fredag den 23. oktober 2015

Har Nethanyahu ret i at stormuftien stod bag Endlösung?

Har Nethanyahu ret med påstanden om at stormuftien stod bag Endlösung?

Jonathan Zalman

Under 2. Verdenskrig havde Nazisterne brug for en forbundsfælle, og den søgte man i den muslimske verden. Tyskerne håbede man anså dem som en en potentiel befrier - “at vise for araberne at de var en forkæmper for de oprindelige folk mod fremmed styre,” skrev Tablet medredaktøren Adam Kirsch i en artikel om Jeffrey Herf’s Nazi Propaganda in the Arab World—trods den kendsgerning, at de besatte næsten hvert eneste land i Europa. På den tid var arabernes vrede mod briterne stor.
I november 1941, mødtes Haj Amin el-Husseini, stormuftien over Jerusalem med  Adolf Hitler i Berlin, hvor muftiens indflydelse skulle blive kendte i de kommende år.
Tysklands arabisksprogede radio gjorde megen brug af Husseins taler, såsom den han gav i Berlin i 1943, hvor han forklarede at jøderne “bor som en svamp blandt folkene, suger deres blod, stjæler deres ejendom, underminerer deres moral....Alt dette har medført at verdens fjendskab er kommet over dem, og næret jødernes had mod alle folk der er blevet brændt i to tusinde år.
“En af de ting Husseini og Hitler talte om... var deres planer for jøderne i Palæstina og over hele Mellemøsten,” skrev Kirsch. I en tale tirsdag ved den 37. Zionist konference i Jerusalem gav Israels premierminister Nethanayhu en forsmag på deres samtale:
Disse angribere, arabiske angribere myrdede adskillige jøder, herunder vor ærede forfatter Brenner. Og dette angreb og andre angreb mod det jødiske samfund i 1920, 1921, 1929 blev foranstaltet ved en opfordring af Muftien af Jerusalem Haj Amin al-Husseini, der senere blev anklaget for krigsforbrydelser ved Nürnberg domstolen, fordi han indtog en central rolle i at gøde jorden for Endlösung. Han fløj til Berlin. Hitler ønskede at udslette jøderne dengang, han ønskede at udvise jøderne. Og Haj Amin al-Husseini gik til Hitler og sagde, “Hvis du udviser dem, vil de alle komme her.” “Så hvad skal jeg gøre med dem?” spurgte han. “Brænd dem.”
I bund og grund fastslog Nethanyahu at Hitler kom med ideen om Endlösung - den systematiske udryddelse af jøderne - hvilket blev implementeret i 1942. Netanyahu er siden kommet under skarp kritik og Tyskland har siden “anerkendt at nazisterne morderisk fanatisme var den historiske oprindelse til ....Shoah.”
Haj Amin al-Husseini and Adolf Hitler in Berlin, 1941. (Wikipedia)
“Men [Husseini] gav nazisterne et ekstra argument,” skrev Wolfgang G. Schwanitz på Tablet sidste år som svar på David Mikics’s anmeldelse af hans bog, Nazis, Islamists, and the Making of the Modern Middle East, som han skrev sammen med Barry Rubin.
Hitler havde redegjort for sit mål i sin bog fra 1925: Gasning af jøderne, ødelæggelse af “det jødisk - kommunistiske Imperium.” Chefnazisterne —Adolf Hitler, Heinrich Himmler, og Adolf Eichmann—er hoved forbryderne. Hitler er den som er mest ansvarlig for Holocaust, skønt al-Husseini gik sammen med ham og ikke skjulte de fire års samarbejde med Nazi lederne ligeså snart udvekslingprojektet med jøder for tyske borgere eller krigsfanger blev introduceret... Himmler lovede ham ikke at lade jøderne komme til Mellemøsten. Det har Mikics ikke med. Al-Husaini låste og lukkede den sidste dør i et brændende hus med jøder indenfor.
I tilgift fik Stormuftien dem slået ihjel ved sine muslimske SS tropper på Balkan og i Sovjet Asien. Han trænede imamer og mullaher for nazitropperne, spionerede for dem, sendte terrorenheder til Palæstina og opildnede til had mod de nordaafrikanske jøder og til modstand mod De Allierede, især Amerika. Sent 1941 kom Amerika på hans målliste. Vi har vist, hvordan deres ideologi med islamisme forblev spillevende gennem de årtier og også er bag problemerne i dag.
Haj Amin al-Husseini og Heinrich Himmler. (Wikipedia)
I sine memoirer indrømmede al-Husaini, at Himmler fortalte ham om drabet på 3 millioner jøder i midt 1943. Han mødtes årligt med SS massemordere og besøgte dødslejrene. Som en æret leder opildnede han mange islamister gennem radioudsendelser og forberedte og indledte folkedrabet i Mellemøsten. På samme tid blokerede han for alle britiske forslag om liberale kompromisser.  Som historikere har vi påvist de manglende muligheder og alternativer. Dette betyder dog ikke at “Rubin og Schwanitz der kommer med den forbløffende påstand om at  al-Husaini sådan set er arkitekten bag Endlösung er rigtig.”  
Onsdag talte Sam Sokol fra The Jerusalem Post med Yad Vashem Dina Porat der fortalte Sokol at “mens muftien “helt sikkert” spillede en rolle i Holocaust, var han på ingen måde en af de primære kræfter bag vedtagelsen af Endlösung, og sådanne kommentarer vil sandsynligvis ‘forårsage nogen skade, medmindre de hurtigt klarlægges.’
Ødelæggelsen af den europæiske jødedom havde været i Hitlers tankegang siden 1. Verdenskrig og det var “hans besættelse,” sagde Porat. “Muftien have intet at gøre med at lægge bunden til eller udvikle Endlösung.” I 1939, et par år før Hitler og muftien mødtes i Berlin havde Nazi lederen allerede offentligt udtalt at jøderne “er det lykkedes at sende verden ud i endnu en verdenskrig, og udfaldet vil ikke blive sejr til jødedommen, men snarere udslettelsen af den jødiske race i Europa,” sagde Porat.
Hun sagde yderligere at processen med at placere jøderne i ghettoer, og begyndelsen på massemord af jøder i Sovjetunionen fandt sted før parret mødtes i november 1941 i Berlin.
Du kan læse hele Netanyahu’s tale - hvor han gør rede for de “ti største løgne der rettes mod os” —her, og se den her.
Netanyahu var onsdag i Tyskland for at  mødes med U.S. Secretary of State John Kerry og kansler Angela Merkel.

http://www.tabletmag.com/scroll/194431/bibi-grand-mufti-of-palestine-told-hitler-to-burn-jews-in-1941

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Den kære Husseini var under anklage ved Nürnbergdomstolen for krigsforbrydelser men inden man nåede videre i sagsbehandlingen lod de allierede ham flygte til Egypten i 1946 hvor Kong Faruk tog mod ham som var han en krigshelt. Det hører man heller ikke noget om.

Related Posts with Thumbnails