fredag den 21. marts 2014

Religiøst politi i 10% af verdens lande

Religiøst politi i 10% af verdens lande

Angelina Theodorou       

I 2012 har mindst 17 nationer (9% på verdensplan) politi der skal holde øje med at religiøse normer overholdes ifølge en ny Pew Research analyse over  2012 data. Sådanne foranstaltninger er sædvanligvis almindelige i Mellemøsten og Nordafrika, hvor rundt regnet 1/3 del af landene (35%) fra religiøst politi.Map_Religious_Police

For eksempel i Saudi Arabien hvor præsident Obama skal mødes med Kong Abdullah senere på måneden har Muttawa - det religiøse politi - (formelt Kommitteen for Fremme af Død og Forhindring af Synd) indført et regeringsgodkendt moralkodeks for borgerne i landet. ample,

Muttawa påser en streng adskillelsse af kønnene, forbud mod salg og indtagelse af alkohol, et forbudn mod at kvinder kører bil, og andre sociale restriktioner med base i regeringens fortolkning af Islam.

Tidligere denne måned ødelagde det saudiske religiøse politi en gammel begravelsesplads i den sydlige by al-Baha efter påstande om at stedet var uislamisk. Sidste måned foretog politiet anti-Valentins dag patruljer, overvågede forretninger der solgte chokolade, blomster og røde eller hjerteformede souvenirer.

Saudi Arabien er ikke alene om brug af religiøst politi. I Asiens Stillehavsregion findes religiøse normer der overvåges af politik i 8 af 50 lande (16%). I Vietnam fortsætter regeringens religiøse sikkerhedspoliti med at overvåge “ekstremistiske” religiøse grupper, tilbageholde og afhøre mistænkte Dega priotestanter eller Ha Mon katolikker. Og i Malaysia, har statslige islamiske religiøse politienheder udførte raids for at sikre at sharia lov overholdes overfor uanstændigt klædte, mod forbudte publikationer, brug af alkohol og khalwat (for nær kontakt med et medlem af det andet køn) ifølge U.S. State Department.

Og i Sub-Sahara Afrika har to lande i regionen (Nigeria og Somalia) religiøst politi. I Nigeria er det religiøse politi Hisbah betalt og støttet af regeringen i flere regioner, hvor de sikrer sig overholdelse af sharia lov.

I 2012 var der intet religiøs politi i noget land i Europa og Americas.

Data benyttet i denne analyse hviler på 18 meget kendte og citerede offentligt tilgængelige kilder fra U.S. State Department, the United Nations, Human Rights Watch, Amnesty International og the International Crisis Group. Skønt det er muligt at flere lande har religiøst politi end der er rapporteret af de 18 hoedkilder, så er de samlede kilder tilstrækkeligt oplysende til at give en god vurdering af tilstedeværelse af disse enheder i næsten alle lande.
                         

                            
Angelina Theodorou is a Research Assistant at the Pew Research Center's Religion & Public Life Project.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails