mandag den 9. februar 2015

Et 'skønt' kvindeliv under Islamisk stat - et manifest

Guide til kvindelige jihadister fra Islamisk Stat


Piger kan blive gift som 9 årige og ideelt set skal ægtemanden være mellem 16 -17 år, og piger skal ikke korrumperes af at gå på arbejde - ifølge en traktat udgivet af støtter til Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Dokumentet, ‘Kvinder i Islamisk Stat: Manifest og forskning,’ siger kvinder skal opholde sig indendøre og kun forlade huset ved særlige omstændigheder.

“Det er altid det bedste for en kvinde at være hjemme og være iført slør, og opretholde samfundet bag dette slør.” siger den engelske oversættelse. Modebutikker og skønhedssaloner forkastes som Djævelens værk.

Det semi-officielle Islamisk Stat manifest om kvinder - menes at være det første af sin slags - blev offentliggjort på et jihadi forum på arabisk i sidste måned og menes at komme fra medieafdelingen af al-Khanssaa Brigaden, en udelukkende kvindemilits oprettet af Islamisk Stat (Isis).
The all-female al-Khanssaa Brigade in Syria
al-Khansaa brigaden der udelukkende består af kvinder i Syrien

Den er nu blevet oversat til engelsk af modterrorisme tænketanken med base i London
Quilliam Foundation.

I indledningen til traktaten siges at den ikke er blevet sanktioneret af “staten” - hvilket betyder Islamisk Stat - eller dens lederskab, men er et dokument der skal “klarlægge muslimske kvinders rolle og det liv der en ønskeligt for dem,” og “klarlægge livets realiteter og den hellige eksistens hos kvinder i Islamisk Stat.”

Manifestet siger: “Fra 7 års alderen til 9 års alderen vil der være tre lektioner: fiqh (forståelse) og religion. Koraniske arabisk (skrevet og læst) og videnskab (husholdning og naturvidenskaber).

“Fra 10 - 12 år vil der flere religiøse studier, især fiqh, med større fokus på fiqh i relation til kvinder og reglerne for ægteskab og skilsmisse. Dette er oveni de to andre emner. Færdigheder som at sy og strikke, madlavning vil der også blive undervist i.”

Fra 13-15 år vil der være større fokus på Sharia, sammen med mere husholdningsprægede færdigheder (især de som har med at opfostre børn at gøre) og mindre på videnskaben, som man har modtaget basisundervisning i. Oveni det vil de lære om islamisk historie, profetens og hans følgeres liv.”

“Det betragtes som lovligt for en pige at blive gift som 9 årig. De fleste rene piger vil være gift som 16 -17 årige, mens de stadig er unge og aktive. Unge mænd vil ikke være mere end 20 år gamle i disse glorværdige generationer.”

Vestens model for kvinden er fejlet, siger traktaten, med kvinder der går på arbejde og antager “fordærvede ideer og tror på fordærvede ting i stedet for religion.” Den model som vantro i Vesten foretrækker gik galt i samme øjeblik kvinder blev ‘befriet’ fra deres værelse i hjemmet,” siger traktaten.

Manifestet indeholder en lang fordømmelse af kulturen i de “vantros Europa,” og opfordrer dens læsere til at forkaste “falskhed og materialisme i civilisationen,” og i stedet hengive sig til religiøs kundskab.

Det ideelle islamiske samfund, siger man, skulle ikke fordybe sig i  at “forsøge at afdække naturens hemmeligheder og stræbe efter at nå højderne i arkitektonisk forfinethed.” Det burde i stedet koncentrere sig om indførelsen af Sharia lov og at sprede Islam.

I en sektion med titlen: “Hvordan Iblis (djævelens) soldater holder kvinder væk fra paradis,” sætter forfatterne fokus på livsstilen i Vesten der opmuntrer både mænd og kvinder til at få en uddannelse og et arbejde. Manifestet afviser det at være iført modetøj, og have piercinger og konkluderer: “Denne urbanisering, modernitet og mode bliver præsenterer af Iblis i modebutikker og skønhedssaloner.”
Det er den “grundlæggende opgave” for en kvinde at være i hjemmet med sin mand og børn, siger jihadi guiden, og føjer til at de kun må forlade hjemmet for at tjene samfundet under særlige omstændigheder - for at udføre jihad, når der ingen mænd er til at gøre det, for at studere religion, og kvindelige læger og undervisere har lov til at forlade hjemmet, de “skal holde sig strengt til Sharia retningslinjerne.”

“Jo, vi siger: ‘Bliv i Jeres huse,’ men dette betyder ikke, på nogen måde, at vi går ind for manglende belæsthed, at være tilbagestående eller uvidende,” står der i den engelsk-sprogede oversættelse. “Vi støtter netop snarere forskellen mellem at arbejde - det som omfatter at en kvinder forlader sit hjem - og studium, som det var forudbestemt hun skulle gøre.”

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails