lørdag den 7. juni 2014

Boko Haram - grund til bekymring

Hvad er Boko Haram og hvorfor vi burde være bekymrede?

LAINA FARHAT-HOLZMAN                                                                                        
               
En armé af terrorister der er dumme som “et hul i jorden” er gået amok i Afrika i de seneste år. De kalder sig “Boko Haram” der ganske frit er blevet oversat som “Udenlandsk uddannelse er en synd.” Men dette er ligeså vildledende som da Taliban første gang dukkede op på scenen i Afhganistan. Taliban kan oversættes med “studerende,” et besynderligt udtryk for gennemført ignorante personer der har lært Koranen udenad på et sprog kun få af dem forstod.

Boko Haram er blot det som ordene siger: “Bøger Forbudt.” De er bannerfører for analfabeter og tankeløs ondskab og deres leder taler direkte med Allah - siger han. Her er der ingen brug for bøger, for han kender den “rene” Islam.

Boko Haram blev grundlagt af Mohammad Yusuf i 2002, med den mission at oprette en “ren Islamisk Stat styret af Sharia Lov og i kamp mod alt det man anser som “vestlig” tankegang. Siden oprettelsen har denne kult udført 10000 drab mellem 2002 og 2013. Tallet for 2014 er ikke samlet endnu, skønt deres seneste ugerning var af bortføre 275 piger fra en skole i Nigeria. Rygter lyder på at de har krydset grænsen til Nigeria og ind i de andre lovløse nabostater. hvor de sælger pigerne som “hustruer” (slaver) for så lidt som 12 dollars stykket. Jovist, Chad og Sudan har stadig aktive slavemarkeder, en praksis der ignoreres af the Organization of Muslim States.

Såvel nigerianske kristne som muslimske forældre er oprørte, og kræver at deres regering gør noget for at få pigerne tilbage og udslette Boko Haram. Nigeria er, trods al sin olievelstand, ikke i stand til at udføre en sådan mission og har været, til nu, for flove over at bede om hjælp.

Denne terrorkult har angrebet kristne og mål i regeringen. Islamister har bombet kirker, politistationer og har bortført turister fra vesten som de frigiver mod løsepenge. De går også især efter muslimer hvis synspunkter de ikke bryder sig om. Nigeria har ikke formået at inddæmme islamisterne i nord, og nu har denne bevægelse medført noget endnu værre. Hvem sørger for tøj, mad, vand og hygiejne for de 300 piger?

Deres syn på verden stammer fra den allerede øgede muslimske bogstavtro fortolkning i det nordlige Nigeria. Verden blev chokeret for nogle år siden da Sharia Lov blev indført der i det formodede verdslige Nigeria med krav om stening for utroskab, gennembankninger for ikke at være tildækket, og amputationer af lemmer hos tyve.

Rundt om i verden insisterer apologeter på at Boko Haram ikke repræsenterer Islam, som de siger ikke accepterer vold og forbrydelser af nogen art. Hvis man imidlertid bogstaveligt tror at modellen for væremåde og opførsel er den som står i Koranen så repræsenterer islamisterne en mulig fortolkning af deres religion. Krigsførelse mod “vantro” opfordres der til i Koranens beretninger, herunder tortur, halshugninger og slaveholdelse af alle kvinder og piger til sex og arbejde. Modellen med at gifte en 6 årig pige (hvor første samleje er når hun er ni) er Profeten Muhammads eget eksempel.

Selvfølgelig afviger en sådan bogstavtro fortolkning fra århundreder med andre praksis og lovfortolkning, dengang Islam havde mange ansigter. De bogstavtro idag (herunder Al Queda og de saudiske wahabister) udvælger helt bevidst fra de tre muslimske tekster: Koranen, Hadith (de samlede udtalelser og gerninger af profeten) og Sharia Lov, der undergik mange ændringer indtil de i det 12 århundrede blev fastlagt.

De tidlige år med kampe for at skabe Islam burde ikke være en model for, hvordan en engang sofistikeret verdensreligion skal handle. Islamisterne (de bogstavtro) omfavner en romantiseret og (imaginær) version af deres religions oprindelser.

Samtidig med Boko Haram dukker der andre ‘giftige’ sekter op i den muslimske verden, klar til krig, først med egne og derpå krig mod Vesten og kristne. Dette er en del af Islams feber der er som de samme religiøse febertilstande der hærgede Kristendommen og Judaismen i fortiden. Som med enhver anden feber - enten dør patienten eller bliver forvandlet til noget mere civiliseret.

US arbejder med Nigeria og andre afrikanske stater der er truet af lignende giftige kulter. Det kan forekomme som værende at rulle et klippestykke op ad bjerget.
                       

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is a historian, lecturer, and author of How Do You Know That? You may contact her at Lfarhat102@aol.com or www.globalthink.net.

http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/what-is-boko-haram-and-why-should-we-care?f=must_reads#ixzz33eR5sEX6

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails