søndag den 8. november 2015

Ruslands specialstyrker - har ISIS mødt deres lige i brug af vold?

Ruslands specialstyrker: Har ISIS mødt deres ligemænd i spredning af frygt?

ISIS’s taktik er at sprede frygt for at intimidere de som er imod dem.


I deres meget udbredte videoer er der legioner af ofre for deres brutalitet - en grænseløs vildskab i henrettelsen af deres fjender. Halshugninger, fanger der brændes levende, placere bomber på småbørn for at vise nye rekrutter hvordan eksplosiver river et krop i stykker, tanks der kører hen over fanger, etc.-ingen henrettelsesmetode er for brutalt når frygten for dem skal spredes.


Men frygt kan være et dobbeltægget sværd. En magtenhed der demonstrerer dette er netop trådt ind på skuepladsen i Syrien. Denne styrke har tidligere på meget effektiv vis benyttet netop frygt mod muslimske ekstremister og vil gøre det igen - nu denne gang mod ISIS.


Ruslands præsident Vladimir Putin udsendte for nylig en militærgruppe som han virkelig er stolt af, og har tillid til - hans specialstyrker - netop til Syrien. Gruppen er blevet finpudset og optrænet til at være en enestående mod-terrorisme drabsmaskine, som i Rusland er berømt for at fuldføre arbejdet.


Ruslands specialstyrker blev oprettet efter en terroristhandling af endnu en voldelig muslimsk gruppe for over 40 år siden,


I München, Tyskland bortførte og dræbte palæstinensiske terrorister fra Sorte September, 11 israelske atleter og en tysk politibetjent under Sommer Olympsike Lege i 1972.


Det angreb foranledigede at chefen for KGB, Yuri Andropov gav ordre til, at der skulle oprettes en specialstyrke optrænet i mod-terrorisme.


Men dens etablering to år senere blev styrken i begyndelsen benyttet indenrigspolitisk. Men da den først blev sendt ud af landet fik den meget hurtigt ry for at være særdeles blodig i sine handlinger.


Når man sammenligner vor egen elitestyrke Delta Force med den russiske pendant så har de russiske styrker en operationsmulighed vi ikke har. U.S. styrkernes kampindsats vil altid være defineret af landets love for krigsførelse. De russiske styrker har historisk set ikke noget moralsk kompas. Ved dette udgør de en meget åbenbar - skrevet i blod - modstander.


Da Moskva invaderede Afghanistan december 1979 fik de russiske specialstyrker ordre til at iværksætte et “regimeskifte.” Iført afghanske uniformer fik de hurtigt sikret de strategiske regeringsbygninger i Kabul. De stormede præsidentpaladset og fulgte derpå hurtigt op på ordrer om at dræbe enhver afghaner i bygningen. Ikke kun blev den afghanske præsident Hafizullah Amin slået ihjel sammen med sin elskerinde og yngste søn, men snart derefter også alle vidner.


De russiske specialstyrker spillede en vigtig rolle i Afghanistan under de 10 år med krig. Men deres ry for at benytte alt der er nødvendigt for at fuldføre deres mission blev dog cementeret i Libanon.


I oktober 1985 bortføre en radikal udbrydergruppe af Det Muslimske Broderskab fire Sovjet diplomater. Da de russiske specialstyrker nåede byen var en af diplomaterne allerede henrettet.


Da Moskvas politik var aldrig at forhandle med terrorister forsøgte man sig ikke med det. Ved at bruge et netværk af informanter fik russerne identificeret den militante gruppe der stod bag bortførelserne og hvem det drejede sig om.  


Nu da man kendte bortførerne fik russerne øjeblikkeligt omringet deres familiemedlemmer og tog dem som gidsler. Derpå huggede de forskellige kropsdele af gidslerne og overdrog dem til de militante sammen med truslen om at fortsætte ‘forsyningerne.’


De militante forstod budskabet. De tilbageværende russiske diplomater blev straks løsladt. I to årtier derefter kunne russiske diplomater arbejde sikkert i udlandet uden at frygte at blive mål for muslimske terrorister.


Men i 2006, måtte Putin igen ty til sine specialstyrker efter at fire russiske embedsmænd i Irak blev bortført og myrdet. Han gav ordre til at de ansvarlige skulle “udslettes.” Hver af de involverede militante blev jaget og derpå dræbt.


Russiske specialstyrker i flåden har også været eminente til at benytte ‘frygtkortet.’ I 2010 konfronterede man således de somaliske pirater.


Fra deres moderskib opbragte de somaliske pirater en russisk olietanker. De russiske specialstyrker bordede tankeren, og uden besvær nedkæmpede de piraterne, tog dem til fange og satte dem tilbage på deres moderskib. Her blev de låst inde og moderskibet fik placeret eksplosiver rundt omkring. Da specialstyrkerne kom tilbage til tankeren lod russerne eksplosiverne detonere.


Siden da er intet russisk skib blevet antastet af pirater.


De russiske specialstyrker har demonstreret at de fuldt ud lever op til det voldsniveau ISIS kan diske op med.


Da de nu befinder sig på syrisk jord vil russerne med hjælp af deres iranske og syriske venner få oprettet netværk af informanter for at identificere, lokalisere og derpå slå ISIS ledere ihjel. Hvor muligt vil de sikre at de bliver en voldelig død således at de sender det budskab de ønsker.


Hvis der er et arabisk ord for “karma” vil ISIS snart komme til at stønne det.


A version of this piece previously appeared on http://www.breitbart.com/
Lt. Colonel James G. Zumwalt, USMC (Ret.), is a retired Marine infantry officer who served in the Vietnam war, the U.S. invasion of Panama and the first Gulf war. He is the author of "Bare Feet, Iron Will--Stories from the Other Side of Vietnam's Battlefields," "Living the Juche Lie: North Korea's Kim Dynasty" and "Doomsday: Iran--The Clock is Ticking." He frequently writes on foreign policy and defense issues.


http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/russian-special-forces-has-isis-met-its-fear-merchant-match?f=must_reads#ixzz3qMohkUWE

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails