onsdag den 12. februar 2014

Politisk ukorrekte Schweiz - et forbillede??

Politisk ukorrekte Schweiz stemmer mod immigrationThomas Lifson


EU er glødende vred og truer med gengældelse mod Schweiz i kølvandet på flertalsafgørelsen i folkeafstemningen der skal begrænse indvandringen, et af de allerhelligste politiske korrektheds sakramenter.


Schweiz benytter direkte folkeafstemninger for at afgøre problemstillinger der i andre lande er overladt til de lovgivende myndigheder, og således stemte hele nationen for et forslag om drastisk at begrænse direkte indvandring fra EU lande, med et snævert flertal, 50,3% blev det vedtaget.


Jonathan Fowler fra AFP skriver:


EU advarede om at man ville genoverveje sine relationer til Schweiz efter, ikke medlems Alpe landet søndag stemte for at begrænse indvandringen fra EU i en meget tæt folkeafstemning.


Resultatet viste 50,3% for “Stop for Masseimmigraton” planen støttet af populister fra højrefløjen i Schweiz. 
 


Udfaldet kunne ramme en pæl gennem aftaler med EU, herunder økonomiske.


Schweiz er omgivet af EU medlemslande og har sin helt store andel af handel med de 28 medlemslande, men har dog holdt fast ved ikke at ville være medlem.


EU Kommissionen sagde den ville vurdere EU’s forbindelser med Schweiz, med mulighed for begrænset handel eller andre modtræk.


I en udtalelse sagdes: “EU vil undersøge virkningerne af dette initiativ på EU-Schweiz relationerne som et hele.”


Hvis man vælger det ville EU kunne påføre Schweiz alvorlig skade, for eksempel ved at udelukke landet fra Schengen aftale, der tillader mennesker at krydse grænserne i Europa på samme måde som amerikanere kan rejse over statsgrænserne.


Skulle told- og immigrationsbarrierer blive sat op ved grænserne, og for passagerer, der for eksempel benytter Zürich Lufthavn som mellemstation, ville de økonomiske konsekvenser blive drastiske. Og Schweiz’ finansielle institutioner, er der nogle af de helt store i Europas finansverden, kunne stå over for hindringer i arbejdet i London og andre finanscentre.


Ikke overraskende stemte de store byer mod forslaget mens der i landområderne stemtes for. De fransktalende områder stemte imod. De tysktalende landområder stemte med et snævert flertal for, mens det italiensktalende Ticino område stemte klart for.


For længe siden tilbragte jeg en sommer i Schweiz og var imponeret over omfanget af direkte demokrati og styrken i lokalsamfundene. På det tidspunkt hørte jeg en historie om en udlænding der havde giftet sig med en schweizisk kvinde og ønskede statsborgerskab så de kunne bo samme i hendes hjemby på landet. Byen afholdt faktisk en afstemning om de kunne acceptere ham som statsborger (han klarede den).


Hver mand i Schweiz skal i militæret, og som voksen kræves at han har et automatvåben i sit hjem. Militærtræningen tjener som en vigtig socialisering, der bringer de fire sproggrupper sammen (Romansh er den fjerde efter, tyske, fransk og italiensk) og protestanterne og katolikkerne. Båndene der knyttes under militærtjenesten kan være vigtig for livet bagefter, især blandt eliten der er officerer.


Schweiz har 1 million udlændinge ud af en befolkning på 8 millioner, hvilket kunne forekomme at være farligt for en nation der oplæres til at overholde principperne ved at være schweizer. Folket har stor selvtillid, ved hvad det vil, og bøjer sig ikke for mindre succesrige udlændinge (næsten hele verden) der fortæller dem hvad de skal gøre. De har bestemt selv i århundreder, og har styrket sig, og bevæbnet sig til tænderne for at forsvare deres uafhængighed.


Derfor er jeg ikke overrasket over deres villighed til at stå imod Politisk Korrektheds synspunkterne om indvandring. Men byerne, og den multinationale del af landet, der bringer de fleste penge ind til opretholdelsen af den høje levestandard kan komme til at betale prisen. Det er ikke forbi endnu. Hold øje med Schweiz.


Det gør Briterne helt sikkert:


Lederen af Storbritanniens største euroskeptiske parti hyldede de “kloge” schweiziske vælgere søndag for at stå op imod begrænsningerne i EU indvandringen, og siger det kunne opmuntre andre lande på kontinentet.

Nigel Farage, lederen af UK Independence Party, sagde at Schweiz har stået fast over for Bruxelles “bøllemetoder” og at det var “ikke et spørgsmål om race men om plads.”

“Dette er pragtfulde nyheder for national suverænitet og de som elsker frihed i hele Europa,” sagde Farage der er medlem af EU Parlamentet.

"Et klogt og stærkt Schweiz har rejst sig mod bøllemetoderne og truslerne fra ikke valgte bureaukrater i Bruxelles.”


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails