torsdag den 13. februar 2014

Mere al-Queda vold i Afrika

Al Qaeda i Afrika øger deres voldsanvendelse

DR. LAINA FARHAT-HOLZMAN                                                 

Yemen er epicentret for al-Queda rædsler. Den 5. december angreb den dristige gruppe Yemens Forsvarsministerium, lige i hjertet af hovedstaden og muligvis den sværest befæstede facilitet i landet. I det som er ved at blive et kendt tosidet angreb, benyttede man første et køretøj fyldt med sprægnstoffer, og en selvmordschauffør, for at sprænge hul til stedet og der stormede andre ind for at slagte civile på hospitalet på stedet. 52 dræbte og 167 sårede.

Det som gør situationen særlig uhyggelig var at angriberne var iført Yeminitiske militæruniformer (stjålne, eller ulovligt udført af folk i militæret). US droner har været efter ledelse af denne bande i et godt stykke tid, men denne bande er som en blæksprutte, hvor der blot kommer nye fangarme.
 

De har skaffet sig midler ved at bortføre, for løsepenge, og have militæret som mål. De har også forsøgt at plante bomber på jetfly på vej til USA. Selv regeringen i Yemen anerkender at al-Queda har infiltreret landets sikkerghedstjenester.

“Angrebet var timet til at passe med vagtskiftet, da portene åbnes for at lade soldater komme ind og ud,” ifølge en NY Times rapport. Selv de tungt bevæbnede biler der er rundt om ministeriet kunne ikke forhindre angrebet. At et antal af angriberne blev identificeret som saudiere forværrer blot yderligere relationerne mellem Yemen og deres nordlige nabo. Saudisk støtte til al-Queda, betalt af private (ikke staten) er velkendt.

Maj måned sidste år detonerede en selvmordsbomer sig selv under en militærparade, og dræbte og sårede hundreder.

Al Qaeda benyttede muligheden under Det Arabiske Forår, da man i 2001 i en opstand fik væltet landets præsident gennem lang tid - Ali Saleh. Men der fulgte ikke demokrati med (selvfølgelig). At fjerne diktatorer i den muslimske verden bliver kun til anarki, hvor de mest hensynsløse grupper får magten. Vi ser dette nu i Syrien, hvor Bashar ikke er meget værre end alternativerne. Moderate demokratiske oppositionsstyrker kan ikke konkurrere med hensynsløse islamister.

Al Qaeda angreb en fabrik i ørkenen i Algeriet for nogle måneder siden, men Algieriet hær (langt bedre edn de fleste i Afrika) lykkedes det at opspore og sprænge angrebets leder Khalid Ould Addah (Abu Bassen)i luften. Han og hans følge blev ramt af en militærhelikopter på deres tur gennem ørkenen.

I nabolandet Mali blev al-Queda besættelsen af landsbyer i nord ændret af franske styrker til stor lettelse for indbyggerne. Næsten alle de militante blev dræbt, men mindst 40 gidsler døde i kampene.

Også i Afrika, denne gang i Den Central Afrikanske Republik, er et blodgang i gang ved direkte sammenstød mellem militant Islam og en nyoprettet militant kristendom. Nigeria har lidt af sådanne sammenstød i årevis. Rædselsslagne civile strømmer til lufthavne for at flygte fra landet, men kunne ikke komme afsted.

Denne konflikt ligner mere og mere Rwandas etniske folkedrab fremfor al-Queda indgriben, dog plejede muslimer og kristne at leve side og side som naboer før Islam blev militant. Nu drager bøller fra begge sider fra dør til dør og slagter civile fra den anden religion.

Franske tropper strømmer ind (ved en FN resolution) til lettelse for de civile.

Før 9/11 bemærkede historikeren Samuel Huntington at lande med muslimsk flertal som har grænser til ikke-muslimske stater har blodige grænser. Det forklarer Thailand, Indien, Israel og Libanon alle i konflikt med militante naboer. Men han forestillede sig aldrig at konflikten skulle blive intern, i de muslimske lande, kun ved deres grænser.

Endnu engang indtager jeg det standpunkt at dette er en feber, en global feber, forårsaget af sammenstødet mellem modernitet og et middelalderligt syn på verden kombineret med fascistiske værdier og moderne våben.

Jo mere voldelig militant Islam bliver, jo mere oppiskes had hos almindelige muslimer, der ellers ikke har nogen forkærlighed for Islamo-fascismen.
   

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is a historian, lecturer, and author of How Do You Know That? You may contact her at Lfarhat102@aol.com or www.globalthink.net.
                       
http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/al-qaeda-in-africa-increases-its-violence?f=must_reads#ixzz2sfaqfYGP

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails