lørdag den 20. december 2014

Castro 1 - Obama 0

Castro, 1; Obama, stort 0Min mobiltelefon har summet konstant med beskeder og vrede samtaler med med cubansk/amerikanere og konservative i USA.
Igen og igen er der dette spørgsmål: Hvad får USA ud af denne aftale?
Svaret er - Ingenting - medmindre du er en person der mener at Castro regimet er ved at reformere økonomien, tillade en uafhængig presse og medier og holde valg hvor flere partier kan deltage.
Jeg har et tosidigt syn på dette. Jeg kan gå til det som en cubansk amerikaner og som en U.S. statsborger. Med andre ord, jeg ønsker det bedste for de som bor på øen, og for mit adopterede
Det er flot at se, at Alan Gross nu endelig er hjemme. Han blev fængslet på falske anklager om spioneri. Jeg forstår ikke hvorfor vi løslod tre cubanere der sad i U.S. fængsler for ægte spiongerninger. Det er en fornærmelse mod lovens ånd, at hr. Gross og disse tre spioner omtales i sætning.
Som en cubansk amerikaner kan jeg fortælle dig at det at ‘normalisere’ relationerne kun vil få lidt påvirkning af det cubanske folk. Alt der har betydning på Cuba ejes af Castro familien eller militæret som Professor Suchlicki fornylig påpegede:
Penge fra amerikanske turister flyder til forretninger der ejes af Castro regeringen og således styrkes statens foretagender. Turistbranchen er kontrolleret af militæret og General Raul Castro.  
Turisternes dollars bruges på produkter som tobak, rom etc., produceret af statsforetagender, og turisterne bor på hoteller ejet delvist eller helt af den cubanske regering.   
Gaviota, det vigtigste luftfartsselskab der flyver turister rundt på øen ejes af og opereres af det cubanske militær.
Hvorfor konsoliderer vi deres greb om den cubanske økonomi? Med andre ord du tager ikke til  Cuba for at indlede en forretningsaftale med en cubansk entreprenør. I stedet kommer du i forbindelse med et statsforetagende der kun gavner en lille gruppe af eliten der har relationer til Castro familien eller det  berygtede Castro Inc.  
I over 4 årtier har Fidel Castro med tvang kontrolleret ,og har til sin solo disposition i praksis haft alle Cubas finansielle og økonomiske ressourcer. Ifølge utallige førdstehåndsrapporter af tidligere topembedsmænd i regimet har han alene haft det sidste og afgørende ord i politiske og økonomiske beslutninger for hele den cubanske nation. Alcibíades Hidalgo, en af de højeststående afhoppere der er flygtet fra øen forklarede: “Det er ganske enkelt umuligt at komme med noget politisk eller økonomisk initiativ i Cuba. Den eneste mulighed man har er at overgive sig til de diktater som regimet giver, til tankegangen hos den ene og eneste øverste leder, der står over alle borgerne”...
“Fidel står kun til ansvar for sig selv, og er i stand til at leve i sin egen virkelighed.”
Som en U.S. borger, der er opvokset her, og far til tre sønner født i Texas, kan jeg ikke se, hvordan denne beslutning skulle kunne give styrke og fremme U.S. interesser rundt om i verden. Hvilket budskab sender vi til verden? Skal slyngelsstater forstå det sådan at det er helt i orden at fange en U.S. borger og så kræve indrømmelser af USA?
Hvad med de 7 milliarder dollars i investeringer fra USA der blev stjålet af kommunisterne, eller årsagen til at embargoen blev iværksat i sin tid? Hvem skal kompensere disse U.S. investorer? Er regeringen på Cuba med på den?
Virkelig en trist dag for friheden og for familierne til de tusinder der er blevet henrettet af det regime i årenes løb.
P.S. You can hear CANTO TALK here & follow me on Twitter @ scantojr.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails