkendt som KGB’s emblem. Blot for at komme med et eksempel da er mange læsere af denne hjemmeside bekendte med det klassiske værk om KGB arkiverneThe Sword and the Shield: The Mitrokhin Archive and the Secret History of the KGB.


Nuvel, det kunne blot være helt tilfældigt at vor præsident benyttede den talemåde. Hvis det er tilfældet så tilgiv os for at trække en forbindelse eller blot lufte tanken. Vi kan dog påstå at det ikke er en tilfældighed. Det er ganske velovervejet. Men det er altså også en KGB talemåde. En google søgning på “sværd og skjold” giver hurtigt en Wikipedia opgørelse der helt korrekt henviser til KGB emblemet blandt de mange referencer.


Uheldigvis er vi blevet, på tragisk vis, og af præsidenten selv, vænnet til at lægge mærke til disse ofte bizarre tilfældigheder. Dette var trods alt den mand der brugte sin første periode til at være beskæftiget i den mest højlydte klassekamps retorik som vi nogen sinde har hørt af en amerikansk præsident. Han dæmoniserede det at tjene penge, de store virksomheder, Wall Street, direktører og de ‘fede katte,’ de velstående, millionærer og milliardærer, de store olieselskaber, bankerne, de konservative mens han udbredte sig positivt om velstandsomfordeling, stimuluspakker fra regeringen, regeringsledelse, regeringscentralisme og så videre.


Det meste af dette var standard socialistisk retorik. Og så ved hans 2012 valg kom sloganet som præsidenten og hans håndlangere valgte, den kommunistiske verdens gamle socialisk kampråb: “Fremad!”


Så undskyld os for at være en smule følsomme for sådanne talemåder.

http://spectator.org/archives/2013/05/29/obamas-sword-and-shield

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails