onsdag den 17. december 2014

Første land er ved at kollapse grundet den lave oliepris

Venezuela vakler ved faldet i olieprisen       


                       
                               
Faldet i olieprisen er en dejlig julegave for forbrugerne i USA. Det er simpelthen bare toppen hos os, men hold øje med Venezuela. Landet kunne kollapse dersom prisen bliver ved med at falde.

TIME Magazine har en god opsummering af hele postyret i Caracas.

Det økonomiske kaos og faldende oliepris efterlader Maduro i en svær klemme. Han mangler både den politiske vilje og popularitet til at få gennemført nødvendige reformer for at få skub og orden i Venezuelas økonomi. På samme tid bliver han presset hele tiden af olieprisen. Hugo Chavez var heldigere. Da han var på sin magts højde var han populær og blev hjulpet af de stigende oliepriser på verdensmarkedet (han var også rigtig god til at lave shows, og vært for f.ek.s OPEC lederne i hovedstaden Caracas, straks efter han kom til magten). Maduro står i en meget mere udfordrende kompliceret situation.

“De almindelige venezuelanere er begyndt at være trætte af at høre på slogans og socialistisk retorik og ingen konkrete handlinger på nogen områder,” siger Moya-Ocampos. “Mens økonomien bliver værre og værre således også den politiske situation i Venezuela.”

Der er flere grunde til Venezuelas akutte sårbarhed med faldet i olieprisen:

Den ekstremt ineffektive offentlige sektor der betales af høje oliepriser. De indenlandske subsidier der blandt andet gives til Cuba for at man der kan få lave energipriser. Disse subsidier har købt stemmer til Chavez-Maduro regimerne. Mit gæt er at disse subsidier må inddrages i væsentlig grad hvis olieprisen bliver ved med at falde.

Maduro står i er en meget vanskelig politisk situation. Han er ikke Chavez, der var mere populær og som regerede på et tidspunkt da olieprisen kunne finansiere enhver plan og ambitiøst projekt.

En ‘voldsom storm’ er under opsejling i Venezuela og ledelsen synes totalt uforberedt på den. Naturligvis vil vi holde øje med Rusland, fordi landet er en meget stor aktør på verdensscenen, især efter Ukraine. På samme tid vil et kollaps af Venezuela påvirke Cuba og nogle ledere i Latinamerika der er blevet støttet af olien fra Caracas.            

P.S. You can hear CANTO TALK here & follow me on Twitter @ scantojr.

http://www.americanthinker.com/blog/2014/12/venezuela_collapse_oil_dropping.html#ixzz3M8sAf8Zd

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails