mandag den 12. oktober 2015

Miljøbeskyttelse på Mars - jovist

MIljøbeskyttelse på Mars - jo den er god nokTro det eller lad være. NASA har mindst en medarbejder hvis job går ud på at beskytte miljøet på Mars.  Det er sandt.
Hos National Aeronautics and Space Administration, har Catharine A. Conley en meget fin jobbeskrivelse: Leder af planeters beskyttelse.
Tusinder, millioner, undertiden mange gange flere bakterier rejser gennem solsystemet på rumskibe. Jorden har invaderet Mars siden 1971 da Mars 2 fra Sovjet knustes mod overfaldet. Der er helt sikkert liv på Mars i dag - mikrober der er kommet med som ‘blaffere’ fra Jorden. Selv i de barske miljøer på Mars - kulde, tørke, bombardementer af ultraviolet lys - så går der rigtig mange år før alle mikroberne er ‘slået’ ihjel.
Mars 2 sonden Mars3 iki.jpg
Bekymringen er at nogle af dem måske kunne ikke kun overleve, men også trives.
Der er ingen dyr på Mars. Ingen Mars kaniner. Ingen Mars rådyr, ingen Mars antiloper. Der er ingen planter på Mars. Ingen Mars salat. Ingen Mars gulerødder. Intet, absolut intet.. Vi har fotograferet det meste af planeten. Der er intet. I bedste fald er der en ringe mulighed for at der er  nogle bakterier vi endnu ikke har opdaget.

Men i bund og grund er det altså en død planet, og jo, det ved vi som en kendsgerning.
Bacteria in space
Derfor hvem bekymrer sig derfor om mikrober fra Jorden, “forurener” Mars? Der er jo intet økosystem at forurene. Det er en død planet.

Ydermere, hvis den ‘fremmede ulovlige befolkning’ bare bliver for mange til at det kan bære, og vi en eller anden dag koloniserer Mars for at slippe bort fra dem, så vil vi helt uundgåeligt bringe mikrober med os. Og hvis vi aldrig kommer til at kolonisere Mars så er det simpelthen blot lige meget.

Alligevel går vore skattepenge til at lønne mindst en af de overflødige ansatte der så skal holde øje med det øde “miljø” på Mars. Hvem ved hvad ellers NASA spilder penge på? Vent, jeg har et svar: Studium af orme i vægtløs tilstand.
Dr. Conley kom helt tilfældigt ind på området om planeters beskyttelse på grund af tabet af space shuttle Columbia, der med sig havde et af hendes eksperimenter der omfattede nematode orme da den gik tabt i 2003..
Jeg vil gerne vædde om, at hvis vi graver lidt dybere i NASA’s budget, så vil vi kunne finde masser at latterlige påfund som det.

This article was written by Ed Straker, senior writer of NewsMachete.com, the conservative news site.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails