søndag den 8. september 2013

Syrens hær knuser en U.S. støttet oprørsstyrke fra Jordan

Syriens hær knuser en U.S. støttet oprørsstyrke fra Jordan                                                                                        

Special to WorldTribune.com

LONDON — Præsident  Bashar Assad har besejret en U:S. bestræbelse på at benytte Jordan som platform for at styrte hans regime.

Diplomatiske kilder fra Vesten sagde at Assads militær og sikkerhedsstyrker knuste en U.S. inspireret kampagne med at sende hundreder af trænede og udstyrede Sunni oprørere fra Jordan for at besætte en vigtig by i det sydlige.
 
En syrisk soldat med sin AK-47A og et klistermærke med Præsident Bashar Assad, hvor der står “Syrien er ganske fin.” /AP.

De diplomatiske kilder nævner at en enhed betalt af den af Vesten støttede Frie Syriske Hær, ikke formåede at nå længere end 10 kilometer ind i Syrien før oprørerne blev opdaget og angrebet af Syriens hær.

“Dette var en godt trænet og udstyret enhed, hvor hensigten var den skulle nå Damaskus og styrte regimet,” sagde en kilde. “I stedet blev oprørerne der krydsede grænsen fra Jordan i løbet af få timer løbet over ende, og flygtede.”

Kilderne nævner at FSA styrken , med krigere fra Egypten og Saudiarabien bestod af to bataljoner/enheder på næsten 600 mand. Kilderne nævner at krigerne er optrænet af CIA sammen med Jordans Special Operations Force Command, og var udstyret med anti-tankvåben, anti-luftskyts missiler sammen med udstyr der bruges om natten.

Det meste af udstyres menes at stamme fra det tidligere Jugoslavien.

Siden sidst i 2012 har Jordan tjent som hovedindgangsporten for det U.S. sponsorerede projekt med at træne og udstyre de syriske oprørere.

Den 17. august krydsede de to FSA enheder den jordanske grænse ved den nærliggende syriske by Dera, en afstand på mindre end 15 kilometer. Men kilderne nævnte at FSA enhederne omgående blev besejret af drusiske og beduinske militser og blev nægtet hjælp af al-Queda tilknyttede enheder.

“Ingen ønskede dem, og selv de som har bekæmpet Assad anså dem som en trussel,” sagde en anden kilde.

I løbet af få timer ankom syriske hærenheder og slog FSA oprørerne vestpå mod Golan Højderne og grænsen til Israel. Kilderne nævner at disciplinen hos FSA styrkerne brød sammen og nogle af dem forsøgte at angribe en FN fredsbevarende styrke i Golan, for at søge ly og skaffe sig menneskelige skjolde.

CIA planen var simpel: Opret en FSA tilstedeværelse i det sydlige Syrien, der ville kunne være en magnet for andre oppositionsstyrker og marchere mod Damaskus,” sagde endnu en kilde. .

Den 20. august, sagde kilderne, var FSA styrken der også bestod af lejesoldater fra Vesten forklædt som oprørere, på flugt, med elementer besejret af enheder fra Syriens hær. De sagde FSA nederlaget afsluttede U.S. håbet om at benytte Jordan til en hurtig fremgang for oprøret som så igen kunne afgøre udfaldet af den interne syriske krig her i 2013.

Kilderne nævnte at nederlaget satte stærkt lys på den øgede isolation af Washington i ledelsen af oprørskampagnen i Syrien. De nævnte at U.S. benyttede samme strategi som mod Oberst Moammar Gaddaffi i Libyen i 20111, hvor NATO allierede benyttede denne Benghazi strategi som base for angreb.

“Amerikanerne har søgt at benytte denne Benghazi strategi i mere end et år trods den kendsgernng af Syrien ikke er Libyen, Assad er helt sikkert ikke Gaddafi og at Damaskus har stærke allierede der kæmper for at bevare regimet,” sagde en kilde.

“Fornemmelsen blandt de allierede er at Amerika er blind og ikke hører efter.”

http://www.worldtribune.com/2013/09/03/syrian-army-crushes-u-s-backed-rebel-assault-from-jordan/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails