torsdag den 7. maj 2015

En pædofil i dit nabolag? Hold øje med 4 tegn.

4 tegn på, at en sexmisbruger kunne være nær dit barn                                          

Rhonda Robinson

Hendes stemme var lavmælt, rolig og jeg kendte den ikke.
“Mrs. Robinson?”
“Ja?”
“Vi kender ikke hinanden. Jeg ved du lige er flyttet ind for ikke så længe siden. Du har en dreng på cirka 10 år ikke sandt?”
Lynhurtigt snørede min hals sig sammen i bekymring, og et tøvende “ja” var det eneste jeg kunne ytre.
“Han er blevet venner med (drengen der boede bag os) jeg vil ikke sige for meget. Men lad ham endelig ikke lege indenfor i deres hus.”

Uden at sige mere, blev der lagt på. Der var faktisk ikke meget mere der skulle siges. Hun artikulerede den underforståede besked udmærket. Jeg tog mod hendes råd uden at behøve at stille spørgsmål.

Vore unger lærte allerede i forskolen om “farlige fremmede.” Vi fulgte op hjemme ved at påpege for dem at vi aldrig ville sende nogen for at hente dem som de ikke kender - uanset omstændighederne.

Vi tog også ekspertens råd til os, og oprettede et hemmeligt kodeord som sikkerhed. Jeg var i sandhed bekymret for, og tog mange helt bevidste forholdsregler mod - bortførelse.

Som de fleste forældre behøvede jeg ikke læse disse statistikker. Jeg kunne sådan set fornemme dem:

US Jusitstministeriet rapporter om næsten 800000 børn under 18 der savnes hvert år, eller i gennemsnit 2185 børn hver eneste dag.  

Bortførelser forekommer. Vi ser børns ansigter på plakater på murene ved butikker, og gyser over hver eneste situation. Men mentalt kan vi ikke erkende den kendsgerning, at af de næsten 800000 da er det blot 115 børn der er ofre for en typisk bortførelse af en fremmed - det vi frygter allermest. Med al den opmærksomhed sådanne situationer for, kommer vi let til at tro at seksuelle overgreb med stor sandsynlighed finder ved ved bortførelser.

I alle mine formaninger tænkte jeg aldrig over at jeg skulle fortælle min søn at ikke alle mødre og fædre var gode. Jeg var helt sikkert ikke forberedt på at forklare vor 10 årige at jeg mistænkte hans nye bedste vens far for at være meget mentalt forkvaklet.

De fleste børn kan ikke forestille sig de depraverede handlinger en person der fremstår venlig er i stand til at udføre. De leder stadig efter de slemme karle med sorte hatte og en dyster latter. Hvordan kan du beskytte et barns fysiske uskyld uden at ødelægge ham mentalt?

FBI fortæller os at pædofile på jagt, som den ulækre mand der boede lige bag ved os, og Jerry Sandusky, Penn State hjælpetræneren der netop er blevet dømt for 45 tilfælde af misbrug af børn, har en forførelsesstrategi.

Jeg får det dårligt ved at indrømme at, dersom jeg ikke havde fået den opringning, så ville jeg ikke have genkendt tegnene.

Ville du?

Stil dig selv disse spørgsmål.

4. Har dit barn en ny ‘Beskytter’?

“Offer 4” stod frem og fortalte sin historie. Han var særdeles troværdig. Han talte ærligt, i billeder. Det var en tapper præstation denne fortælling, og et tegn på at de syv andre ofre efter ham kunne tale frit. Da han var mest sårbar som dreng, manglede der en faderfigur. Sandusky trådte til som en ‘beskyttende engel’ for blot gradvist at åbenbare sig selv som en fjende - en dæmon.

Jerry Sandusky var ingen ‘beskyttende engel’ men mestrede rollen - som de fleste der krænker børn gør. Den klassiske plan hos en pædofil er at “træde” til for at redde børn i ustabile hjem med kun en forsørger.

Ifølge USAToday.com, udøste Sandusky ekstravakance gaver over sine ofre. Optegnelser viser at han gav en dreng 11 ture til professionelle og college fodboldkampe, en computer, tøj og endog kontanter.

Helt klart er det ikke alle børnemisbrugere der har sådanne ressourcer. Ikke desto mindre er dette at give gaver til de man har i sigte som det næste offer altid en del af forførelsesprocessen.

Voksne med en ægte interesse i børn ønsker at bringe dem op til deres niveau, ikke at gå ned på barnets modenhedsniveau. De lærer dem at benytte voksnes værktøj, ikke lege børnelege.

Det er vigtigt at være opmærksom på at denne ‘alt for godt til at være sandt venskab’ med lethed kan være rettet mod dig. At opnå din tillid er endemålet.

Ved først at gøre sig venner med forældrene og ivrigt tilbyde barnepasning, køre til barnets sportstræning, mv. kan ‘rovdyret’ med lethed opnå adgang til barnet med den ekstra bonus af forældrenes velsignelse - og endog taknemmelighed! I denne fase af processen, er dit barn måske ikke hovedmålet, men selve præmien.

En mor til et Sandusky offer illustrerede dette da hun vidnede gennem tårer. Men hjerteskærende fortrydelse fortalte hun, hvordan hun trods protester insisterede på at hendes søn brugte tid med skurken, fordi sønnen havde brug for en faderfigur.

Hun overså fuldstændig dette vigtige tegn...


3. Er der nogen han bare ikke vil være i nærheden af?

Jeg hørte denne smertefyldte skyld og fortrydelse i Melissas stemme, da hun talte om da hendes søn blev misbrugt da han var blot 7 år.

Mick ville ikke mere lege i Joeys hjem.

Melissa forstod ikke den pludselige forandring. Drengene havde altid leget sammen efter kirke. Hun kendte Joeys forældre. Han var professor, og hun var hjemmelærer. De elskede begge deres adopterede søn.

Tidligt en morgen havde Melissa arrangeret at hun skulle sætte sine to drenge af ved Joeys hus for at de skulle være der hele dagen. Mick protesterede, og ville være sammen med sin mor.

Melisa vidste at Joeys forældre kunne være meget strenge, så derfor regnede hun med at sønnens modstand om ikke at være der en hel dag var på grund af det. Men da Micks bønner blev mere vedholdende, blev Melissa bekymret.

Hun talte med sin mand om det og foreslog at de skulle tage Mick med. Han afviste det straks og bad Mick om at tage sig sammen, opføre sig pænt. Blot sørge for ikke at komme i vejen for Joeys mor.

Ikke før han var nær de 30 talte Mick om den dag. Kun da følte han han kunne forklare at det ikke var moren, eller faren, der gjorde han rædselsslagen. Det var Joey.

Baggrundshistorien var ikke almindeligt kendt, selv i deres lille samfund. Joey var adopteret fra en hjem hvor seksuelle krænkelser var sket. Moderens meget strenge opsyn, som Melissa mente blot var en overnidkær forældre, var sådan set et forsøg på at beskytte andre børn for misbrug. Det lykkedes så ikke.

På overfladen passede alt. Smilende ansigter. Opmærksomme, kærlige forældre fra kirken. Det faldt aldrig Melissa ind at det seksuelle ‘rovdyr’ ikke altid er voksne. Da hun fortalte sin historie kan det undertiden var vanskeligt at se hvad der var vanskeligst for hende - hendes søn problem, eller de tegn hun overså.

2. Er dit barn seksuelt “fremmelig”?
Det er en af de der teleonopringninger du bare ikke ønsker at foretage. Cindy kæmpede hårdt for at mønstre det mod at skulle fortælle sin bedste ven det. Det var så svært at sætte ord på det. Men hun havde intet andet valg..

Cindy var helt tilfældigt overværet hvad hendes hendes 7 årige dreng og hendes ven søn foretog sig. De legede ikke med biler som hun havde forventet de var i gang med oralsex.

Fuldstændig lamslået og rædselsslagen råbte hun af begge drenge, skilte dem ad, og gik derpå hen og ringede for at bede sin ven komme øjeblikkeligt.

Ville du afvise hændelsen som blot værende barnlig nysgerrighed?

Den seksuelle udnytter ønsker at barnet accepterer sex som helt normalt. Tilfældig sex og en interesse i pornografi er altså ikke normalt hos børn. Et barn med en usædvanlig viden om sex eller en som taler om det kan være misbrugt af en voksen.

1. Har du observeret en radikal forandring i opførsel?
Missy gik aldrig op i typiske pigeting som f.eks. dukker. Hun foretrak teddybjørne og baseball kampe ligesom sine brødre.

En sæson, hvor man var blevet nummer eet endte i jubelscener. Alle var på vej hjem, undtagen Missy.

Hun var blevet rigtig god til at gemme sig. Her ved slutningen af kampen, alle lysene og de jublende mennesker signalerede kun een ting for hende - hjemturen alene hjem med far.

Siddende på gulvet i et låst badeværelse, bange for at komme hjem.Heldigviss var den eneste der ledte efter hende den person hun bare ikke ville have skulle finde hende.

Når det man ikke kan forestille sig sker, så efterlades der sår og ar. De seksuelle overgreb mod Missy begyndte da hun var i 2. klasse. Hendes karakterer røg i bund. Hun blev indelukket og ville aldrig hjem.

Selvom hun ikke længere kunne koncentrere sig om lære at læse godt, så græd hun når skoleåret sluttede - bange for sommeren derhjemme.

Nu her 40 år senere undrer Missy sig stadig over, hvorfor ingen voksen i hendes liv havde lagt mærke til den pludselige radikale forandring hos hende.

Rhonda Robinson
http://pjmedia.com/lifestyle/2012/06/29/4-signs-a-sexual-predator-could-be-in-your-childs-life/?singlepage=true

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails