tirsdag den 6. januar 2015

Balloner over Nordkorea - vil det gavne?

Sydkorea vil nedkaste filmen 'The Interview' over Nordkorea via balloner        


Rick Moran                
                               

Det kan se ud til at i det mindste nogle nordkoreanere kan komme til at se filmen, “The Interview” da Sydkorea planlægger at kaste kopier af filmen ned over Nordkorea via balloner.         

En sydkoreansk aktivist sagde onsdag at han ville opsende balloner med DVD’er af Sonys “The Interview” over Nordkorea for at forsøge at få nedbrudt personlighedskulten der er bygget op om diktator Kim Jong Un.

Komedien der handler om et mordforsøg på Kim har været centrum for spændingen mellem Nordkorea og USA, med Washington der beskylder Pyongyang for at udføre hacker angreb mod Sony Entertainment. Pyonyang benægter dette og har svoret at gøre gengæld.-

Aktivisten Park Sang-hak har sagt han vil begynde at kaste 100000 Dvd’er og Usb-stick med filmen via ballon over Nordkorea og begynde i slutningen af januar. Park er en afhopper fra Nordkorea og siger han er i partnerskab med den U.S. baserede ikke-profit organisation Human Rights Foundation, der betaler for Dvd’erne og Usb’erne med filmen der får koreanske undertekster.


Park sagde at fondsmedlemmer planlægger at besøge Sydkorea cirka 20. januar for at overdrage Dvd’erne og Usb’erne, og at han om fondsmedlemmerne vil forsøge at sende den første sending balloner op, dersom vejret tillader det.

“Nordkoreas eneherskende ledelse vil gå i stykker hvis idoliseringen af Kim får skrammer,” sagde Park i telefonen.

Hvis forsøget udføres forventes det at vække vrede i Nordkorea, der har udtrykt harme over filmen. I oktober måned åbnede landet ild mod en gigantisk ballon der medførte anti-Pyongyang brochurer over grænsen ved sydkoreanske aktivister, hvilket førte til en skududveksling med sydkoreanske tropper.

Det er ikke helt klart, hvor effektiv planen vil blive, da kun et lille antal almindelige nordkoreanere menes at eje computere eller Dvd-afspillere. Mange nordkoreaner vil muligvis ikke turde risikere at se filmen da de ved at de vil få alvorlige problemer hvis det opdages. At eje en computer kræver tilladelse fra regeringen og omkostningerne løber op til så meget som tre måneders løn for en gennemsnitsarbejder, ifølge sydkoreanske analytikere.

Ikke alle støtter opsendelsen af balloner over Nordkorea, med liberale og bosiddende i grænseområderne i Sydkorea der opfordrer aktivister til at lade være. Nordkorea har i lang tid krævet at Sydkorea standser aktivister, men Seoul nægter, idet man henviser til ytringsfrihed.

Park sagde ballonopsendelsen vil blive udført i dyb hemmelighed - og at man sætte mere fart på i marts måned, hvor han forventer at vindretningen er mere gunstig. .

Aktivisterne ‘kæmper mod vindmøller.’ En sølle film - eller endog adskillige - vil ikke være i stand til at modstå den massive og vedholdende propaganda fra Nordkoreas regering for at hindre at landets borgere ikke forbliver Kim-tilbedende robotter. Samfundet er ledet benhårdt og borgere der finder filmen vil blive overdraget til myndighederne, ligesom selvfølgelig de som ser den.

At gøre et paranoidt regime vredt kunne føre til en voldelig reaktion. Hvem ved hvad Kim mener er nok til at indlede en krig? Måske ville det i dette tilfælde være bedre ikke at prikke til bjørnen med en pind.

Thomas Lifson tilføjer:

Jeg er stærkt uenig med Rick Moran, og faktisk har jeg skrevet om taktikken med balloner da den første beretning om hacking dukkede op. Rick tager helt fejl om virkningerne af en sådan film. Jeg har læst en masse om Nordkorea, herunder beretninger fra afhoppere. Regimet er meget sårbart overfor drillerier der punkterer det billede man søger at fastholde af ‘den fede knægt’ som en ægte leder. Han har masser af ting der går ham imod, herunder hans unge alder, i et land der er stadig er under stærk indflydelse af Konfucianismen, trods årtier med den officielle kommunisme.
Jovist vil nogle sikker aflevere Usb-stickene, men blot at gøre det er risikabelt, fordi de da kan være under mistanke for at have set filmen. Faktisk indikerer rapporter fra afhoppere om at en masse mennesker allerede har videomaskiner og ser videoer der er smuglet eller kastet ind i Nordkorea, hvilket er noget der virkelig har ændre den offentlige mening, især forståelsen af, at folket i Sydkorea ikke sulter som deres regime hævder, men i stedet ejer biler, aircondition, og rigeligt med elektroniske dimser, alt sammen noget der skildres i de soap-operaer, nyhedsrapporter og andre programmer der smugles ind.

Sydkoreanere ved udmærket godt hvad de har gang i, og nordkoreanerne ved at hvis de påbegynder en krig vil de få læsterlige smæk. De er jo ikke kugleskøre religiøse fanatikere, de er de rene gangstere. .

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails