tirsdag den 18. november 2014

En tale der vakte stor vrede og hævnlyst!

En tale der virkelig pissede nogen af

Som opfølgning på forrige artikel om voldtægtsanklager mod Bill Cosby følger her nogle betragtninger der kan forklare, hvorfor disse anklager først nu, så mange år senere dukker op. Hvorfor blev voldtægterne ikke anmeldt dengang og hvem får mest ud af at promovere dem. 

I 2004 gav Cosby en tale til NAACP (National Association for Advancement of Colored People)som minde om at det var 50 år siden at U.S. Højesteret afsagde dom i sagen Brown v. Board of Education der ophævede opdelingen af skoler i sorte/hvide. Det var i denne tale at Cosby erklærede at det sorte samfund ikke kunne blive ved med at give de hvide skylden for alle deres sociale problemer. 

Blandt meget andet kritiserede Cosby sorte kvinder for at få børn med forskellige partnere, sorte forældre for at bruge penge på sneakers fremfor mere fornuftige ting, (såsom læseprogrammet Hooked on Phonics)  og de sorte unge for at komme i fængsle for at slå folk ihjel over "et pund kage." Her følger så lidt mere:
Er I ikke opmærksomme, ser I ikke folk med kasketten omvendt på, med bukser der hænger ned over haserne. Er det ikke et tegn på noget, eller venter I blot på at Jesus skal trække bukserne op. (latter og klappen).

Er det ikke et tegn på noget når piger har kjolen trukket helt op til bagdelen.... og har alle de nåle og andet skrammel igennem kroppen. Hvilken del af Afrika stammer dette fra? (latter). Vi er ikke afrikanere. De mennesker er ikke afrikanere, de aner intet om Afrika.

Med navne som Shaniqua, Shaligua, Mohammed og alle de andre skrupskøre navne, der alle sidder i fængsel. Når vi giver vores børn sådanne navne, giver vi dem den styrke og inspiration der ligger i betydningen af de navne. Hvad er meningen med at give dem så 'stærke' navne dersom der ikke er opdragelse, forældre og værdier der kan bakkede dem op.
Dette har været som en iskold klud i ansigtet på mange i det sorte samfund, noget der i den grad rammer deres dagsorden og mange sorte politikeres eksistensberettigelse, nemlig et holden fast i et undertiden voldeligt opgør med hvide og en offermentalitet der kun skal give dem mere magt og flere statslige ydelser.

Her er en anden tale der virkelig fik nogle sorte op i 'det røde felt.'Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails