søndag den 16. november 2014

Salafister plyndrer kirke i Tyskland - penge til ISIS

Pro-ISIS Salafister plyndrer tyske kirker

Worldcrunch

MÜNCHEN  — Det begyndte for snart et år siden, weekenden efter jul. Lørdag nat brød uidentificerede personer ind i en kirke i Köln området Porz-Urbach. De brød pengeskabet i sakristiet op og fik dermed fat i nøglen til kirken. Så stjal de penge fra indsamlingsbøsser, ting der benyttes til liturgien, skåle og et ostensorium. De fik ikke fingre i indsamlingen fra julen, da denne allerede var blevet fjernet fra kirken.

I de følgende måneder fik adskillige kirker i Köln området besøg af tyve. Undertiden stjal de penge og alle mulige former for værdifulde genstande ved dagslys. Politiet efterforskede og sporene pegede på en mulig medvirken af Salafister der ville benytte de værdifulde hellige objekter til at finansiere og støtte jihad i Irak og Syrien. Mistanken blev senere bekræftet af hemmelige efterforskere.
muslims robbing churches

Onsdag morgen gav chefanklageren i Köln og forbundsanklagerens kontor i Karlsruhe så signalet: Flere end 240 embedsmænd hovedsageligt i Nord-Rhein Westfalen, men også i nedre Sachsen og Bayern, begyndte en bemærkelsesværdig razzia.

I byerne Köln, Siegen, Bergish-Gladbach, Kreuztal og Netphen i Nord-Rhein Westfalen arresteredes samlet ni mistænkte, otte tyskere: Mustapha A., 25, Kais B. O., 31, Lazhar B. O., 22, Sofien B. O., 35, Omar B. O., 25, Anoaur J., 25, Ali Ö., 23, og Usman A., 29, sammen med en pakistaner, Mirza Tamoor B., 58. Lejlighederne hos yderligere 20 personer blev undersøgt.

Burkhard Freier omtaler det som en “sump” som efterforskerne og politiet “drænede.”

“Det er ikke blot en sump, men en rigtig stor en,” siger chefen for Nord-Rhein Westfalens efterretningsvæsen. Det var en “succesrig dag.”

Pendlerne indfanges

I cirka 18 måneder har “Reise” efterforskningsgruppen der arbejder i tandem med anklageren i Karlsruhe haft 44 personer i søgelyset, de er alle “Salafis ekstremister,” ifølge Freier.  

De er kendt af både det nationale efterretningsvæsen og politiet, og nogle af dem er allerede på den forkerte side af loven. De 44 personer man har overvåget er næsten alle tyskere. “Arrestationerne og efterforskningerne viser at sikkerhedsfolkene er på rette spor og benytter alle lovlige midler for at bekæmpe de ekstremisitkse Salafiser,” sagde Nord-Rhein Westfalens indenrigsminister Ralf Jäger.

Forbundsanklageren i Karlsruhe var indblandet i anslaget mod Salafisterne, og arresterede to. Myndighederne anklager Kais B.O. og Mirza Tamoor B for at støtte terrorist organisationerne – ISIS, Ahrar al-Sham og Junud al-Sham – også for at have rekrutteret til ISIS i Tyskland.

Mirza Tamoor B. har angiveligt giver 3200 euros til ISIS og Ahrar al-Sham sammen med et transportkøretøj. Undersøgere arbejder med den formodning at Kais B.O. rekrutterede mindst tre mænd fra Tyskland til terrorist  jihad i Syria.

Ifølge Nord-Rhein Westfalens efterretningschef er cirka en tredjedel af disse personer der vækker interesse såkaldte - ‘pendlere’ der drager gennem Tyskland og krigszonerne medbringende varer og penge. De mistænkte begår ikke kun indbrud i kirker og skoler. De rejser også penge, angiveligt til humanitære formål, direkte fra tyske borgere der ikke nærer nogen mistanke.

Med månedlige velfærdsydelser fra hundreder af personer kan de nå op på 6 cifrede summer, siger efterretningschefen Freier. “Vi må formode at de har indsamlet hundredtusinder af euros, og sendt dem videre,” siger han.

I Nord Rhein Westfalen kender man, ifølge efterretninger, til nogle og fyrre ekstremistiske Salafist grupper, der arbejder hemmeligt og er under overvågning. De er kendt som “løse netværk.” Lige så snart medlemmerne begynder på noget udover at hverve proselytter, og der antydning af, at de vil begå noget kriminelt, så bliver overvågningen mere intens og mere hemmelig.

Det vanskeligste er at identificere individerne der bliver radikaliseret uden for disse grupper, siger Freier. “I øjeblikket har vi ikke nogen konkrete indikationer om at et angreb er under planlægning i Tyskland, men vi skal hele tiden være årvågne, fordi stadig flere melder sig hos Salafisterne,” tilføjer han.

http://themuslimissue.wordpress.com/2014/11/15/muslims-keep-robbing-churches-in-germany-to-fund-jihad/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails