torsdag den 30. april 2015

"Arrester ikke så mange!" Bagsiden af Baltimore optøjerne

Antallet af forbrydelser i Baltimore er ‘faldende,’ da man af politiske grunde  ikke arresterer særlig mange        


Thomas LifsonMange kommentatorer har bemærket det bemærkelsesværdige lille antal arrestationer sidste nat i de udbredte optøjer og plyndringer der hærger et stort område i West Baltimore. Marylands guvernør har ladet Nationalgarden komme dertil i stort antal og han beder og tusinder at betjente fra de nærliggende regioner om at komme assistere, således at antallet af arrestationer vil stige betragteligt, hvis ‘slynglerne’ er på banen igen i dag og i nat.                

Men når Baltimores myndigheder har ledelse, da er arrestationer ikke en prioritet. Colin Flaherty omtalte politiets handlingsmønster i Baltimore på disse sider september sidste år:

Forestillingen om at kriminaliteten i Baltimor er for nedadgående dukker op hver gang en episode om sort pøbel vold rammer de lokale aviser. Hvilket vil sige næsten hele tiden. Alt nævnes undtaget det med de sorte.  

Journalister i Baltimore er ved at være trætte at konstant at minde alle om hvordan deres by er sikker - og bliver stadig mere sikker.

“Det er det der gives indtryk af der har betydning. Kriminalitetsstatistikken tæller ikke,” beklagede Peter Hermann, en af de førende kriminalitetsapologeter, overfor the Baltimore Sun.

Hvordan forklarer man livet i en stor by til en New Jersey bondeknold der ønskede at vide hvad der skete med den store gruppe sorte der hærger gennem indre by i Baltimore, angreb folk, ødelagde ejendom og skabte postyr. Altsammen skete det lige under vinduet til balkonen på hendes hotel i havneområdet.

Det betyder faktisk ikke særlig meget, for det som “forekom skræmmende for hende” sagde Hermann var “helt normalt og ren rutine,” for almindelige observatører af den hyppige forbrydelsesbølge i Baltimore. Der er endog slet ikke en rapport -- det er blot noget der sker,” sagde han.

Sidste sommer var der så megen kriminalitet, så mange videoer, så mange mennesker der undrede sig over, hvorfor det dog skete så tit, at Guvernør O’Malley foreslog at den nye borgmester kunne kopiere det han gjorde for at bekæmpe kriminaliteten da han var borgmester. Flere betjente på gaden.
Borgmester Blake sammen med politiboss

Ikke på min vagt, sagde borgmester Stephanie Rawlings-Blake til the Baltimore Sun:

"At vende tilbage til tiden med massearrestationer mod enhver og for enhver lille forseelse kunne lyde ganske fornuftigt, men det har vist sig som en langt mindre effektvi strategi for faktisk at mindske antallet af forbrydelser.”

Dette skete blot nogle få måneder efter Maryland lovgiveren Pat McDonough opfordrede guvernøren til at erklære Baltimore en “No-Travel Zone” på grund af alle de “sorte” der “terroriserer” området.
Billedresultat for riots in baltimore

Det råd bryder borgmesteren sig heller ikke om.

Hun havde sin egen plan og den fungerede fint. Hold blot op med at arrestere folk! Da O’Malley var borgmester tilbageholdtes 100.000 lovbrydere om året. Sidste år - faldet til 50.000.

Dette giver borgmesteren tilskyndelse til at prale over for enhver der er villig til at lytte om at voldsforbrydelser i Baltimore er for nedadgående - 45% siden år 2000.

De er muligvis holdt inde med at arrestere folk, men forbrydelsernes antal stiger hele tiden. De lokale kender sandheden: Baltimore er et farligt sted med racebetinget vold og folk der flytter fra byen -- og deres talerør i den lokale presse -- er bedøvende ligeglad.

Der skal være plads til at ødelægge” synes at have været Baltimore borgmester løsning og politik, i et pænt stykke tid.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails