tirsdag den 15. september 2015

Hvorfor unge i Vesten slutter sig til jihad

Hvorfor unge slutter sig til jihad

Samfundet og lovens håndhævere kæmper for at forstå hvorfor unge amerikanere, briter og europæere forkaster deres hjem og kulturer for at slutte sig til Islamistiske jihadister. Man anslår at tusinder af amerikanere har meldt sig - CBS News - antallet af europæere der slutter til “sagen” viser den samme tendens.
Billedresultat for joining jihad
Årsagerne man nævner omfatter teenageres søgen efter mening og tilhørsforhold, en humanitær tilskyndelse til at hjælpe andre, og at man er konverteret til Islam, og troen på de oldgamle profetier i Koranen.

Måske en del at appellen til at kæmpe med araberne stammer tilbage fra den forbløffende popularitet T.E. Lawrence nyder. Lawrence var den excentriske britiske officer der under 1. Verdenskrig udførte guerillaangreb mod tyrkerne. Storbritannien gav Lawrence den opgave at samle de internt bekrigende arabiske stammer, i det som nu er Saudi Arabien og de omliggende territorier, mod Det Osmanniske Imperium der herskede i området.  

Lawrence var som regel altid iført arabiske klædninger og blev verdensberømt gennem amerikanske nyhedsfilm og ved filmproduceren Lowell Thomas. Efter krigen holdt Thomas Lawrence i offentlighedens søgelys da han var med ved Versailles Traktaten som mufti. Lawrence skabte overskrifter ved at tvinge Storbritannien til at indfri løfter om uafhængighed til de arabiske stammer for hjælpen til at besejre tyrkerne.

Lawrence's frygtløse gerninger var med til at skabe kæmpesuccesen i stumfilmen  The Sheik, med Rudolph Valentino.  Romantiseringen af araberne i filmen igangsatte en tendens der varede ved i to årtier - og var med til at give et indtryk af arabernes tankegang og af ørkenen.

Den ubegribelige mystiske romantisering af araberne synes at have overlevet og kan være en forklaring på tiltrækningen. Det er dog ikke nær så vigtigt i dag som internettet og dets nederdrægtige tendens til tiltrække unge skrøbelige sind

Men den altoverskyggende årsag er de unge menneskers manglende troskab, der er blevet iværksat ved kritik af deres egen kultur. De endeløse angreb fra venstrefløjs radikale for at underminere Vestens civilisation på undervisningsinstitutionerne, i medierne og samfundet som hele har fjernet patriotismen og selvforståelsen hos Amerikas ungdom.

Det anti-amerikanske manifest der hamres ind i de unges sind erklærer at deres land er racistisk, chauvinistisk, homofobisk og imperialistisk.

Ældre amerikanere har forurenet luften, truer dyrelivet, udnyttet arbejderne, mishandlet oprindelige folk over hele verden og er årsag til klimaforandring. Amerika er ikke længere godhedens redskab i internationale konflikter.

Det kan ikke undre at så mange unge søger de arabiske jihadister sag. De er blevet vendt mod deres eget land.

http://www.americanthinker.com/blog/2015/03/why_young_people_join_jihad.html#ixzz3VlIAbOrf

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails