onsdag den 18. februar 2015

To præsidenters romantiske middag - Putin og al-Sisi

Putin og al-Sisis middag for toEgyptens præsident Addel-Fattah el-Sisi nød et hjertevarmende øjeblik da hans russiske modpart Vladimir Putin præsenterede ham for en Kalashnikov under et officielt besøg.

Den russiske præsident, sammen med adskillige højtstående embedsmænd har været i Egypten på en slags symbolsk besøg, hvor begge ledere forsøger at vise at deres respektive lande ikke helt står på Vesten side.

Putin blev budt velkommen på et rødt tæppe flankeret af soldater i gallauniformer af præsident Sisi, før lederne overværede to uddrag af Svanesøen og Aida i Cairos Operahus.

Der blev taget fotos af dem under det som kunne lige et ‘romantisk måltid’ for to, omgivet af snesevis  af forhandlere og embedsmænd.

The couple enjoy a romantic meal Parret nyder et ‘romantisk måltid’

Gaven en  AK-47, kendt som en Kalashnikov riffel, giver varsel om en mulig milliard dollars handel aftale med Rusland om at forsyne Egypten med våben.

Der er fremstillet mellem 75 -100 millioner Kalashnikovs, skabt af russeren Mikhail Kalashnikov - eller en for hver 60. menneske på planeten. Man anslår at mindst 250000 mennesker dør hvert år af skade påført ved en AK-47.

Begge ledere har vanskeligheder hjemme og håber denne sammenkomst vil demonstrere for det internationale samfund at deres udenrigspolitik ikke skal dikteres udefra.
Rusland lider nu for tiden under sanktioner indført af Vesten som følge af Kreml’s indblanding i Ukraine. Kiev anklager Rusland for at levere våben til separatisterne, der er ved at flå den østlige del af det europæiske land i stumper og sytkker. Man anslår at 5300 er døde i konflikten.

Samtidig har Egyptens al-Sisi selv problemer hjemme. Efter at have væltet den valgte politiker Mohamed Morsi og derpå afholdt valg, har al-Sisis styrker slået ned på oppositionen.

Human Rights Watch hævder at hundredvis af protesterende fra 2011 opstandene - der fik Morsi til magten - ulovligt er blevet fængslet og tortureret af styret.

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/putin-and-alsisi-enjoy-heartwarming-moment-over-a-kalashnikov-10035636.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails