mandag den 31. august 2015

Medier hævder Jødedommen og Kristendommen er ligeså voldelig som Islam

Medierne hævder jødedommen og kristendommen er lige så voldelig som Islam

To begivenheder her for nylig foranledigede at de førende medier skulle tage stilling til et spørgsmål de ellers forsøger at skjule: Er Islam i bund og grund voldelig? Den egyptiske præsident Abdel Fattah al-Sisi - en af verdens ledere, og muslim - gjorde det utænkelige Nytårs Dag da han offentligt sagde, at de islamiske tekster og den islamiske tankegang har gjort den muslimske verden til en svøbe for menneskeheden. MSM ignorerede det indtil, som bevis på hans pointe, de muslimske drabsmænd med våben råbte “Allkahu Akbar” da de slog et dusin mennesker ihjel ved satiretidsskriftet i Paris.  

To redaktionelle ledere - ved New York Times og CNN - svarede ved at de lod som om de gik i færd med spørgsmålet om Islam i bund og grund er voldelig set i konteksten af angrebet i Paris og Sisis tale. Begge ledere citerede mig i et bekræftende svar - og begge afviste straks mine kun delvist citerede synspunkter på “stråmands” facon.

I artiklen “Efter angrebet i Paris, stilles der 7 spørgsmål om Islam,” skrevet af CNN’s religionsredaktør Daniel Burke, og han gør opmærksom på at de islamiske angreb har ført til at nogle kritikere argumenterer for at Islam er voldelig. Kritikerne fremholder til forsvar for deres pointe “Sværdets vers” i Koranen som bevis A.

Her er hvad verset siger:  

“Derpå når de hellige måneder er forbi så slå afgudsdyrkerne, hvor du end finder dem, og tag dem og sat dem i fængsel, og læg dig i skjul for at overfalde dem hvor du kan. Men hvis de angrer og udfører bønner, og betaler almisserne, så lade dem gå deres vej.”

Raymond Ibrahim, forfatter og kritiker af Islam argumenterer for at, med baggrund i det vers så “er Islams lærde, sheiker, muftis, og imamer, gennem tiderne alle blevet enige om - og dermed bundet hele det muslimske samfund til det - at Islam er i en evig krig mod den ikke muslimske verden indtil denne underkaster sig.”

Selvom “flertallet af muslimer helt klart ikke fører krig mod andre religioner, så er det ikke bevis på at Islam opfordrer til det. Siden hvornår har handlinger hos enkeltpersoner i en religion fuldstændig afspejlet den religions læresætninger? Hvis de fleste kristne ikke vender ‘den anden kind til’ betyder det så at Jesus aldrig har sagt det?

I artiklen “Spørgsmål stilles i Islam efter skyderiet i Frankrig”, hvor New York Times korrespondenten David Kirkpatrick kortfattet præsenterer min holdning og derpå i samme åndedrag afviser den:

Raymond Ibrahim, forfatteren til  “Crucified Again: Exposing Islam’s New War on Christians,” argumenterede i et interview for at Bibelens passager er beskrivende, men Koranens er retningslinjer. Men de fleste lærde siger at sådanne forskelle er et spørgsmål om fortolkning.”

Både CNN og NYT synes at citere mig i forbindelsen med mit essay fra 2009, Middle Essay Quarterly, “Er jødedommen og kristendommen lige så voldelige som Islam?” (indtil nu set af over 100000: CNN linker endog til den) Det er derfor overraskende at Kirkpatrick i den paragraf der introducerer min holdning, skriver:

En håndfuld ikke-muslimske forskere i Vesten - typisk uden for de førende akademier - søger at opbygge en sag om, at Islam er i sit væsen mere voldelig end jødedommen og kristendommen og det gør man ved at sætte fokus på visse vers i Koranen. Men de kæmper hårdt med at bortforklare passager der godkender vold i andre religiøse tekster, såsom Josuas bog i Det Gamle Testamente, Åbenbaringsbogen i Det Nye Testamente, eller den udtalelse man mener Jesus kom med i Mattæus evangeliet om, at “Jeg er ikke kommet for at bringe fred, men sværdet.”  

“Kæmper hårdt for at bortforklare?” Mit essay på næsten 5000 ord er beregnet på netop at gøre det:

Essayet undersøger og afviser helt specifikt den holdning at volden der beskrives i Josuas Bog og Åbenbaringen og Jesu såkaldte “ord om sværdet” er lig Koranversene om vold og Muhammads opfordring til vold. Enhver der er interesseret i at se, hvor meget af en “kamp” den er for at vise forskellen, opmuntres til at læse essayet.

Sådan mere generelt så opfordres enhver der er interesseret i, hvordan man svarer på “alle religioner har voldelige tekster” argumentet til at læse “Er jødedommen, kristendommen lige så voldelige som Islam?” Sammen med behandlingen af dette spørgsmål går jeg også i dybden med de som har den direkte modsatte mening, herunder Karen Armstrong og akademikerne John Esposito og Philip Jenkins (selv når The Washington Post stadig dåner over sidstnævntes ynkelige forsøg på at udstille Bibelen som tilskyndende til mere vold end Koranen i en artikel med overskriften “Problemet er ikke Islam ....Det er alle religiøse fundamentalister.”)

For de som ikke er klar til at læse de næsten 5000 ord om emnet er der en mindre omfattende og kortere version, skrevet for næsten 10 år siden tilgængelig her. Den kan du læse her på dansk: http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2015/03/er-islam-sa-meget-vrre-end-andre.htmlIngen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails