torsdag den 9. juli 2015

Ramadan - en hellig, fredens måned?

Ramadan - en hellig fredens måned?


Ifølge About.com handler den islamiske måned Ramadan om langt mere end blot det at spise og drikke. I løbet af denne periode skal muslimer tager deres liv op til revision i lyset af den islamiske vejledning. De skal styrke deres bånd til familien og venner, gøre op med deres dårlige vaner - i bund og grund rydde op i deres liv, deres tanker, og deres følelser.

Det arabiske ord for “faste” (sawm) betyder bogstaveligt at “afholde sig fra” - ikke kun mad og drikke, men fra onde handlinger, tanker og ytringer. Under Ramadan skal enhver del af legemet holdes i ave. Tungen skal afholde sig fra sladder og bagtalelse.

De skal også indgå fred med de som har gjort dem uret. Men det kunne se ud til, at mange er langt mere optaget af at muslimerne får mere magt,  og i at holde øje med om ikke-muslimer overholder Ramadan, De islamiske fanatikere finder stadig tid til at fortsætte krigene i verden.

Channel 2 News rapporterede at Kermanshah provinsens øverste domme rAli Mozafari sagde, at hver år udsteder de iranske myndigheder advarsler om at respektere Ramadan ved ikke at spise og drikke offentligt. Alligevel ignorerer folk advarslen. I Kermanshah provinsen blev 5 personer pisket offentligt som straf for at spise åbenlyst og som en krænkelse af Ramadan.

I Saudi Arabien opfordrede en indenrigsminister ikke-muslimer til at “respektere muslimernes følelser, ved ikke at spise, drikke eller ryge under Ramadan i dagstimerne på offentlige steder, herunder veje og arbejdspladser. “De som krænker regulativerne vil blive deporteret eller forstødt,” ifølge udtalelsen. “De er ikke undskyldt fordi de er ikke-muslim,” sagde han. Og videre "enhver der bor i dette land bør følge Kongedømmets love.” Det er interessant at mange muslimer der lever i lande i Vesten prædiker at de skal følge islamisk lov og ikke landets lov.

Reuters rapporterede at i Irak, har muslimske oprørere dræbt over 1000 mennesker under Ramadan, det højeste dødstal siden 2008, ifølge United Nations.  Da Ramadan er måneden for at genopleve sin fromhed, og jihadisterne anser deres jihad angreb som tilbedelseshandlinger, er det ikke overraskende at se en øgning i angreb under Ramadan.

Ramadan observanter i Indonesien synes at det at detonere bomber ved Buddhist templer under bønner, er i overensstemmelse med Ramadan. De blev vrede over sekterisk vold mellem Buddhister og muslimer.  

I visse muslimske lande, anses det ikke at faste eller blot at antyde det under Ramada som en forbrydelse og man bliver retsforfulgt. For eksempel i Algeriet, blev i oktober 2008, ved domstolen i Biskra seks personer idømt fire års fængsel og store bøder. En kristen mand i Iran er blevet dømt til at få sine løber brændt ved en cigaret for at spise om dagen under Ramadan. Straffen blev udført offentligt.

I muslimske lande skal ikke-muslimer tilpasse deres opførsel muslimerne følelser. Og i ikke-muslimske lande, skal ikke-muslimer ofte tilpasse deres væremåde muslimers følelser medmindre islamisk vold skal undgås.

(Reuters) - “Islamiske militantes talsmand sagde de stod bag adskillige eksplosioner i hovedstaden i Somalia for at demonstrere al Shabaabs evne til at angribe i regeringens ‘hjerte’ og indføre deres (strikse) fortolkning af islamisk lov i landet. Det lykkedes al Shabaab at indoktrinere mange krigere til at dø i den hellige måned.”

De islamiske ekstremister i Boko Haram slog 8 personer ihjel i et angreb mod lærere og muslimske gejstlige i det nordøstlige Nigeria. Den militære talsmand Oberstløjtnant Sagir Musa advarede også om at Boko Haram terroristnetværket planlægger flere sådanne drab og “massive angreb” under Eid al-Fitr." Denne fejring markerer afslutningen af Ramadan fasten.

Ingen kristen ville insistere på at ikke kristne skulle faste under fasten op til Påske.

Ingen jøde ville insistere på at ikke jøder skal faste under Yom Kippur.

Men muslimer har den koldsindige frækhed at kræve at andre skal være agtpågivende overfor deres tro. Det er på tide at vi kræver at de føjer sig de love vort frihedselskende land står for. .
For six years Ed Ziegler has been researching and writing articles on the War Against Terrorism and anti-Semitism. Ed is an activist who believes freedom is worth fighting for and that everyone should be involved.

http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/ramadan-a-holy-month-of-peace?f=must_reads#ixzz3B95fI8Eb

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails