fredag den 9. januar 2015

Egyptens Sisi - der er behov for en 'religiøs revolution i Islam!

Egyptens Sisi går mod islamisme og går ind for ‘Religiøs Revolution’Idet han talte til Al-Azhar og Awqaf Ministeriet Nytårsdag 2014, og i forbindelse med profeten Muhammads snarlige fødselsdag kom Egyptens præsident Abdel Fattah al-Sisi, som er en fortaler for et fornyet syn på Islam, med det som må være hans mest kraftfulde og passionerede opfordring til dato om emnet.

Blandt så meget andet sagde Sisi at “samlingen af (islamiske tekster) og ideer som vi har helligholdt i årenes løb” ..”virker frastødende på hele verden” at det ikke er “muligt at 1,6 milliard mennesker (henvisning til antallet af muslimer i verden) skulle ønske at slå resten af verdens indbyggere - det er 7 milliarder - ihjel således at de selv kan leve,” og at Egypten (eller hele den islamiske verden) “bliver flået i stykker, bliver smadret, går tabt -og tabet sker ved os selv.”
sdds

Det relevante uddrag af Sisi’s tale følger her (oversættelse af Michele Antaki):

Jeg henviser til de religiøse gejstlige. Vi skal virkelig tænke alvorligt over hvad vi er oppe imod - og jeg har faktisk omtalt dette emne nogle gange førhen. Det er ubegribeligt at den tankegang vi finder allerhelligst skulle forårsage at hele umma (den islamiske verden) er en kilde til ængstelse, fare, drab og ødelæggelse for resten af verden. Umuligt!

Den tankegang - jeg siger ikke “religion” men “tankegang” - at samlingen af tekster og ideer som vi har holdt som hellige i årenes løb, og det til et punkt, hvor det at gå bort fra dem nærmest er umuligt, virker frastødende på hele verden. Det virker forkasteligt på hele verden!

Er det sandsynligt at 1,6 milliarder mennesker (muslimer) skulle ønske at slå resten af verdens indbyggere - det er 7 milliarder - ihjel så de selv kan leve? Umuligt!

Jeg fremkommer med disse ord her på Al Azhar, foran denne forsamling af lærde og ulema - Allah den Almægtige vil være vidne til jeres sandhed på Dommens Dag vedrørende det jeg her taler om nu.

Alt dette jeg siger til Jer, kan I ikke begribe hvis I forbliver fanget i denne tankegang. I skal træde udenfor Jer selv for at være i stand til at observere det og reflektere over det fra et oplyst perspektiv.

Jeg siger, og gentager at vi har brug for en religiøs revolution. I, Imamer, står til ansvar overfor Allah. Hele verden, siger jeg igen, hele verden venter på Jeres næste skridt ...fordi denne umma flås i stykker, bliver ødelagt, går tabt - og det går tabt ved vore egen hånd.


Note: Det fremgår ikke tydeligt om umma der omtales i sidste sætning af Sisi henviser til Egypten (“nationen”) eller om han benytter det i en pan-islamisk sammenhæng som da han tildigere omtalte hele den islamiske verden.
About Raymond Ibrahim
Raymond Ibrahim is a Shillman Fellow at the David Horowitz Freedom Center, a Judith Friedman Rosen Writing Fellow at the Middle East Forum and a CBN News contributor. He is the author of Crucified Again: Exposing Islam’s New War on Christians (2013) and The Al Qaeda Reader (2007).

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails