fredag den 25. september 2015

Hvorfor kun massedød ved muslimernes pilgrimsfærd?

Hajj dødsfaldene en trist metafor for radikal Islam
Har du nogensinde set denne overskrift? “380 trampet ihjel på vej til Vatikanet by.”
..eller hvad med denne:
“400 Tear Parties trampet ihjel på en march mod Washington.”
...og slet ikke denne:
“200 trampet ihjel i køen til Disney Jungle Cruise.”

Nej vel? Alligevel er der konstant dødsfald, hundreder af døde, blandt mennesker der drager til Mekka under Hajj. Flere end 700 blev alene dræbt i går. 360 døde i 2006. 240 i år 2014. 300 i 997. Over 1400 døde i 1990.

Det disse mennesker gør er at marchere på store vejstrækninger til Mekka. Der er enorme menneskemængder, men der er også store menneskemængder andre stedet som ikke medfører massedød. Hvorfor dør så mange mennesker under Hajj?

Grunden er at nogle af tilbederne skubber. Og når tilstrækkeligt med mennesker skubber på en stærkt befærdet vej, ja så bliver mennesker knust og trampet ned.

Dette menes at være en meget hellig dag for muslimer, hvor de, skulle man formode, ville opføre sig det bedste de har lært. Men nogle af dem opfører sig ganske skrækkeligt, og det fører til døde for hundreder. At ‘bisse’ eller “trampe ned” burde kun være noget man ser hos kvæg, men her ser vi det fra tid til anden når muslimer drager til Mekka.

Den uundgåelige forklaring på dette er at nogle af udøverne er så radikaliserede så fanatiske at de skubber når de burde gå. Det kan være meget inciterende at drage til en begivenhed arrangeret af ens religion, men normale mennesker er ikke så forhippede og eksalterede at de skubber, vælter og træder på mennesker der er foran dem. Dette er handlinger af religiøse ekstremister. Helt klart er det ikke alle de der er på Hajj der er ekstremister, men altså en tilstrækkelig stor minoritet til at de forårsager alle disse dødsfald.

Alligevel er der ingen der taler om det ansvar den enkelte muslim har. Nyheden om dødsfaldene rapporteres, men behandles nærmest udelukkende som vejrudsigten - altså som noget der bare sker.

Hvis 700 kristne blev trampet ihjel under en march tror du så ikke medierne ville benævne dem som fanatikere?

Men når det sker med muslimer så er verden tavs.

Fordi medierne aldrig er interesseret når muslimer slår muslimer ihjel - kun når kristne eller jøder slår muslimer ihjel i selvforsvar. Det er det yderst trist i sær i betragtning af de, at de som oftest slår muslimer ihjel netop selv er muslimer.

This article was written by Ed Straker, senior writer of NewsMachete.com, the conservative news site.

http://www.americanthinker.com/blog/2015/09/hajj_deaths_sad_metaphor_for_radical_islam.html#ixzz3mkOK17M3

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails