onsdag den 10. december 2014

Når politibetjente dør i tjenesten

Når politibetjente dør i tjenesten

                                       
Chuck Norris            
                               
Mens mange i landet demonstrerer, fra Oakland til New York City over de døde Michael Brown og Eric Garner, kan jeg ikke lade være med at tænke over: Hvad med de gode betjente? Ligesom med vort militærpersonnel, er vi ofte ret hurtige med at ‘hænge’ den formodede korrupte, men langsomme til at ære de som tjener loyalt og ærligt for at beskytte os.                     
                                       
Ifølge National Law Enforcement Officers Memorial Fund, en organisation uden profitformål r blev oprettet i 1984 for at ære den tjeneste og de ofre Amerikas politibetjente yder, der er flere end 900000 af dem for tiden i USA - heraf 12% kvinder.

Business Insider forklarede i august måned at FBI rapporterede om at politiet som “retfærdigjorte manddrab” slog 404 mistænke ihjel i 2011. Trods den kendsgerning at er 404 dog et meget højt antal, i sammenligning med andre lande.

Business Insider fortalte, “Til sammenligning blev blot 6 personer dræbt af politiet i Australien i samme periode. Politiet i England og Wales slog blot 2 personer ihjel, og tysk politi 6.

Det som ikke forklares er imidlertid hvordan 150 U.S. politibetjente blev dræbt i tjeneste hvert år. Vidste du at der slås en betjent ihjel i tjenesten rundt regnet hver anden dag?

For det første er det vigtigt at lægge mærke hvad at vore uniformerede godhedens vogtere virkelig er oppe imod. Igen ifølge NLEOMF og FBI’s Uniform Crime Reports, i U.S.:
  • “Anslået 1.2 millioner voldelige forbrydelser fandt sted over hele nationen i 2011. (og det er blot voldelige forbrydelser)
  • “I gennemsnit, i det sifdste årti, har der været 58,261 overfald rettet mod lovens håndhævere hvert år, resulterende i 15,658 tilskadekomne.
  • “Siden den første optegnelse over en politmand død i 1791, har der været over 20,000 ihjelslagne politibetjente i tjenesten.
  • “Samlet døde 1,501 betjente i tjenesten i de sidste ti år, et gennemsnit på en hvor 58. time eller 150 om året.
  • “I 2013 blev 100 betjente slået ihjel.
  • “Den mest dødbringende dag i politiets historie var 11. september 2011 da 72 betjente døde da de svarede igen på terroristangrebene mod Amerika.
  • “New York City har mistet flest bejtente i tjenesten end noget andet distrike med 697 døde. Texas har mistet 1,675 betjente, flere end nogen anden stat. Den stat med færrest døde er Vermont med 22.”

Det er en kendsgerning at mens borgerne demonstrerede i Ferguson og New York City, er der blevet slået et dusin bejtente ihjel over hele landet af morderiske bøller eller ved uheldige omstændigheder, mens de var i tjenesten.

Lad mig sætte nogle persondata på disse opgørelser. Her er de nyeste faldne for november måned 2014 ifølge NLEOMF:

Nov. 30, 2014
Navajo Division of Public Safety in Arizona
Police Officer Montoya fik et hjertetilfælde under transport af en fange han netop havde arresteret. Officer Montoya er det fjerde dødsfald fra Arizona i 2014. Han efterlod hustru og fem børn.
Nov. 26, 2014
San Juan Police Department, Puerto Rico
Agent Roman-Acevedo blev skudt og dræbt i forsøget på at hindre et væbnet røveri - uden for tjenesten. Han efterlader sig hustru ig et barn.
Nov. 23, 2014
Elmore County Sheriff’s Department, Alabama
Deputy Sheriff Hart var i tjeneste og havde netop forladet et ulykkesområde, hvor en hjort var involvere da blev ramt af en bil og dræbt. Hustru og en datter efterlades.
Nov. 22, 2014
Leon County Sheriff’s Office, Florida
Deputy Sheriff Smith blev skudt og døde i et bagholdsangreb da han kom til en brand i et hus. Han er den femte døde i staten Florida i 2014. Hustru og 2 børn er tilbage.
Nov. 21, 2014
Willacy County Sheriff’s Office, Texas
Sgt. Martinez blev dræbt i en bilulykke, Han er den 11 i staten Texas i 2014.
Nov. 19, 2014
Union County Sheriff’s Office, North Carolina
Deputy Sheriff Greene’s patruljebil blev standset i et sving da en traktor kørte hen over den. Han er det andet dødsfald i staten North Carolina i 2014. Hustru, to døtre og fem børnebørn..
Nov. 16, 2014
Akron Police Department, Ohio
Police Officer Winebrenner blev skudt og dræbt da han konfronterede en mistænkt bevæbnet der lavede ballade i en kro ved lukketid. Officer Winebrenner er den anden døde betjent i Ohio i2014. Han efterlader sig en datter på 4 år.  
Nov. 5, 2014
Clarendon County Sheriff’s Office, South Carolina
Efterforsker Smith, blev kørt af vejen i en biljagt. Han er det tredje dødsfal i staten South Carolina i 2014. Hustru og 5 børn.
Nov. 4, 2014
Maury County Sheriff’s Department, Tennessee
Sheriff Perritt blev dræbt i et trafikuheld da han hjalp en anden betjent med at eftefølge en formodet spritbilist. Han er det tredje dødsfald i staten Tennessee i 2014. Hustru og tre børn.
Nov. 2, 2014
Cedar County Sheriff’s Office, Missouri
Deputy Sheriff Chism blev skudt og dræbt i efterfølgningen af et køretøj og efterfølgende eftersøgning til fods hvor der blev skudt. Han er det andet dødsfald i Missouri i 2014. Hustru og et lille barn.
Nov. 1, 2014
El Paso County Constable’s Office, Precinct 1, Texas
Betjent White blev dødeligt såret under kamp med en formodet mistænkt. Han efterlader sig hustru og fire børn.

Dette er blot inden for en måned her i år.

Jeg beder ingen om at protestere. Det er din forfatningsmæssige ret og ytringsfrihed. Det jeg vil sige er, at hvis du protesterer imod en betjent du mener er korrupt, så udstræk i det mindste din taknemmelighed til en anden der gør sit arbejde særdeles godt.

Måske er jeg noget farvet. Jeg har rigtig mange venner i politistyrken der er virkelig gode betjente og jeg selv er en æres Texas Ranger. Jeg er også gidt med en betjent! Min hustru Gena er reserve undersheriff i sin hjemby i det nordlige Californien.
.
Sandheden er, at det meste af tiden, over hele landet, sker der uheld mellem betjente og civile, ikke fordi betjentene udnytter deres magtbeføjelser, men fordi civile bryder loven. Hvis de adlød landets love eller tænkte mere over at man skal vise politiskiltet respekt, så ville skaderne for civile og betjente være minimale.

Selv Den Gode Bog siger:
“De styrende skal jo ikke skræmme dem, der gør det gode, men dem, der gør det onde. Vil du slippe for at frygte myndighederne, så gør det gode, og du vil blive rost af dem; for de er Guds tjenere til dit eget bedste. Men gør du det onde, må du frygte. Ikke for ingenting bærer myndighederne sværd; de er Guds tjenere og skal lade vreden ramme dem, der gør det onde. Derfor skal man underordne sig, ikke kun for vredens, men også for samvittighedens skyld.” Brevet til Romerne 13: 3-5. .

Endnu mere apropos er ordene af vor Frelser hvis fødsel vi fejerer denne måned, og hvis ord minder os om det offer han og mange i politistyrken har givet. “Større kærlighed har ingen end dette: At ofre sit liv for en anden.”

Jeg selv og min hustru Gena ønsker alle i politiet et god jul.

author-imageChuck Norris is the star of more than 20 films and the long-running TV series "Walker, Texas Ranger." His latest book is entitled The Official Chuck Norris Fact Book." Learn more about his life and ministry at his official website, ChuckNorris.com.
   
http://www.wnd.com/2014/12/11-law-enforcement-officers-killed/#dLBW5oCsYbkCcemG.99

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails