torsdag den 6. februar 2014

OL i Rusland - Obama burde tage dertil

Obama burde drage til RuslandNår det gælder krigen mod terror bør vi stå sammen
           
Patrick J. Buchanan                                            


Med to selvmordsbomber i Volgograd, blev en togstation og en sporvogn sprængt, og 34 russere døde og snesevis blev såret.                                 


Moskva og verden er blevet gjort opmærksom på af Doku Umarov, den tjetjenske islamiske terrorist, at vinter Olympiske Lege begynder meget snart, og der måske ikke er sikkert for de tilrejsende.


Hvordan burde venner af Rusland reagere?


Præsident Obama, med en solidaritetsgestus over for det russiske folk, der har lidt mere end noget andet europæisk folk under islamisk terror siden 11/09, burde meddele at han har skiftet mening og vil drage til Sochi.        


Virkningen ville være dramatisk. Vestens boykot af vinterlegene ville kollapse. Verdens TV-kameraer og dermed resten af menneskeheden, ville vende sig mod Sochi. Legenes succes ville være sikret.


Hvem ville få æren? Præsident Barack Obama.


Der ville blive sendt et budskab til verden om, at uanset at Amerika ikke er enig med Rusland, så skal terroristerne ikke diktere os hvor vi kan drage eller eller ikke til, at at vi stiller os solidarisk med det russiske folk i vor afsky og beslutning om at bekæmpe terror.


Vladimir Putin der har hele sin prestige investeret i Sochi legene, ville se dette som en storsindet gestus, et udstrakt amerikansk hånd til ham og til Rusland.


Hvad ville være ulempen?


De som er gået ind for at lægge Putin på is og boykotte hans Sochi lege for at protestere mod Ruslands lov der forbyder distribution af pro-homoseksuelt propaganda til ungdommen har allerede gjort deres pointe klar.


Som en halvvejs provokation vil U.S. delegastionen under ledelse af Billie Jean King, tennislegende og lesbisk, rejse til Sochi med bøsse atleten Brian Boitano, guldmedalje vinder i skøjteløb, og Caitlin Cahow, to gange hockey medaljevinder.


“Dette er den største kolde skulder til Putin og til Rusland,” jubler Chad Griffin fra Human Rights Campaign.


U.S. relationerne med verdens største nation, der strækker sig over et dusin tidszoner fra Baltikum til Beringshavet og besidder tusinder af kernevåben, er alt for alvorlige og vigtige til at tillade småskænderier skulle forhindre vort samarbejde. Tidligere præsidenter har vist vejen.


Tre år efter Nikita Khruschevs tanks kørte hen over Ungarns frihedskæmpere inviterede Eisenhower ham til at besøge USA. Seks måneder efter Khruschev placerede missiler på Cuba, strakte JFK sin hånd ud mod ham i hans American University Speech.


Måneder efter Leonid Brezhnev havde sendt Warsawa Pagtens hære ind for at knuse “Prags Forår” inviterede præsident Nixon ham til en nedrustningskonference og gentagne topmøder. Skønt Den Røde Hærs brutale fremfærd i Afghanistan søgte præsident Reagan fra dag 1 at mødes med Sovjet lederne og det lykkedes endelig i Geneve og i Reykjavik.


De var bekymrede, seriøse mænd der skulle styre en bekymrende verden.


Disse Kold Krigs præsidenter anerkendte at udover deres afsky for Sovjet tyranniet så dikterede vitale U.S. interesser og verdensfreden at de mødtes med den lige så stærke atommagt. Ydermere, målt i ytringsfrihed, religionsfrihed, forsamlingsfrihed og presse så var Kina i 2008 et langt mere undertrykkende sted end Putins Rusland. Det forhindrede dog ikke George W. Bush i at komme til sommer Olympiske Lege  Beijing.


Og U.S. præsidenter har været i stand til at arbejde sammen med Putin.


Putin godkendte NATO angrebene mod Libyen. Han har været med i FN sanktionerne mod Iran. Han har tilbageholdt Ruslands mest avancerede luftforsvarsystem til Iran. Han har hjulpet USA i krigen i Afghanistan. Han skabte en udvej for Obama da denne var ved at kaste os ind i en krig i Syrien, og hvor det amerikanske folk og Kongressen fortalte Obama, at den ‘røde linje’ eller ej, så havde han ikke myndighed til at bombe Syrien.  


Vi samarbejder nu med Rusland om Syrens kemiske våben. Dette samarbejde er livsvigtigt i behandlingen af Nordkorea, og i at forhandle en aftale igennem med Iran så Iran ikke skaber en atombombe.


Ruslands hjælp i efterforskningen af Boston Marathon bomben ved Tsarnaev brødrene var også hurtig og omfattende.


Ydermere er Rusland en del af vor civilisation. Før 1. Verdenskrig, var Rusland allieret med Frankrig og Storbritannien mod Tyskland.


Med hensyn til Krigen Mod Terror så er vi sammen. Hvis Rusland ende af båden synker, hvor længe tror vi så vi kan holde vores flydende?


For et kvart århundrede siden blev Ronald Reagan hyldet mens han gik over Den Røde Plads. Er Putin alene ansvarlig for den kendsgerning, at det russiske folk ikke længere betragter Amerika som en ven?
 
Herren i den røde cirkel der optræder som turist er - Vladimir Putin.


Vi bidrog dertil ved at skubbe NATO længere ind på Ruslands ‘veranda’ og også afskære Rusland fra olien i Det Kaspiske Hav? Samarbejdede amerikanere ikke med oligarkerne, der i Boris Yeltsin årene plyndrede Rusland for en enorm del af landets velstand?


Obama der tager til Sochi ville indlede en ny side i et nyt kapitel.


Måske det ville blive gengældt. Hvad har Obama egentlig at miste ved en sådan tapper og frejdig smuk gestus?


Pat Buchanan was twice a candidate for the Republican presidential nomination and the Reform Party's candidate in 2000. He is also a founder and editor of The American Conservative. Buchanan served three presidents in the White House, was a founding panelist of three national TV shows, and is the author of nine books. His latest book is "Suicide of a Superpower: Will America Survive to 2025?"

http://www.wnd.com/2014/01/obama-should-go-to-sochi/#5efIBxLOLzL2JKEW.99

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails