torsdag den 19. februar 2015

Magt, liderlighed, sex og bedrag - Strauss-Kahn

Strauss-Kahn's 'udsvævende livsstil’ chokerer Frankrig

Dybt foruroligende vidneudsagn fra prostituerede ved tidligere IMF chefs retssag om “gennemført rufferi” har udstillet landets sociale og økonomiske bagside.

Dominique Strauss-Kahn leaves his hotel to attend the trial.
Dominique Strauss-Kahn forlader sit hotel for at komme i retten.  Photograph: Gonzalo

Det er en saga om penge, berømmelse og fattige kvinder der er blevet fragtet til luksussteder for sex med magtfulde mænd, på en baggrund af økonomisk nedtur og social elendighed. Frankrig er blevet rystet i denne uge af de belastende vidneudsagn ved domstolen i Lille, der ikke kun har
Dominique Strauss-Kahn den tidligere chef for International Monetary Fund, og engang håbede at blive Frankrigs præsident i anklagestolen, men også har afdækket et langt mere deprimerende billede af fattigdom, kvinder der er blevet underkastet seksuelle handlinger mod deres vilje og formodede alfonser der omtalte dem som “kvæg.”

I retssalen benægtede Strauss-Kahn, 65, engang helten på den franske venstrefløj, pure anklagen om at han har hjulpet med til, og godkendt syv kvinders prostituion - en anklage om “rufferi i alvorlig grad” som kan føre til en dom på 10 års fængsel. Han sagde han aldrig kendte eller havde mistanke om at der var nogen prostituerede blandt de mange kvinder der blev ført til ham af regionale franske forretningsmænd, venner med gruppesex som formål, ved det han kaldte “festlige eftermiddage” i Europa og USA da han var chef for IMF.

Men efter tre dages belastende vidneudsagn ved retten i Lille - hvorunder to prostituerede sagde Strauss-Kahn havde underkastet dem en seksuel handling de ikke ønskede, og han slevsikkert forklarede at hans appetit for gruppesex og hans seksuelle stil var “mere barsk end gennemsnitsmanden” - begyndte Frankrig at tænke nærmere over de mere vidtrækkende komplikationer ved den retssagen der er blevet kendt som “Carlton Affæren,” opkaldt efter det luksushotel i Lille, hvor Strauss-Kahn aldrig har sat sin fod, men som var centrum for den første efterforskning.

Strauss-Kahn fastholdt at han aldrig havde sex med prostituerede, fordi ‘Jeg foretrækker en festlig atmosfære, før, under og bagefter.’

De grumme historier, i det som avisen Liberation kaldte “de frygtelige daglige realiteter” hos prostituerede som kom frem i Lille har chokeret Frankrig og kunne belaste den socialistiske regering der hævder den ønsker at “fjerne prostitution, at genoplive sine planer om at kriminalisere at betale penge for sex - en lov der kom gennem parlamentet men strandede i Senatet.

Retten har 13 mænd under anklage for alfonseri, herunder Strauss-Kahn. De fleste af de anklagede har ingen forbindelse med den tidligere IMF direktør. Men to forretningsmænd og en senior Lille politichef er under anklage for at ‘rekruttere’ og betale prostituerede for “soirées” med Strauss-Kahn på at få tjenester af ham. De benægter anklagerne og siger Strauss-Kahn aldrig vidste at kvinderne blev betalt, fordi de holdt det hemmeligt.

De prostitueredes vidneudsagn, hvoraf nogle af dem er blevet misbrugt som børn, har sat spotlyset på Frankrigs sociale og økonomiske problemer.i

Uden midler og uden job i området ved Lille i det nordlige Frankrig, der er blevet ramt at den værste arbejdsløshed i Frankrig, måtte nogle af kvinderne finde arbejde lige over på den anden side af grænsen - i Belgien - hvor bordeller er tilladt.

Jade, skulle senere rekrutteres af forretningsmænd for at mødes med Strauss-Kahn i Belgien, Paris og USA, og beskrev hvordan hun arbejdede i den belgiske “Club Madame” for Dominique Alderweireld, der omtaler sig selv som Dodo Alfonsen, og er blandt de anklagede. Hun sagde at 12-13 kvinder sov i køjesenge i et køkken og skulle stå til rådighed til hver en tid. Hun foretrak en sovepose i kælderen, men sov iført sit ‘arbejdstøj,’ fordi hvis der blev ringet på hoveddøren om natten skulle de alle skynde sig ovenpå for at blive udstillet som “kød på kroge.” Hun beskrev hun arbejdede nat og dag, også da hun “kastede blod op.”
Dominique Alderweireld, also known as ‘Dodo the pimp’, arrives at court.

Dominique Alderweireld, også kendt som Dodo Alfonsen ved retssagen. Photograph: Christophe Ena/AP


Overvågningsbilleder viste Dodo Alfonsen omtale de prostituerede som “kvæg.” I kælderen sagde Jade at hun ikke havde et TV så derfor genkendte hun ikke Strauss-Kahn, da hun første gang blev præsenteret for ham, det var først senere hun så ham i pressen og forklarede: “Det er ham med tøj på.” Hun talte engelsk, der var en fordel ved immigration til US og på en tur for at se Strauss-Kahn i Washington, da grænsemyndighederne fandt det mærkeligt at forretningsfolkene og Jade var kommet hele den lange tur blot for et par nætter.

En anden detalje i retssagen var de hurtige rejser af forretningsfolkene der leverede kvinder til Strauss-Kahn. “Åh er det ikke vidunderligt med magt” skulle en af dem have sagt under en “soirée,” hvor Strauss-Kahn var tilstede. En anden, Fabrice Paszkowski – en entreprenør i Lille, som Strauss-Kahn beskrev som en meget god vend - fortalte en kvinde at han ønskede at organiseret “gigant orgier på Elysée”, formodentligt når Strauss-Kahn blev Frankrigs præsident.

En kvinde sagde under afhøring at hun følte at kvinderne der var tilstede ved en gruppesex hændelse blot var “genstande.” En anden kvindelig deltager blev udspurgt om andre led overlast under gruppesex og svarede: “For mig skete det ikke, men jeg havde heller ikke behov for at gøre det for at få mad på bordet.” .

En vred Strauss-Kahn sagde han aldrig selv organiserede selskaberne, men var gæst, og afviste nogle kvinders beskrivelse af “soirées” som “slagtning”, “drab” and “kødudskæring”. Han sagde at andre kvinder havde beskrevet ham som beleven.

Han sagde den eneste gang han talte med en “oplagt swinger” om penge var da han spurgte hende om hun gerne ville komme til Paris for at besøge ham, og at han ville betale hendes udgifter. Han sagde at formodningen om at han var blevet tilbudt “frisk kød” af forretningsvenner var en hån. Han insisterede på han aldrig havde sex med prostituerede fordi “jeg foretrækker en festlig atmosfære, før, under og bagefter. “Han fortalte en sexpartner “Jeg har det rædselsfuldt med ludere.”

Da han af dommeren blev spurgt om det ikke var mærkeligt at have sex med fremmede - såsom en kvinde der faktisk var prostitueret, og som han havde sex med få minutter efter de mødtes i en kælder på en fransk restaurant - sagde han at sex med fremmede var ‘hele formålet med hans løsagtige livsstil.’

AUnder anklage af Jade og en anden prostitueret for at benytte vold for at få sin vilje med dem til en seksuel handling, de ikke ønskede, sagde Strauss-Kahn at han ikke havde bemærket noget modstand og mente at “det så var i orden.”

Strauss-Kahns advokater synes at være sikker på han vil blive frifundet for rufferianklagen. Dommerne vil sandsynligvis bruge mange uger på overvejelser. Selvom observatører synes der kun er lidt bevis til at dømme Strauss-Kahn for rufferi, så er offentlighedens opfattelse af ham alvorligt skadet. Han har været en politisk udstødt lige siden arrestationen i New York for 4 år siden for et formodet voldtægtsforsøg på en hotel stuepige, Nafissatou Diallo, og hvor man indgik et forlig, efter anklagerne droppede sagen.

En online meningsundersøgelse for højrefløjs avisen  Le Figaro spurgte i denne uge:  “Tror du  Strauss-Kahn når han siger han ikke vidste at de kvinder han mødte var prostituerede?” Cikra 11% sagde Ja, 88% sagde Nej.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails