fredag den 29. januar 2016

Når penge betyder mere end principper - Iran besøger Italien

‘Underkastelse for Islam’: Italien dækker statuer til for Irans præsident


PATRICK GOODENOUGH


Italienske politikere har protesteret mod en beslutning om at dække klassiske statuer til forud for et besøg af Irans præsident Hasan Rouhani på et verdensberømt museum i Rom - af frygt for at krænke muslimske følelser.

Nøgenstatuer blandt de historiske samlinger i Capitoline Mueseum blev skjult bag store hvide paneler da Rouhani var på besøg mandag for at mødes med premierminister Matteo Renzi. Museet sagde at premierministerens kontor krævede tildækningen.

Italienske medier fortalte også, at der ikke blev serveret vin ved en officiel middag for Rouhani.

“Graden af kulturel underkastelse hos Renzi og venstrefløjen er gået ud over alle anstændighedens grænser,” erklærede højrefløjspolitikeren Giorgia Meloni, der var Ungeminister i en tidligere Silvio Berlusconi regering.

Idet hun skriver på sin facebookside undrer hun sig over, hvad man så kan forvente af Italien - næste gang - tildække Peterskriken “med en kæmpe æske” når emiren af Qatar kommer på besøg næste uge? .

Rouhanis tur i Europa er hans første siden sanktionerne blev hævet. Løfter om at åbne op for milliarder af dollars i forretningsaftaler, herunder en større ordre til Airbus, lokker.


Ved en ceremoni holdt i Capitoline Museum mandag overværede Rouhani og Renzi underskrivelsen af kontrakter til  $18.3 milliarder.

"Renzi var helt tydeligt meget obs på at undgå at krænke sin nye forretningspartner,” kommenterede det italienske nyhedssite The Local.

En jurist i Berlusconis Forza parti beskrev tildækningen af de historiske statuer som “et tegn på overdreven nidkærhed.” .

"Respekt for andre kulturer kan og må ikke være lig med benægtelse af vor egen. Dette er ikke respekt, der er annullering af forskellene, eller værre endnu - “Underkastelse.” (Islam betyder underkastelse), citerede ANSA nyhedsbureauet ham for at sige.

Endnu en konservativ oppositionspolitiker, lederen af Liga Nord, Matteo Salvini skrev på facebook det var “tudetosset” at dække statuerne til.

Salvini hånede også Renzi for at byde en mand velkommen, som han sagde “ville elske at udslette Israel fra Jordens overflade.”

Et medlem af Roms byråd, Gianluca Peciola startede en online underskriftindsamling med krav om at Renzi forklarer tildækningen af statuerne, som han kaldte “en vanære og en ydmygelse,” og sagde det “har kompromitteret principperne i den verdslige stat og den nationale suverænitet.”

Forud for et planlagt besøg i Paris i november sidste år, rapporterede franske medier om en diplomatisk skærmydsel over Irans krav om en alkoholfri, halal middag ved den officielle middag i præsidentpaladset.

Rapporterne nævnte at Frankrig nægtede at bøje sine “republikanske traditioner,” og som en gestus i stedet tilbød en officiel morgenmad. Som det fortælles sagde Iran nej til tilbuddet som værende “for ringe” og så kom der intet officielt måltid under besøget.

Besøget der ellers var planlagt til den 17. november blev sløjfet efter terroristangrebene i Paris fire dage tidligere.

Rouhani vil sammen med en større delegation af ministre og forretningsfolk nu besøge Frankrig onsdag, efter turen til Italien der omfattede et privat møde i Vatikanet med Pave Francis. .

Courtesy of CNSNews.com
Patrick covered government and politics in South Africa and the Middle East before joining CNSNews.com in 1999. Since then he has launched foreign bureaus for CNSNews.com in Jerusalem, London and the Pacific Rim. From October 2006 to July 2007, Patrick served as Managing Editor at the organization's world headquarters in Alexandria, Va. Now back in the Pacific Rim, as International Editor he reports on politics, international relations, security, terrorism, ethics and religion, and oversees reporting by CNSNews.com's roster of international stringers.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails