fredag den 20. februar 2015

Når reformer først gør ondt, men siden .....

Walker’s genvalg skuffer fagforeningerne, men gavner borgerne

                               

Wisconsins lærerfagforening fik sig endnu en skuffelse da guvernør Walker blev genvalgt den 4. november. Fagforeningerne støttede til overmål Walkers Demokratiske udfordrer Marty Burke. Walker er i årevis blevet dæmoniseret af lærernes fagforning på grund af introdutkionen og den endelige vedtagelse af hans Budget Reform Lov (BBR) eller Lov 10.

Først massiv vrede

Loven satte gang i historiske protester i statens hovedstad. hvor tusinder af mennesker flokkedes på pladsen foran regeringsbygningen. Mange at de demonstrerende var lærere der forkastede loven og sagde den var imod offentlig uddannelse.

Før implementeringen af Act 10, dikterede kollektive overenskomstforhandlinger aftrædelsesordninger baseret på anciennitet ikke på indsats. Restulatet var er de sidst ansatte lærere oftest blev afskediget når budgetterne blev strammet. Faktisk blev, Megan Sampson, modtager af en pris for “fremragende første års undervisning som lærer,” i 2010 afskediget af Milwaukee skoledistrikt, fordi skolebestyrelsens kollektive overenskomst prioriterede seniorerne, og fagforeningen ikke var villig til at give indrømmelser om sundhedsforsikring der ville have kunnet redde hundredvis af jobs.

Walker's reelection disappoints teachers unions
.
Positive resultater

Lov 10 begrænsede fagforeningers muligheder for kollektiv overenskomst, skoledistrikter er nu i stand til at få andre tilbud på sundhedsforsikring. Tidligere stemte medlemmer af Wisconsin Education Association Council (WEAC), statens lærerfagforening for deres egen sundhedsplan, og ofte valgte de WEA Trust, et forsikringsselskab der har bånd til fagforeningen. Denne ændring i politik medførte at der blev sparet millioner af dollars i skoledistrikter rundt om i staten.

Et eksempel: Efter man åbnede op for at flere selskaber kunne byde ind på sundhedsforsikringen stemte Appleton School District for at fastholde WEA Trust som forsikringsselskab, men sparede 3,1 million dollars på præcis den samme sundhedsforsikrings plan, fordi WEA Trust blev tvunget til at konkurrere om kontrakten.
Kelle Moraine School District sparede ligeledes 600000 dollars ved at skifte fra WEA Trust til Humana, og Baraboo School District sparede næsten 660000 do0llars ved at skifte WEA Trust ud med Dean Care.

Wisconsin senatoren Frank Lasee sagde, “Act 10 tjener som et eksempel for resten af landet: Et bud på at en succesrig uddannelsesreform ikke absolut behøver koste flere penge. Reformer med basis i sund fornuft der giver de valgte skolebestyrelser magt, ved at give den fleksibilitet der er nødvendig for at fastholde og belønne de dygtigste lærere, og benytte konkurrencemuligheden for at spare penge. Den forhindrer afskedigelser og er det bedst for de fleste børnene.”

Isaac Orr (iorr@heartland.oeg) is a research fellow for energy and environment policy at The Heartland Institute.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails