fredag den 31. januar 2014

Følg pengene - Fracking fjenders midler

Fracking fjender køber sig støtte af indianerhøvdingThomas Lifson


Frackingrevolutionens fjender har dybe lommer og de er villige til at bruge masser af penge hvis et propagandamål kan nås. Og hvem er bedre til at tordne mod det som de anser som en voldtægt på jorden end en høvding for et oprindeligt folk?


Således får vi denne historie fra Canadas Sun papers (hat tip: Instapundit):


En venstrefløjs lobbygruppe i San Francisco sendte $55,000 til en indianerhøvdings bankkonto i det nordlige Alberta, for at han skulle være imod oliesandet.


Jovist den høvding - Allan Adam, fra Athabasca Chipewyan First Nation - fortjente sine penge. I sidste weekend fløj han til Toronto for at sidde på scenen ved siden af Neil Young, rocksangeren der var i byen for at dæmonisere Canadas olieindustri.

 
Nuvel  $55,000 kunne lyde som en masse penge at betale, blot for at leje en politiker for en dag, hvis det eneste høvdingen gjorde for pengene var at være på scenen i Toronto ved siden af Neil Young. Men for Tides Foundation, er det det hele værd. Tænk på Adam som en skuespiller, hyret for at spille en rolle i et gennemarbejdet teaterstykke.


Neil Young fik sin rolle: Han er den amerikanske berømthed der kan tiltrække mængder af dånende Baby Boomer journalister. Men i sidste ende er han blot endnu en millionær berømthed. Når han taler om oliesand, så afslører han hurtigt sig selv som en der ved meget lidt eller så godt som intet.


Adam har det som Young ikke har: Autencitet. Young holder af at være iført indianerlignende tøj, men Adam er virkelig en indianer, og han bor virkelig nær oliesandet.

Her giver Neil Young den hele følelsesregistret.


The Tides Foundation opererer i al væsentlighed som en hvidvaskningsmaskine, der gør donorer i stand til at skjule deres støtte til diverse sager. Discover the Networks:


...the Tides Foundation blev skabt som en offentlig velgørenhedsorganisation der modtager penge fra donorer og derpå kanaliserer disse til de modtagere de udvælger. Fordi mange af modtagergrupperne er ganske radikale, foretrækker donorer ofte ikke at få deres navne offentligt knyttet til modtagerne. Ved at lade Tides Foundation faktisk “hvidvaske” pengene for dem og overdrage dem til de som de var tiltænkt, kan donorerne undgå at efterlade sig et “dokumentspor.” Sådanne bidrag kaldes “donor-rådgivet,” eller donor-rettede midler.


Ved dette juridiske smuthul kan ikke profitsøgende foretagender også skabe profitskabende organisationer og så kanalisere penge til dem gennem Tides -- derved omgås love der hindrer nonprofits fra direkte at understøtte deres egne profit virksomheder.


Pew Charitable Trusts, lavede for eksempel 3 medie forretningsselskaber og gik så i færd med at yde dem støtte via “donor-rådgivet” bidrag til Tides, der (mod et administrationsgebyr på 8%) sendte pengene til medieselskaberne.


Det ville meget sandsynligt at saudierne, for eksempel, at yde midler gennem forskellige nonprofits enheder der er kontrolleret af dem til Tides, og derpå bestikke indianerhøvdingen (eller enhver anden). Således spørger Glenn Reynold, “Jeg spekulerer på om de også får saudiske penge?”


Som jeg skrev forleden (se her http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2014/01/saudi-arabien-nervs-for-skiferolien.html) har Prins Alwaleed bin Talal, måske den klogeste og mest indflydelsesrige i den saudiske kongefamile, indrømmer at fracking er en strategisk trussel mod saudisk velstand og indflydelse. 

http://www.americanthinker.com/blog/2014/01/fracking_foes_crassly_bought_support_of_indian_chief.html#ixzz2r21b5YIk

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails