onsdag den 4. februar 2015

Saudierne fornærmer Michelle - Obama reagerer ikke

Saudierne fornærmer Michelle - Obama reagerer ikke


                                               
Barack Obama havde en god tur til Indien og Saudi Arabien. For førstedamen var det ikke så sjovt. Efter New Delhi var det ned ad bakke. I Saudiarabien - direkte pinligt.

Indien, et magisk og mystisk land, havde stillet et show op der var ligeså mærkeligt forunderligt som landet. Præsidenten fik holdt nogle taler - og tale mest om sig selv. Ved en lejlighed ville den måbende tilhører kunne have nået op på 188 gange hvor han nævner sig selv, Den Store Mand, i en tale der tog 33 minutter.

Han holdt sig til sit favoritemne - forbrydelser, fejl og mangler i Amerika. Han anvendte sin mest inderlige prædikantstemme: “Brødre og Søstre her i Indien,” sagde han, “vi er ikke perfekte lande. Og vi kender til tragedier og triumfer. Vi er hjemstedet for glitrende skyskrabere, men også frygtelig fattigdom og stor ny velstand, men også stigende ulighed.”

Han hævede også racekortet. Han går aldrig hjemmefra uden at have det med. “Selvom Amerika har velsignet os med ekstraordinære muligheder, var der øjeblikke i mit liv, hvor jeg er blevet behandlet anderledes grundet min hudfarve.” De måbende indere så på det store Boing 747 der havde ført ham til New Delhi, det enorme opbud at assistenter, tjenere, rådgivere, mundskænke, klakører og andre der skulle berede vejen for, og forkæle og lindre ham og så forsøgte de at forestille sig hvad i alverden taler manden om. Skal vi have ondt af ham??

Han fortalte en stor mængde unge mennesker hvilken god kristen han er, og klagede over at undertiden siger mennesker der ikke kender ham at han “han tilhører en anden religion, som om det var noget slemt.” Ethvert menneske “har ret til at praktisere sin tro som de vælger, eller slet ikke at praktisere nogen tro, og at kunne gøre det uden forfølgelse og frygt og diskrirmination.”

Han måtte skære ned på sit korte besøg, lige netop som Michelle nyd turen, og skynde sig til
Saudi Arabien, hvor hun ikke kunne nyde noget som helst, og hvor en mand der udøver sin tro som han vælger risikerer at hovedet bliver tilbage i ørkensandet. Saudiernes bødler får Islamisk Stat til at blegne. De halshuggede 11 mænd og 1 kvinde på Chop Chop Square lige før Obamas ankom.

Som hos Islamisk Stat er saudiernes knive altid nyslebne. 87 mænd og kvinder har betalt for deres ‘lovbrud’ med et manglende hoved i 2014, og allerede 10 har mistet hovedet på de første 20 dage i år. Når halshugninger bliver en Olympisk disciplin så stor saudierne til at få guld.

At hylde de royale var et heldagsjob på blot fire timer for præsidenten - uden hjælp fra Michelle. Kongen var død - rigtig død. Længe Leve Kongen. Michelle måtte forlade Indien i en nydelig blomstret sort dragt der passede smukt til hendes figur og iføre sig sorte bukser således at blot en glimt af bare ben ikke skulle tænde liderligheden hos de royale.
 

Den nye konge og hans riddere mødte præsidenten og førstedamen ved foden af trappen til den store Boing, alle iført ‘olierede smil’ til ham og nogle få nedladende nik til hende.

Adskillige mænd i følget var iført hovedbeklædninger og havde sværd med som om de netop var redet hjem fra en krig i ørkenen. De tog Michelles hånd som om den var en død fisk. De fleste af ridderne ville end ikke røre den. Michelle havde, ganske modigt, ikke tildækket sit hår, og hun stod ritualet igennem to skridt bag præsidenten, med hænder foldet foran sig, og med et ansigtsudtryk der sagde det hele, hendes værdighed under pres viste at det at være kvinde skulle man ikke skamme sig over, hverken hjemme eller i ørkenen. Stor Cadeau til hende!!!

Det er sjældent at finde en mand i Vesten der ville byde sin hustru en sådan krænkelse, men hr. Obama slentrede til kongens palads til middag og samtale om hvad United States, der har reddet det royale saudiske  flæsk før nu kan gøre for de saudiske royale, da de er konfronteret med islamiske terrorister fra Iran, fra Islamisk Stat, og nu også Yemen. Hvis præsidenten sagde noget til kongen om hans krig mod kvinder, så er der ikke kommet noget frem.

Præsidenten havde sendt en bemærkelsesværdig delegation ud for at bukke og skrabe, og lade som om man sørgede over for kongen af oliekilderne. Selskabet omfattede udenrigsministeren, to tidligere udenrigsministre, national security rådgivere for tre præsidenter, et par generaler og spionchefen. Det eneste præsidenten modtog var at hans hustru blev udsat for en fornærmelse..
Wesley Pruden is editor emeritus of The Times.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails