fredag den 14. marts 2014

Sorte er fede på grund af racisme?

Fra offerrollernes frontlinje: Sorte fede kvinder udgaven

       
Thomas Lifson
                    
Hvorfor er flere og flere afrikanske-amerikanske kvinder federe end noget andet demografisk segment? Racisme - selvfølgelig!

Det er den formodning ny forskning fra Boston Universitys senior ved epidemiolog Julie Palmer lancerer. Hun er koordinator for Black Women’s Health Study (BWHS),der siden 1995 har “undersøgt sundhedstilstanden hos 59000 afrikansk-amerikanske kvinder.”

“Kvinder der kan melde om flere oplevelser, erfaringer med racisme viser en større sandsynlighed for at blive fede,” siger Palmer. Cirka 55% af de deltagende i undersøgelsen kunne fortælle om diskrimination på arbejdet, ifølge et nyhedsbrev fra juli 2012 fra BWHS. Palmer fandt også, at deltagere der boede i dårlige kvarterer - hvor der ikke er mange supermarkeder, hvor parker og fortove ikke vedligeholdes, eller kriminalitet er udbredt - ofte tager på i vægt eller bliver fede.Sara Noble fra The Independent Sentinel kommenterer:

Mennesker i vort samfund er ikke længere ansvarlig for egne handlinger eller egen opførsel. Det er altid nogen andres fejl, og hvis regeringen smider nok penge efter dem, så kommer de til at tro det.

Mine egne forundringer drejer sig om problemet med hvilken slags person der kan se racisme overalt. Blot fordi nogen fortolker noget som racisme så betyder det ikke nødvendigvis at der har været tale om racisme.

Måske kunne der være tale om en psykologisk tilbøjelighed der kommer til udtryk i at grovsspise, og andre opførselsmønstre. Selvfølgelig forventer jeg ikke regeringsbetalt forskning der kunne finde på at stille et sådant spørgsmål.
.
Hat tip: iOwnTheWorld.com


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails