søndag den 8. marts 2015

Hillary Clinton og nepotisme - Guld på Haiti

Clinton og nepotisme - Guld på Haiti           Hillary Rodham Clinton’s bror Tony Rodham, sad i bestyrelsen for et mineselskab der i 2012 fik en af to “tilladelser til guldudvinding” af regeringen på Haiti - den første i over 50 år.

Den lille virksomhed i North Carolina, VCS Mining har i bestyrelsen Bill Clintons medformand for  Interim Haiti Recovery Commission (IHRC), tidligere premierminister for Haiti Jean-Max Bellerive.

Afsløringen af Rodham guldudvindingsaftalen er blot en af dusinvis andre der kommer i en virkelig afslørende bog af forfatteren Peter Schweizer, der har haft tre virkeligt godt sælgende bøger hos New York Times, siger udgiver giganten HarperCollins.

Udgiveren siger at bogen, Clinton Cash: The Untold Story of How and Why Foreign Governments and Businesses Helped Make Bill and Hillary Rich, er kulminationen af en yderst grundig dybdegående efterforskning i over et år om, hvordan Clintons har opnået 100 millioner dollars i personlig formue og om Clinton Foundation og de beslutninger Hillary foretog som Udenrigsminister som gavnede udenlandske donorer, regeringer og virksomheder.

AP Photo/Larry Downing
AP Photo/Larry Downing

VCS’s noget fordækte guldudvindings tilladelse var åbenbart en så rigtig god aftale at den gjorde Haitis senat vred,  da afgifterne der skal betales til Haitis regering er sølle 2,5%, en sum mineeksperter siger er det halve af en standard rate. Ydermere blev mineprojektet i Morne Bossa sat sådan sammen at der er en generøs mulighed for at forny projektet i op til 25 år. Ikke desto mindre så har det nystiftede selskab stolt pralet med dets held til at få aftalen i stand.

“Dette er en af to tilladelser der er givet i dag, den første tilladelse af sin slags udsted i 50 år,” lyder det i den eneste pressemeddelelse under VCS’s “nyhedsside” på deres mangelfulde website.

Ifølge USAID er der fordelt 3,1 milliard dollars siden jordskælvet på Haiti i 2010.

Clinton Cash siges at indeholde “seismiske” og “afslørende” åbenbaringer der langt overgår noget der hidtil er rapporteret om Clinton Foundations krænkelse af deres aftale om ikke at acceptere udenlandske penge under Hillarys periode som udenrigsminister.

I 2011 udstillede Schweizer’s bog Throw Them All Out insider handel mellem medlemmer af Kongressen og blev til en prisvindende CBS 60 Minutes reportage og “indledte STOCK [Stop Trading on Congressional Knowledge] Lov oplægget” ifølge Slate.

“Den storsælgende Peter Schweizer benytter et nyt udtryk for at beskrive den enestående metode som Bill og Hillary plejer at benytte for at blande politiske, personlige og filantropsike interesser: “Clinton Blur.” siger redaktøren for HarperCollins Adam Bellow.

“Schweizer’s gennemførte, særdeles grundige forskning og kildemateriale i bogen stiller alvorlige spørgsmål ved kilderne til Clintons pludselige velstand, deres etiske dømmekraft og om Hillary passer til at besidde et vigtigt offentligt embede.

Bogen kommer i butikkerne over hele landet den 5. maj.
Clinton Cash – Annoucement Release.doc

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails