torsdag den 26. november 2015

Frankrigs premierminister: Europa kan ikke klare flere flygtninge

Frankrigs premierminister: Europa kan ikke klare flere flygtningeEU lande står i kø i opposition mod Tysklands kansler Angela Merkels ‘åben dør’ flygtningepolitik. Nogle lande lukker deres grænse og andre opretter streng grænsekontrol for at dæmpe strømmen af flygtninge.

Men ikke Merkel. Den tyske leder står stejlt ved sin politik trods angrebet i Paris, selvom hendes holdning lægger et enormt pres på regeringskoalitionen.

Den tyske kansler, Angela Merkel, har svoret at holde fast ved sin ‘åben dør’ flygtningepolitik og ser dermed bort fra såvel kritik hjemme som i udlandet, en kritik der bliver stadig mere udpræget at frygt for en potentiel sikkerhedsrisiko efter Paris angrebene.
Konservative Merkel oplever splittelse i hendes højre-venstre kaolition og pres fra EU nationer, herunder Frankrig, over at hun holder fast ved at Tyskland kan klare op til 1 million indvandrere i år og at Europa skal acceptere kvoter for at fordele dem.
I en 40-minutter lang tale i Bundestag sagde Merkel at sikkerhedstruslen i Tyskland er høj, men folk skal leve et normalt liv.
“Det stærkeste svar til terroristerne er at vedblive med at leve vore liv og med vore værdier som vi har gjort til nu - selvbevidste og frie, engagerede og velovervejede,” sagde hun til stort bifald.
“Vi europæere vil vise at vort frie liv er stærkere end nogen terror,” føjede Merkel til, med en stemme der næsten knækkede over.
ISIS er helt og aldeles ligeglade med vore “frie liv.” Faktisk er det netop det de kæmper imod.

Uanset hvad så er der en stadig større uoverensstemmelse mellem, hvad Merkel ser og hvad resten af Europa vil gøre. Den franske premierminister Manuel Valls fortalte en tysk avis at Europa ikke kan opsuge flere flygtninge og advarede om at en tættere kontrol ved grænserne vil afgøre EU’s skæbne.
French Prime Minister Manuel Valls

"Vi kan ikke opsuge flere flygtninge i Europa, det er umuligt,” sagde Valls til den Süddeutsche Zeitung, og føjede til at en strengere grænsekontrol ved Europas ydre grænser vil afgøre EU’s skæbne.
"Hvis vi ikke gør det vil folk sige: “Vi har fået nok af Europa,” advarede Valls.
Kommentarerne kom kun få timer før kansler Merkel var programsat til at mødes med den franske præsident Francois Hollande i Paris.
I begyndelsen blev Merkel hyldet såvel hjemme som i udlandet for at hun bød flygtninge velkommen, hvoraf mange flygter fra krisen i Mellemøsten. Men da strømmen er fortsat er kansleren kommer under øget pres og kritik.
Nogle konservative siger at Merkels beslutning om at åbne Tysklands grænser for syriske flygtninge i september har givet mange, mange flere indvandrere..
Flygtningedebatten er blevet stadig mere politisk udfordret efter de dødbringende angreb i Paris der har gjort frygten for militante fra Islamisk Stat stadig større, og at IS vil kunne udnytte flygtningekrisen og sende ekstremister til Europa.
Valls undgik direkte at kritisere Merkel for at have suspenderet de europæiske asylregler for at lade syriske flygtninge der er strandet i Ungarn komme ind. “Tyskland har her gjort et ærefuldt valg,” sagde han.
Men han antydede at Paris var noget overrasket af Merkels beslutning: “Det var ikke Frankrig der sagde: Kom!”
Østeuropa og Balkan er i oprør mod Tysklands politik, mens nogle af de større EU lande, Østrig, Frankrig og Italien gradvist strammer grænsekontrollen og restriktionerne i forsøget på at skelne mellem ægte flygtninge og økonomiske opportunister.

Tyskland fortsætter dog med ikke at skelne, hvilket har øget strømmen af mennesker fra lande der ikke er i krig eller er i fysisk fare.

Nogle lande truer enigheden i EU hvis flygtningekvoterne afgøres og påtvinges ved et flertal af EU udenrigsministre Det rører ikke Merkel, der nu har så meget politisk ‘kapital’ investeret i sin ‘åben dør’ politik at hun er tvunget til at føre den til ende.

http://www.americanthinker.com/blog/2015/11/french_prime_minister_europe_cant_take_any_more_refugees.html#ixzz3samgdUwU

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails