fredag den 3. oktober 2014

Den Arabiske Verdens to eksportartikler udover olie

Hvad har den arabiske verden skabt?                           Siden den første del af det 20. århundrede, så har den arabiske verden, udover olien, produceret og eksporteret to produkter.

Man har sådan set ikke skabt nogen ny teknologi, medicin eller noget andet i videnskabens verden. Den arabiske verden har så at sige ingen bidrag til verdenslitteraturen, kunst eller intellektuel udvikling.

Ifølge den seneste rapport fra FN -     United Nations Arab Human Development Reports (2003-2005), skrevet af arabiske intellektuelle, så oversætter Grækenland med en befolkning på 11 millioner årligt 5 gange så mange bøger fra engelsk som hele den arabiske verden med en befolkning på 370 millioner. Det samlede antal bøger oversat til arabisk i de sidste 1000 år er færre end det Spanien oversætter til spansk på et år.

ArabianBusiness.com rapporterer at cirka 100 millioner mennesker i den arabiske verden er analfabeter; og 75% af dem er i alderen 15-45.

For de arabiske kvinder er situationen endnu værre. Næsten halvdelen af den arabiske verdens kvinder kan ikke læse, og seksuelle overgreb er faktisk øget siden Det Arabiske Forår, ligesom tvungne ægteskaber og handel med kvinder. Det præcise antal kvinder der bliver myrdet af familiemedlemmer i “æresdrab” kendes ikke. Man mener det er ret højt.

I Egypten det største arabiske land, bliver 91% af kvinder og piger omskåret, ifølge UNICEF. For ikke at nævne det antal kvinder i den arabiske verden der skal være iført slør eller endog heldækkende og ansigtsdækkende klæder kendt som burkas. Og selvfølgelig er Saudi Arabien berygtet for ikke at tillade at kvinder må køre bil.

Endnu en særdeles ulykkelig foreteelse i den arabiske verden er forekomsten af løgne. Lige til i dag benægter Egypten at det var en egyptisk pilot, Ahmed El-Hbashi, der lod et EgytpAir fly helt overlagt styrte i havet. Store antal af arabere tror at jøderne stod bag 9/11 angrebene og undgik at gå på arbejde i Wolrd Trade Center den dag.
 
What the Arab world produces

Er der så noget som helst den arabiske verden har fremturet i de to sidste generationer? Har der været en større arabiske eksport’artikel’?

Jovist, der har været hele 2.

Had - og Vold.

Den Arabiske Verden har ingen rival når det drejer sig om had - til Vestens verden som et hele og især til Israel. Had mod Israel og dets søster, had mod jøder er selve ilten som den arabiske verden indånder.

To af de mest populære sange i Egypten i det sidste årti har været
“I Hate Israel” og den der ironisk nok kaldes “I Love Israel.”
Teksten til sidstnævnte omfatter:

“Må det (Israel) blive udslettet. Må det blive fjernet fra kortet. Må en mur fald ned på det. Må det forsvinde fra Universet. Gud, lad det helt forsvinde.”
“Må det hænge ved løkken. Må jeg få lov at se det brænde. Amen, Jeg vil overhælde det med benzin. Jeg er en egyptisk mand. Jeg er ikke en kujon.”

“I Hate Israel” er så populær at det var den sang som Egyptens popstjerne Chaaboula sang ved den største musikfestival i den arabiske verden - Marokkos Mawazine. I festivalen, en af de største i verden deltog også Alicia Keys, Justin Timberlake, Ricky Martin og Kool and the Gang.

Noget af teksten:

“Jeg hader Israel, og det vil jeg sige hvis jeg bliver spurgt.
“To sider af samme mønt, Amerika og Israel. De gør verden til en jungle og antænder lunten.
“Om det (Twin Towers) Tower, oh folkens. Helt sikkert! Hans venner (Israel) var de som fik det til at falde.”

Den anden større arabiske produkt- og eksport ‘artikel’ har været vold.

Det er vanskeligt at overvurdere mængden af vold i den arabiske verden. Massemord og grusomheder har karakteriseret den arabiske verden.

Vedrørende Irak under Saddam Hussein, skrev Dexter Filkins, New York Times korrespondent i Irak fra 2003-2006: Her, med Hussein, var uden for al diskussion en af verdens mest onde mænd: Han myrdede så mange som 1 million af sit eget folk, mange med giftgas. Han torturerede, lemlæstede og fængslede mange flere. Hans uprovokerede invasion af Iran anslår man har kostet ekstra 1 million døde.”

Syrien har også være et land præget af massemord, tortur og et brutalt totalitært styre - under Hafez Assad (ved magten 1971-2000) og hans søn, Bashar, den siddende dræber-diktator, der blandt mange overgreb benyttede Sarin gas mod sit eget folk i 2013.

I den igangværende borgerkrig i Syrien er der ifølge FN, mellem marts 2011 og april 2014 slået 191000 syrere hjel, cirka en tredjedel af dem civile. Oveni det er 2,5 million mennesker flygtet fra Syrien til nabolandene og 6,5 millioner har flygtet inden for Syrien.
I
Algeriet i 1990’erne var islamiske terrorister beskæftiget med omfattende mord på deres algeriske medborgere. Den krig kostede Algeriet cirka 100000 menneskeliv, de fleste civile.

I Sudan har den arabiske regerings overgreb mod den ikke-arabiske befolkning i Dafur ført til 300000 døde, og over 1 million flygtninge. Oveni var der den systematiske voldtægt af utallige ikke-arabiske kvinder af arabiske bander kendt som Janjaweed.

Og så var der terroren udløst af palæstinenserne mod israelske civile på restauranter, ved bryllupper, og i busser mv. Palæstinenserne er terrorismens moderne fædre - og udelukkende rettet mod civile.

Der er to mulige reaktioner på denne beskrivelse af den arabiske verden. Det ene er at det er et eksempel på anti-arabisk “racisme.” Det ville være reaktionen i det meste af den arabiske verden, hos venstrefløjen og blandt de fleste akademikere - trods den kendsgerning at beskrivelsen er af en kultur, og at araberne ikke er en race.

Den anden er at det dog er så tragisk præcist beskrevet. Det ville være reaktionen hos nogle i den arabiske verden og nogen som søger sandheden. Et sådant individ er selv araber. I Politico Magazine for to uger siden gav Hisham Melhem, bureauchefen i Washington for Al-Arabiya, den Dubai-baserede satellit kanal, overskriften på sin artikel, “Barbarerne indenfor vore mure.” Undertitlen er “Arabisk civilisation er kollapset. Den vil ikke komme sig i min levetid.”

Islamisk Stat der er overvejende arabisk er lige præcis den seneste manifestation.

Dennis Prager’s latest book, “Still the Best Hope: Why the World Needs American Values to Triumph,” was published April 24, 2013 by HarperCollins.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails