fredag den 15. januar 2016

Nye sammenstød hinduer - muslimer i Indien

250,000 muslimer i oprør i Indien over krænkelse af MuhammadThe Indian Express rapporterer:
En kæmpe muslimsk demonstration mod Akhil Bharat Hindu Mahasabha [Hindu  nationalist partiet– TL] lederen Kamlesh Tiwari på grund af hans formodede nedsættende bemærkninger om profeten Muhammad blev voldelig i Malda distriktet i søndags. Det førte til ildspåsættelser og skududveksling, hvor angiveligt mindst to personer blev såret. De demonstrerende satte ild til et par og tyve køretøjer og angreb  Kaliachak Politi Stationen.
Volden brød ud da de demonstrerende, der vandrede ad National Highway 34, mødte en bus der gennem forhandling forsøgte at passere. En gruppe i demonstrationen kom i skænderi med chaufføren og snart efter kom situationen helt ud af kontrol. Da passagererne var kommet ud af bussen blev der sat ild til den.
Lidt senere, blev et køretøj fra BSF [Border Security Force – TL] der kom fra Malda også sat i brand. Pøblen vendte sig derpå mod Kaliachak Politi Stationen. Øjenvidner sagde de demonstrerende fordrev betjentene og satte ild til en del af bygnngen, herunder forlægningerne.
Kilder sagde at to personer, inklusive en RSS aktivist fra et område i nærheden som stod i spidsen for en separat gruppe af mennesker der ville standse demonstrationen blev såret i volden. Skønt RSS lederne sagde at den 35 årige Gopal Tiwari blev såret af skud fra politiet så kan det ikke bekræftes.
Vicepolitikommissær Dilip Hazra sagde: “Det var en demonstration med cirka 2,5 lakh (lakh er et indisk matematisk udtryk der betyder 100000) mennesker der gik helt galt. Cirka 25 køretøjer blev brændt ned. Politbetjente blev gennembanket, dog ingen alvorlige skader. Jeg har hørt om en person der skulle være ramt af en kugle, men ingen officiel bekræftelse,” sagde Hazra.
En nyere rapport i India Today giver detaljer om den hævdede krænkelse:
Gruppen protesterede mod Tiwari og siger hans tale indeholdt nedsættende bemærkninger om profeten Muhammad. Kamlesh Tiwari har kaldt profeten Muhammad den første homoseksuelle i verden.
Officilelt betragtes Malda som et af det mest tilbagestående områder i Indien og modtager særlige regeringsmidler. Ingen tvivl om at der er personer i FN der på en eller anden vis nok skal  give Israel skylden for dette.
.
Hat tip: Pamela Geller and iOTW Report


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails