lørdag den 15. august 2015

Hund og gås bedste venner

Vov, vov og akka, akka

Billedet er selvfølgelig af en hund og en gås. Hunden hedder Baks. Gåsen - hedder Buttons. De er gode venner.

Sådan set er det meget, meget usædvanligt. Hunde og gæs plejer ikke være en god kombination. Tidligere i år meddelte the Naitonal Park Service at de ville benytte hunde til at skræmme gæs væk, der i store flokke befandt sig på parkens græsplæner, da gæssene efterlod sig så meget afføring at turisterne trådte i det. Og i 2006, fremstillede en tømrer i New York nogle attrapper af træ af hunde beregnet på at skræmme gæssene bort fra de offentlige parker. Hunde og gæs er altså ingen god kombination, hvilket igen gør Baks og Buttons venskab til noget helt særligt. Det bliver dog endnu mere mærkeligt.


De to har nemlig været venner siden 2010, her var Baks involveret i en trafikulykke og han blev svært handicappet. Men som billedet viser mistede Baks et ben - det er dog ikke det eneste pudsige. Her er endnu et foto af de to og her ser man Baks med alle sine ben og meget legesyg.

Jamen, hvad skete der? Jo ved ulykken blev Baks også blind. Og her trådte så Buttons til.

Billedet er fra 2011, og de to bor nu sammen med deres ejer, Renata Kursa, i Polen. Ifølge  Discovery.com, fortæller Kursa journalister at efter ulykken foretog Baks sig så at sige intet, han lå for med meste hele tiden ned. Men det blev anderledes på grund af Buttons. Kursa sagde at “gradvist kom Buttons på benene igen og begyndte at gå omkring.” Det er faktisk ikke det eneste eksempel med hunde og gæs der enes fint - her er --endnu en -- men denne er muligvis den eneste med en gås der agerer som fører’gås.’
goose, dog, German Shepherd, Rex, Geraldine
Det plejer at være sådan at det er hunden der er tjeneste’gørende’ - føreren. Men i dette tilfælde er det omvendt - her er det gåsen. De to leger sammen og ifølge Metro UK, har fuglen givet Baks et helt nyt liv.” Som Discovery fremhæver “den fire år gamle gås ... fører nu sin synshandicappede ven rundt, enten ved at lade ham gribe sig i halsen eller ved at skræpp op og fortælle ham hvilken vej han skal gå.” Buttons er Baks bedste og mest tålmodige ven.

Som i ægte venskaber går dette ikke kun een vej. Som mange vidner kan fortælle har Baks lært Buttons nogle tricks - en af duoens tidsfordriv er at jage postbude.
Flere fotos af parret kan ses her her.

Bonus Fakta: I 2013, besluttede nogle politienheder ude på landet i Kina at benytte ‘vagthunde’ -  dog i stedet for hunde blev det gæs. Ifølge et National Geographic interview med en ansat i Audubon Societyl, giver det faktisk rigtig god mening. Gæs har en fremragende hørelse og et supergodt syn - og så kan de virkelig ‘larme’ når de begynder at skræppe. Udover forsvarer de deres territorium - så hvis nogen kommer i nærheden at deres ‘sted’ “holder de skarpt øje og slår alarm.

Se også denne: https://www.youtube.com/watch?v=OxADaQ_zkNY

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails