søndag den 23. marts 2014

Robotter erstatter millioner af jobs!

Gates: Software vil overflødiggøre millioner af jobs om 20 år

       
Rick Moran


Om 20 år vil mange jobs, der ikke kræver meget uddannelse blive erstattet af software automatisering, siger Bill Gates. Værre er det at virksomheder og regeringer ikke er forberedt på det nye arbejdsmarked.


Business Insider:


Store forandringer vil indtræffe på arbejdsmarkedet som folk og regeringer ikke er forberedt på, mener Bill Gates.


Ved en tale i Washington D.C. for den økonomiske tænketank The American Enterprise Insitute, sagde Gates af i løbet af 20 år vil en masse jobs forsvinde, være erstattet af software automatisering (“bots” på teknologi slang, selvom Gates benyttede udtrykket “software understøttet”).


Således sagde han:


“Software understøttelse, uanset om det drejer sig om chauffører eller tjenere eller sygeplejere ....skrider fremad.... Teknologien vil med tiden reducere behovet for     jobs, især de jobs der ikke kræver nogen særlig uddannelse eller evner .....Om 20 år fra nu vil kravet om masser af evner være betragteligt mindre. Jeg mener ikke folk har det med i deres mentale model.”
 


Han er ikke den eneste der forudser dette ‘strålende’ scenarie for arbejdere. I januar måned havde The Economist en stor serie hvor man satte navne på over et dusin jobs som man er sikker på vil blive overtaget af robotter i løbet af de næste 20 år, herunder telemarketing, bogholderi og salgsassistenter.


Gates tror at skattesatserne må ændres for at opmuntre virksomhederne til at ansætte folk, herunder måske helt afskaffe indkomstskatterne. Han er heller ikke fan af at forhøje minimumslønnen af frygt for at det vil motivere arbejdsgivere til ikke at ansætte arbejdere i de selvsamme jobkategorier der er mest truet af automatisering.


For 20 år siden kunne nogle andre ‘profeter’ have sagt det samme om robotter. Faktisk har robotmaskiner elimineret millioner af produktionsjobs og andre stillinger, hvor gentagne bevægelser før blev udført af mennesker.
Nu er robotterne ‘klogere’ og vil eliminere nogle jobs der førhen krævede en højere uddannelse. Måske burde vi bekymre os mere om at få en robot forsikring. Man ved jo aldrig, hvornår en af de store metaluhyrer angriber og nupper dit arbejde.  

http://americanthinker.com/blog/2014/03/gates_software_to_replace_millions_of_human_jobs_in_20_years.html

Læs også denne på synopsis: http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2013/11/maskinstormere-og-slut-pa-ordinrt.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails