mandag den 7. oktober 2013

Venezuela - fra skør til sindssyg

Venezuela: Fra skør til sindssyg


Silvio Canto, Jr.

Nogle få historier fra Venezuela får virkeligheden til at stå lysende klar - landet er ved at gå  i opløsning og friheden forsvinder.

Præsident  Maduro har netop meddelt, at regeringen har sat et nyhedsnetværk i funktion for at fortælle offentligheden sandheden om landets situation.

"Venezuelas præsident Nicolás Maduro meddelte tirsdag ved et offentligt møde at regeringen ville indføre en “Sandheds Nyheds Kanal” via det statslige radio og Tv for at kunne oplyse om hans administrations indsats. Nyhedskanalen vil sende ved middagstid og i den bedste sendetid.

Oppositonen i Venezuela kritiserer at det statslige radio og TV skal sende regeringsbudskaber og siger det er misbrug, statspropaganda. Regeringen argumenterer for at statslig radio og TV udsendelser er nødvendig værktøjer for at komme ud med dens budskaber for at imødegå den påståede “censur” som de private medier benytter mod regeringen og dens resultater.”    

En regeringsnyhedskanal for at fortælle sandheden? Som Granma på Cuba og Pravda i det gamle Sovjet? Tvungne udsendelser?

Endnu en historie er en udtalelse af Mario Vargas-Llosa:
 

"Den peruvianske forfatter Mario Vargas Llosa er “dybt bekymret” over den retning Venezuela har taget i de seneste år, og bemærkede at landet “er i en katastrofal tilstand, et ægte kaos; hvor demagogi, korruption og vold er allestedsværende.” 

"(Venezuela) er et land der i stedet for at gå fremad går baglæns; landet har den højeste inflation i Latin Amerika.” bemærkede Vargas Llosa i et interview med nyhedsbureauet Efe ved udgivelsen af hans nye roman "El héroe discreto (Den Diskrete Helt) i Spanien, atin Amerika og i USA. Som han plejer greb forfatteren lejligheden til at give udtryk for sin mening med tidens udfordringer.


Han vurderede at Venezuela, ulig hans hjemland Peru, og andre Latin Amerikanske lande, hvis økonomier er forbedret er “ en negativ undtagelse.”

“Tilfældet Venezuela er ret så tragisk,” siger forfatteren. Han er også bekymret over Venezuelas præsident Nicolas Maduro holder fast ved “de messianske forestillinger” fra hans forgænger (afdøde præsident Hugo Chavez) om at forvandle Venezuela “til et strålende lys, og eksempel” for andre lande.

“Jeg er imidlertid bange for at Venezuela snarere er undtagelsen til reglen. Nu til dags er der flere lande i Latin Amerika, hvor demokrati udvikles, man har fat i moderne økonomisk politik, der fører til fremskridt og udvikling,” bemærkede Vargas Llosa.
  
Vargas-Llosa's kommentarer vil skade regimet. Han er nemlig en meget respekteret forfatter og meningsdanner.

Disse to historier bekræfter at Venezuela er på en meget ustabil kurs og der rigtig slemme dage ventende i fremtiden.

Regime forandring i Syrien?  Hvad med Venezuela?
USA bør overveje sanktioner mod Venezuela, når man tager de ægte beviser på at landet er ved at fjerne friheder og at landets økonomi falder fra hinanden, i betragtning.  




Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails