mandag den 3. november 2014

Når klimaet ikke makker ret efter teorierne

Venstrefløjens magi tankegang

Daniel Greenfield


Højesteret på Island har givet ordre til at man holder inde med at bygge en vej, på grund af miljøpåvirkningen af nisserne. De fleste i den moderne verden tror ikke længere på alfer, feer, nisser eller gnomer; med det gør miljøforkæmperne stadig.

Medlemmer af miløjterrorist gruppen Earth Liberation Front omtaler sig selv som “alfer,” deres handlinger som sabotage og vandalisme som “alfearbejde” eller “drilleåndemageri.” Miljø øko-hedninger har opdelt sig selv i “feer” og “trolde” med feerne der holder sig til ikke-vold, mens troldene er mere tilbøjelige til det rent fysiske. .

The Dragon Environmental Network, der med egne ord “forbinder miljømæssige handlinger med magisk praksis” er en af de mere succesrige miljø neo-hedenske aktivist grupper. Den praler med at benytte “øko-magi” for at standse fremskridt og “kanalisere positiv energi.” Grundprincipperne i deres miljøaktivisme omfatter “at ære eventyrfolket”; bedre kendt som alfer.

Trolde, alfer, nisser og feer er det meget let at grine af og afvise, og de som tror på dem kan betragtes som irrationelle, betydningsløse; men eventyrjægerne narrer flere mennesker når de smider deres klædninger og spidse ører og ifører sig deres hvide laboratoriekitler og jakker.

The “Australian Antarctic Expedition” drog afsted til endnu et koldt sted, ikke i en søgen efter nisser, men efter smeltet is. Ikke som den oprindelige ekspedition så vidste den præcist hvad den ønskede at finde. Et af formålene med ekspeditionen var at “afgøre i hvilken udstrækning menneskelig aktivitet og forurening har haft en direkte indvirkning på denne afsidesliggende region i Antarktisk.”

Når man tænker over manglen på menneskelige aktiviteter på Antarktisk ville det fornuftige svar være ZERO, men nisserne i anorakker var ikke interesseret i at være fornuftige. De var ude for at lave nogle flere propagandafilm, der viser at menneskelig flid ødelægger planeten.

Man forventede at AAE skulle give ekstra bevis på at isfladen i Østantarktis var ved at smelte og forsvinde. I stedet blev man fanget i isen, der altså ikke formodedes at eksistere. En isstorm satte ind og omringede deres fartøj med pakis, og et ekspeditionsmedlem der tog sine handsker af for at skrive en email kunne ikke bevæge fingrene da de blev hvide af kulde.

The Snow Dragon, en kinesisk isbryder sendt ud for at redde AAE ekspeditionsfartøjet MV Akademik Shokalskiy, fra egen dumhed, blev tvunget tilbage på grund af den svære is. Et fransk skib L’Ástrolabe måtte også trække sig ud. Nu hvilede skæbnen på den australske isbryder Aurora Australis.

Det er ikke første gang opvarmningsfortalere, der er ude efter at lede efter varme på de koldeste steder på jorden, sidder fast i is.

I sommers forsøgte MainStream Last First at gøre opmærksom på truslen om smeltende is ved at passere Nordvestpassagen i en robåd. Anstrengelsen blev benævnt som en rejse gjort muligt på grund af klimaforandring. I stedet løb man også her ind i is der ikke skulle være der.
                                    “Dette har været den koldeste sæson med masser af is siden vi påbegyndte Arctic Watch i 2000,” er ekspeditionens sidste udtalelse. “Næsten ingen hvaler. Nordvestpassagen er stadig blokeret med is. I nogle af bugterne er den stadig usmeltet.”

Men de sande troende på alfe magi og læsning i kaffegrums giver ikke så let op selv når de er omringet af tonsvis af beviser på det modsatte. Indledningen konkluderede: “Vort budskab forbliver uberørt, og vi vil gøre opmærksom på de presserende problemer med klimaforandring i arktisk.”

I foråret satte en anden Opvarmnings ekspedition afsted for at krydse Antarktis og “komme med et afgørende bidrag til forståelsen af klimaforandringens virkning på polerne.” Den mistede sin leder, forskeren Ranulph Fiennes, der blev ramt af forfrysninger, og hvis evakuering blev forsinket af en snestorm. Derpå måtte ekspeditionen standses på grund af vanskelighederne og den meddelte, at den i stedet ville vende sin opmærksomhed mod videnskabs uddannelse.

Videnskabs uddannelse ville måske kunne have hjulpet med til at undgå fiaskoen, men opvarmningstilhængerne lærer aldrig af videnskab eller af den nyeste historie. Uanset hvor ofte de mister deres tæer ved forfrysninger, eller de må evakueres gennem luften fra ruinerne af deres latterlige publicity stunts, så insisterer de på at opvarmningen er der. Man skal blot slå sine rensdyrsskind støvler sammen tre gange og ønske ved CO2 økonomifeen.

I marts måned blev en kongreshøring om global opvarmning sneet til aflysning. Ved en “Forward on Climate” demonstration i Washington i februar, fuldendt med idioter og isbjørnekostumer, og viftende med skilte som “Fingrene væk fra Arktis” rystede demonstrationen af kulde. Og endelig oprettede Det Hvide Hus sin Task Force on Climate Preparedness denne vinter mens nationens hovedstad var lukket ned i en snestorm.

“You don’t need a weatherman/To know which way the wind blows,” sang Bob Dylan til berømthed. Men ulig deres mere berømte videnskabsmænd så ved meteorologerne faktisk hvilken vej vinden blæser. En fjerdedel af dem siger at global opvarmning er en gang fup. Kun en tredjedel tror på menneskeskabt global opvarmning, eller forårsaget af koprutter og bøvser, som det lige så vel kun være. (Læs denne på synopsis:


De professionelle Opvarmnings PhD’ere snerrer af meteorologerne, men ulig de teoretiske eksperter, så skal den lokale meteorolog bare have styr på weekendens vejrudsigt. Hvis det ikke er tilfældet vil folk virkelig blive vrede på ham, hvis han siger der ville være solskin og det så i stedet regner samfulde tre dage. Han kan ikke nægte at oplyse sine data eller belære de vrede seere om at regnen de oplever blot ikke var forventet.

Opvarmnings PhD’erne er lige så langt borte fra ægte vejr foranderlighed som Dragon Environmental Network er fra fysikkens love. De tjener deres penge ved midler ydet af særinteresser der håber at få fingre i statsmidler og dermed få deres ‘investering’ over i en kæmpemæssig Co2 økonomi. De er ligeglade med præcise vejrforudsigelser. I stedet skjuler de deres data og omfortolker den således at himlen altid falder ned og isen altid smelter selv i de koldeste snestorme.

Af og til står en Arktisk ekspedition i noget is der ikke forventedes at være der, og må således stå ansigt til ansigt med den kendsgerning at isen ved polerne ikke synes at være klar over deres fastslåede videnskab. Men  ligesom fraværet af “nisser” aldrig modbeviser behovet for nisse miljøpåvirkningstudier, således kan al isen i arktiske egne ikke standse “nisserne” i deres dyre vintertøj i at tro at det er teknologien der ødelægger verden.

Venstrefløjen elsker at påstå at den er del af et virkelighedsbaseret samfund. Den virkelighed den er med baggrund i er udelukkende en menneskeskabt fantasi. Den urealistiske venstrefløj lever i en forestillingsverden med en fantasiøkonomi, hvor pengene er uudtømmelige, en videnskabens fantadsiverden hvor ‘koprutter’ er den største trussel mod menneskeheden og i en verden med en fantasipolitik, hvor alt er muligt, hvis blot de tror det er sandt.

En tilstrækkeligt avanceret teknologi kan være ikke til at skelne fra magi, men venstrefløjens ideologiske øko-magi er ingen erstatning for videnskab.
About Daniel Greenfield
Daniel Greenfield, a Shillman Journalism Fellow at the Freedom Center, is a New York writer focusing on radical Islam. He is completing a book on the international challenges America faces in the 21st century.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails