mandag den 5. maj 2014

Castro stjal for 7 milliarder dollars - skal det glemmes?

Embargo? Hvad med de 7 milliarder dollars Castro stjal?

       
Silvio Canto, Jr.
                       
Vi hører at det nu er på tide at lempe på embargoen mod Cuba. Imidlertid betyder det at lempe embargoen intet, medmindre man er villig til at tale om de 7 milliarder dollars Castro regimet eksproprierede i krænkelse af ejendomsret og lovgivning.                

Ifølge Leon Neyhakh, skal vi behandle dette problem før vi tillader investorer at kautionere for Castro regimet:

"I dag dukker næsten aldrig de næsten 6000 ejendomsovertagelser i kølvandet på den cubanske revolution, og som der er rejst retssager om, aldrig op som et vigtigt punkt i diskussionerne og en fremtidig optøning i forholdet Cuba-Amerika.

Men de går ikke bort - og den forbundslov der udstak konditionerne for en mulig forsoning med Cuba - Helms-Burton Loven fra 1996, siger at de skal løses.

Ifølge den bestemmelse siger Michael Kelly, professor i international lov ved Creighton University i Nebraska, at få afgjort de anlagte ejendomskrav “er en af de første dominobrikker der skal falde i hele rækken dersom embargoen skal ophæves.”

Endnu et punkt er at meget af denne “eksproprierede ejendom” var cubansk, såsom den cubansk ejede bank min far arbejde for.

Det var "Banco Continental Cubano", en bank skabt af cubanske investorer tidligt i 1940’erne. Min far kom i lære i baken og blev afdelingsbestyrer før kommunisterne tog over.

Hvem skal kompensere de cubanere der ejede denne bank?  

Der er tusinder af cubanere i U.S. der har mistet forretninger og investeringer efter kommunisternes magtovertagelse.
To af disse “investorer” var min mors afdøde onkel, et par fra Spanien der kom til Cuba i 1920’erne. De arbejdede meget hårdt, ejede forskellige virksomheder og fik alt “nationaliseret” (det vil sige stjålet) af kommunisterne.  

Før man hæver embargoen så lad os huske de tusinder af cubanere der måtte se deres ejendom blive stjålet.  

U.S. handler om at følge loven, især “ejendomsrettigheder.” Lad os holde fast ved det før vi lader Castro regimet slippe afsted med at stjæle for milliarder fra hårdtarbejdende mennesker.

P. S. You can hear CANTO TALK here & follow me on Twitter @ scantojr.

http://americanthinker.com/blog/2014/05/embargo_what_about_the_7_billion_that_the_castro_dictatorship_expropriated.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails