tirsdag den 21. oktober 2014

Ebola - ideologi og sund fornuft

Ebola, ideologi og sund fornuftVort hjem kom adskillige gange under karantæne da jeg voksede op i Washington i 1930-40’erne. En plakat blev fæstnet på døren som gjorde opmærksom på tilstedeværelsen af en smitsom sygdom - mæslinger, fåresyge, skoldkopper, skarlagensfeber.

Ingen af os mente vi var ofre for en eller anden diskrimination mod store katolske familier. Det var helt i orden at sundhedsmyndighederne forsøgte at inddæmme spredningen af sygdomme der truede børnenes helbred.

Polio eller børnelammelse, var den mest frygtede at de sygdomme. De først to nationale Drengespejder forsamlinger, der skulle være holdt i Washington i 1935 og 1936 blev aflyst ved en præsidentiel proklamation på grund af, at et polioudbrud i byen.

Franklin Roosevelt havde åbenbart fået polio i 1921, og kom aldrig til at gå igen, og han kendte udmærket faren. I 1930’ 40’ og tidligt 50’erne var der polioudbrud i D.C. Svømmehaller blev lukket.

Den Største Generation var i besiddelse af en sund fornuft der synes at mangle i dag.

Vi har læst om 5 nye Ebola tilfælde som hver time indtræffer i Liberia, Guinea og Sierra Leone, at tusinder er døde og endnu flere tusinder vil dø, at i december vil der måske være 10000 nye tilfælde om ugen - ved denne rædselsfulde og dødelige sygdom.
Ebola, ideology, and common sense

Alligevel bliver opfordringer til at aflyse flyrejser fra de berørte nationer til USA omtalt som racistiske, en fraskrivelse af Amerikas ansvar over for Afrika, en trussel mod de fattigste lande på jordens økonomier.

Hvordan kan vi dog få os selv til i det hele taget at overveje et sådant forslag!?

Hvor vi engang led af børnelammelse lider vi nu at ideologisk lammelse.

Og der synes ikke at være nogen vaccine mod vor lidelse.

Bevis  A: Det forfjamskede svar hos nogle i offentlighedens tjeneste i sagen om Amber Joy Vinson.

Sygeplejerske Vinson var blandt de 75 sundhedshjælpere der behandlede Thomas Eric Duncan, manden fra Liberia der bragte Ebola til USA. På Texas Health Presbyterian Hospital, hvor Duncan blev behandlet havde Vinson været blandt de med tættest kontakt til patienten.

To dage efter Duncans død fik Vinson lov til at flyve til Cleveland for at besøge slægtninge. Så forberedte hun sig på at flyve tilbage til Dallas.

Før hun gik ombord ringede hun til Center for Disease Control, og sagde hun havde feber. Alligevel fik hun lov at flyve med ruteflyet til Dallas, hvor hun blev indlagt med symptomer på Ebola. Hun er den anden sygeplejerske på hospitalet der har fået sygdommen.

Ifølge CBS Medical Correspondent Dr. John LaPook, “Ringede sygeplejerske Vinson faktisk til CDC adskillige gang før hun tog ud at flyve, og sagde hun havde feber, og personen hos CDC så på et kort, og fordi hendes temperatur ikke var noget højere, fandt man ikke hun officielt var i højrisiko gruppen.”

Ville sund fornuft ikke have foranlediget at CDC embedsmanden skulle have indskærpet over for Vinson at der slet ikke måtte flyves, men at hun skulle blive i Cleveland, og holde øje med symptomerne for at være sikker på hun ikke havde den sygdom der netop havde slået hendes patient ihjel?

Når det drejer sig om smitsomme og dødelige sygdomme da burde sund fornuft sikre at man var på den sikre side. Offentlighedens sikkerhed må altså komme før politisk korrekthed. Samfundet og landet før enhver forpligtelse over for Vestafrikas folk

Er det i sandhed ikke den fineste pligt for United States regeringen at beskytte liv, frihed og ejendom hos borgerne i United States?

Når amerikanere skulle rejse til Afrika for et par årtier siden, fik de en række indsprøjtninger mod sygdomme på de steder de kom. Rejsende til USA blev udspurgt om sygdomme som de kunne have været udsat for i tredje verdens lande.

Nu har vi så en regering der mener det er diskriminerende at sætte tropper ved vore grænser for at hindre millioner i at indvandrere over grænsen til Mexico, og man vil ikke sende lovbrydere tilbage, fordi vi jo er så kolde og kyniske!

De to sygeplejersker der fik sygdommen efter nærkontakt med Duncan er i karantæne, ligesom NBC mandskabet, hvoraf den ene har fået sygdommen. Og med rette.

U.S. hjælpearbejderne i Afrika er som helte. Men før vi får disse gode og tapre mennesker hjem, så burde vi sikre os at de ikke bringer Ebola med tilbage - den sygdom de har bekæmpet.

Hvis det så betyder en karantæne på tre uger, jamen så må det være det. Hvis det betyder ingen rutefly til USA fra de tre mest berørte lande i Vestafrika, og ingen adgang til USA for nogen rejsende, hvis visa viser de har været i de lande i den senere tid, så må det være sådan.

Ellers ender det med at politisk korrekthed slår en masse af os ihjel.

Patrick J. Buchanan is the author of the new book “The Greatest Comeback: How Richard Nixon Rose From Defeat to Create the New Majority.”

http://humanevents.com/2014/10/17/ebola-ideology-and-common-sense/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails