fredag den 3. oktober 2014

Stakkels Argentina med de ledere

Præsident Cristina Fernandez i Argentina i 'Muy Loca' Mode

       
   
Mine argentinske venner kan fortælle mig at deres land har masser af natur ressoucer og en vidunderlig belæst befolkning, men nogle kugleskøre ledere.

Den siddende præsident Cristina Fernandez er med på den liste. (Hun blev valgt som præsident efter hendes mand præsident Kirchner døde for nogle år siden)

Argentina befinder sig, endnu engang, i noget værre økonomisk rod.

For at aflede befolkningens opmærksomhed mod hendes person siger præsident Fernandez nu at det er USA der er ude efter hende:

“Hvis noget skulle ske med mig, så søg ikke i Mellemøsten, se mod Nord.” sagde Fernandez under talen tirsdag aften, hvor hun antydede et formodet plot mod hende lokale banker og forretningsfolk, “med hjælp fra udlandet.”
Cristina
Fernandez har tidligere hævdet at have modtaget dødstrusler fra Islamisk Stat på grund af hendes venskab med Pave Francis. I aftenens tale lod hun imidlertid skinne igennem at truslerne mod hende, som hun skulle have har fået i tre emails og opsnappet af Argentinas sikkerhedstjeneste kom fra USA.

Hendes påstand følger i kølvandet på en hurtig forværring i Argentinas allerede noget hæmmede relation med USA efter landet nærmest gik fallit i august måned.

Argentina har nægtet at betale 1,3 milliard dollars, dømt dertil af New York dommer Thomas Giresa til “gribbelignende fonds” investorer der ikke ville gå med til accept af en “nedskæring” af argentinske obligationer ved landets forrige fallit i 2011.

“Jeg er ikke naiv, dette er ikke et isoleret træk af en senil dommer i New York,” sagde Fernandez. “For gribbene ligner i mistænkelig grad ørne fra imperier” idet hun henviser til USA national symbol - den hvidhovedede ørn.

Fernandez udviste næsten Kevin Sullivan fra ambassaden for at sige “det er vigtigt at Argentina kommer ud af fallitten,” til en lokal avis. Fernandez hævder, at trods gældskrisen er Argentina faktisk ikke konkurs og Sullivan blev indkaldt til reprimande af Argentinas udenrigsministerium for at benytte ordet “fallit.”

Med økonomisk stagnation er den argentinske peso i frit og med den alarmerende øgning i kriminaliteten synes det i stadig større grad som Fernandez i de senere uger er kommet under pres.

Der er også stadig større usikkerhed i hendes Sejrs Parti om Fernandez vil kunne få støtte som præsidentkandidat i 2015. Fernandez’ anden periode slutter næste år, og hun er ude af stand til at opnå genvalg, skønt hendes 37 årige søn Maximo Kirchner kunne være den kandidat der erstatter hende.

Lad mig lige slå fast, at Præsident Fernandez ikke er den første latinamerikanske leder der ser “spøgelser” fra nord. På samme tid er præsident Fernandez virkelig faldet fra “håb og forandring” til offentligt at sige at det er USA der er ude efter hende.

Jeg håber inderligt at mine argentinske venner ved næste valg virkelig besinder sig.
P.S. You can hear CANTO TALK here & follow me on Twitter @ scantojr.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails