tirsdag den 28. oktober 2014

Kissingers fejlbedømmelser og fejl - stor skade

Kissinger's mange fejlbedømmelser og svigtTidligere Udenrigsminister og National Sikkerhedsrådgiver Henry Kissingers nye bog World Order får masser af positive anmeldelser i pressen og offentligheden. Vore medier behandler ham som nærmst en ‘royal’ med CNN’s Fareed Zakaria der kalder ham “den ældre statsmand i amerikansk diplomati.” Jovist han har været hos os rigtig længe. Men har Kissinger taget fejl eller ramt plet i de større udenrigspolitiske udfordringer i vor tid?


Du husker måske at Kissinger i 2009 insisterede på, at præsident Obama kunne skabe en Ny Verdensorden, og at han havde et godt udenrigspolitisk hold. Han kom med disse bemærkninger på CNBC under en “fejring” af 30 år med diplomatiske forbindelser mellem U.S. og Kina.

Bill Gertz's bog The China Threat redegjorde for, hvordan Kissinger havde “spillet en hovedrolle” i de samtaler der førte til at præsident Nixon i 1972 knyttede bånd til Kina der i sidste ende førte til diplomatiske forbindelser i 1979. Kissinger insisterede på at Kina havde forladt kommunismen og ikke længere var en trussel.

Truslen fra Kina øges dag for dag. Den nye bog The Russia-China Axis: The New Cold War and America's Crisis of Leadership, af Douglas E. Schoen og Melik Kaylan, undersøger de nyeste tendenser og udvikling. Som bemærket af analytikeren Toby Westerman, erklærede Rusland og Kina faktisk deres egen fortolkning af en “New World Order” i 1997.

En frisk artikel i Beijing Review, “An Evolving Partnership” går endnu længere tilbage og gør opmærksom på, at Kina og Rusland underskrev en fælles udtalelse om “grundlaget for bilaterale bånd” i 1992, og oprettede et “partnerskab for strategisk koordination” i 1996.

Derefter bemærker forfatteren:
  • I 2001 underskrev Kina og Rusland traktaten om “Godt naboskab og venligt samarbejde.”
  • I februar 2013, underskrev Kina og Rusland en fælles udtalelse om at “uddybe deres omfattende strategiske partnerskab om koordination,” derved, “bringe (deres) bilaterale forhold til et hidtil større plan.”
Idet han understreger at Rusland og Kina for tiden nyder et “meget højt niveau af relationer, karakteriseret som et strategisk partnerskab” siger den russiske premierminister Dmitry Medvedev at Rusland og Kina forventes at underskrive flere end 40 “meget vigtige bilaterale dokumenter,” i denne uge når det 19. regelmæssige møde mellem den kinesiske og den russiske premierminister finder sted.

I dag er Rusland, Kina, Brasilien, Sydafrika og Indien medlemmer af BRIC alliancen af nationer der har til formål at underminere U.S. økonomiens finansielle og militære dominans over verden.

En foreslået russisk - sydafrikansk aftale om kernekraft har vakt opmærksomheden hos lederen af South African Democracy Alliance Helen Zille, der siger, "Præsident Jacob Zuma, har været i Rusland adskillige gange i de sidste 18 måneder. Hvad var detaljerne i disse besøg? Hvorfor har de været så hemmelighedsfulde? Og hvorfor har Zuma så egenrådigt og oplagt givet præference for adgang til Rusland, i fraværet af vidner eller eksperter i kerneenergi? Hvad er betingelserne der må være knyttet til?”

Zuma, som sine forgængere, var (eller stadig er) medlem af South African Communist Party, der kom til magten gennem African National Congress (ANC) med støtte af Sovjetunionen og kommunist Kina.

Henry Kissinger's optråden som taler onsdag ved et møde i U.S. Russia Business Council i New York City er et langt bedre bevis på, hvordan “den ældre statsmand” har taget fejl på vigtige områder.

Zakaria's CNN show har fortalt, at Kissinger's selskab Kissinger Associates, Inc., har forretninger kørende i Rusland, mens Bill Gertz har sagt at Kissinger har benyttet “sin omfattende adgang til de kinesiske ledere for at få sin rådgivningsvirksomhed til at blomstre.”

Virksomheden har imidlertid ingen website, og den fuldstændige kundeliste er hemmelig. I 2002, da han stod overfor spørgsmål om hans potentielle interessekonflikt, trak Kissinger sig som formand for 11. september kommissionen. Hans personlige hjemmeside viser tilknytning til tænketanke og nogle virksomheder.

Han modtog Nobel Freds Prisen i 1973 for sit arbejde med de såkaldte Vietnam Freds Forhandlinger der i sidste ende sluttede med en kommunistisk magtovertagelse af Vietnam og folkemordet i nabolandet Cambodia, efter en liberal U.S. Congress stemte for inddrage midler til den anti-kommunistiske krig. Det kommunistiske Nordvietnam var blevet bevæbnet af Kina og Sovjetunionen.

Kissinger skrev forordet til bogen i 2002 The New Russian Diplomacy, af den russiske embedsmand Igor S. Ivanov, hvori Kissinger diskuterede hvordan Rusland og U.S. “har en sjælden mulighed for at arbejde sammen om at opbygge et nyt internationalt system.”


Under et af de utallige møder de holdt har den russiske præsident Vladimir Putin sagt om Kissinger, “Vi har en meget gammelt venligt forhold.” Kissinger og tidligere premierminister for Rusland Yevgeny Primakov sad som formænd for en arbejdsgruppe om U.S.-russiske forhold i 2007. Det følgende år invaderede Rusland Georgien - en tidligere Sovjet republik.

Ikke desto mindre, selv efter invasionen af Ukraine, bliver Kissinger i Putins lejr, idet han fortæller Zakaria på CNN den 14. september at “man skal forstå at for Rusland, kan Ukraine aldrig være blot endnu et land. Han mener at Ukraine er en integreret del af det russiske patriarki,” Med andre ord - under Ruslands kontrol.

Der forsvandt så det lands suverænitet og territoriale integritet, der blev garanteret af Moskva i Budapest Memorandum’et i 1994.

Kissinger fortalte Zakaria at han foreslår “nogle initiativer fra Det Hvide Hus for en rolig dialog med Putin, om hvor vi begge forsøger at bevæge os hen.....” Ordet “rolig” betyder at holde detaljerne skjult om bedraget af det amerikanske folk.

Men meget bliver gjort helt åbenlyst. Virksomheds sponsorerne bag U.S.-Russia Business Council møder er nogle af de største navne, herunder ExxonMobil, Microsoft, PepsiCo, Ford, BP, Caterpillar, Chevron, Citi, Alcoa, Pfizer, Visa, og Coca-Cola.

Kissinger har konstant taget fejl om begivenhederne i verden, og hans fejlbedømmelser har allerede kostet United States ufatteligt meget. Vore fjender og modstandere er på march fremad.

Alligevel bemærker The New York Times, at hans nye bog indeholder “ingen direkte kritik af Obama administrationen....” Måske fortsætter Kissinger med at rådgive Obamas tidligere Udenrigsminister Hillary Clinton.

The Washington Post bad Hillary Clinton om at anmelde bogen. Hun skrev, “Kissinger en en ven og jeg stolede på hans råd, da jeg var udenrigsminister. Han kontaktede mig regelmæssigt, og delte sine præcise observationer om udenlandske ledere og sendte mig skrevne rapporter på sine rejser.”

Kan nogen undre sig over at vi taber.


http://www.renewamerica.com/columns/kincaid/141016

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails