fredag den 8. januar 2016

Status Nordkorea 2015 - den fede leder er syg?

‘Den ubegribelige kødklump’ er i live og har det ikke så godt i Nordkorea
Baseret på risikovurderinger er det næppe noget forsikringsselskab der kan give ham en livsforsikring.

Den 8. januar 2016 bliver han 33 år. I løbet af de sidste fire år er hans vægt eksploderet fra 198 punds til 287. Han fester, han ryger, han drikker solidt. Han leder et land og her må han tage nogle meget stressende beslutninger, såsom hvilke familiemedlemmer der nu skal henrettes. Det synes at tære på hans helbred.

Han er 3. generation af familien Kim Jong-un, et dynasti der har behersket Nordkoreas siden 1948. Det var hans bedstefar og Nordkoreas grundlægger der med stor brutalitet styrede landet indtil sin død i 1994. Man mente at Kim Jong-un, der overtog magten efter sin far Kim Jong Il, døde i 2011 ville være en mildere leder da han er uddannet i Europa. Kim må have snorksovet i timerne. Han har åbenbaret sig som at være lige så brutal som sin bedstefar.

Sydkoreas ledelse, der meget opmærksomt følger aktiviteter i Nordkoreas, herunder Kims helbred har forsøgt at finde hoved og hale i Eremit Kongedømmets leders fysiske tilstand. Mens Pyongyangs "Pillsbury Doughboy" tager i gennemsnit 22 pund på om året - nu på fjerde år - er Kims helbred blevet et nationalt sikkerhedsproblem for Seoul.

Ved at have indsamlet sig nogle sværvægtstitler må den nordkoreanske leder uden tvivl have et enormt hoved på sit enorme korpus.
Oven i det kender hans folk ham som “Den Kære Leder”  som  "Den Suveræne Person, “Respekterede Leder,” Kloge leder” og måske en lille smule mere passende på et Saturday Night Live TV show, “De Kære Leder  er den perfekte legemliggørelse af det udseende en Leder bør have.”

Imidlertid hvis det at gøre grin med deres leder ikke kun var strafbart med hårdt arbejde, så kunne nordkoreanerne mere præcist give ham titlen “Det Ubegribelige Kødbjerg.” .

Trist er det, at mens Kim indtager mere end sin retmæssige del af fødevarerne så gør hans folk ikke. Som Kims skrædder nok har fod på ved at måle hans livvidde så er uniformerne til de nordkoreanske soldater syet til en hær af dværge.

Hungersnød i landet i 1990’erne efterlod det med en generation al udskrevne til militæret med blot en minimumhøjd der måtte sættes ned i 2012. Idag er den  ca. 1.40 m - 30.5 cm kortere end minimumhøjden for soldater i Sydkorea.

En forsker ved  Seoul's Institute for National Security Strategy, Kim Kwang-jin, anerkender, at Den Kære Leders helbredstilstand ikke er “normal.”

I juli 2014 dukkede han op haltende. To måneder senere var han borte fra skuepladsen og landets medier i længere tid, og var ikke med til et vigtig møde i parlamanentet, hvilket satte gang i spekulationer om hans helbred.
.
Det blev rapporteret i september 2014, at den plumpe og pompøse leder der med en højde af ca. 2.00 m allerede tårner op over sine soldater var iført høje hæle for yderligere at gøre ham større mens han turnerede på militærbaser og nærmest smadrede sine ankler på grund af hans kropsvægt.

De nordkoreanske medier fortalte blot at Kim på det tidspunkt led af “ubehag.” Der var spekulationer om han også havde Podagra.

Sydkoreanske efterretninger hævder at Kim lider af for højt blodtryk og har åndedrætsproblemer, og at bidragende faktor er stress i forbindelse med jobbet. Uanset om det er tilfældet eller ej synes Kims stress at stamme fra hans overbevisning om, at han ikke kan stole på sine nærmeste.

Dette førte til at han ‘fjernede’ to familiemedlemmer der ellers var del af hans indercirkel, og som havde hjulpet ham til magten efter farens død,

Kim's onkel, Jang Song Thaek, blev dømt for forræderi og korruption i 2013, og blev hurtigt henrettet med maskingeværild. Måske fordi Jang er gift med Kims tante, og ikke ved blodet, blev adskillige af Jangs familiemedlemmer også henrettet.  

Trods sin mands bortgang og ‘ugerning’ forblev Kim Kyong-hui-Kim's biologiske tante kortvarigt ved magten. På ¨dette tidspunkts er det usikker om hun senere blev henrettet, eller som Pyongyang har fortalt er under behandling for alkoholrelateret sygdom. Dette burde ikke være overraskende da Kims ledelse uden tvivl har ført til at mange i Pyongyangs elite får tendens til druk, idet de ved at de selv er målet for eliminering.

Kim har udrenset andre medlemmer af hans inderkreds herunder sin forsvarschef, General Hyon Yong Chol. I en noget overdreven mordrus blev han angiveligt henrettet ved luftværnsild

Kim's muligvis elendige helbred er årsag til bekymring for både USA og Sydkorea.

I både tilfældet med Kim's bedstefar og far, hvor begge sønner blev oplært i god tid til at fortsætte familiedynastiet er det samme ikke sket her. Det kan give destabilisering på den koreanske halvø, Men uden en ‘salvet’ efterfølger for Kim Jong-un er der opstået fare for at en indbyrdes magtkampe kan komme og at man kunne gå ud over Nordkoreas grænse er en sandsynlighed.

Man kan meget godt forestille sig hvorfor Kim kan føle sig særdeles stresset.

Såvel Kim's bedstefar som far vidste, hvordan man deltog i magtspillet i Nordkorea. Bedstefaren opretholdt en magtbalance mellem Partiet og militærets ledelse, mens han far mere hældede til sidstnævnte.

Unge Kim har spillet meget mere risikofyldt. Han har på må og få udset sig medlemmer af såvel militæret som Partiet for at fjerne dem eller helt eliminere dem. Endog medlemmer af Kims inderkreds er ikke garanteret beskyttelse.

Med sådanne forudsætninger - hvem bliver den næste der kommer i Kims søgefelt - er forholdene modne til et oprør. Ældre ledere kan meget vel beregne risici ved et kup mod at skulle spille russisk roulette om sin henrettelse igangsat ved at Den Kære Leder er gået helt bananas.

I det 1. århundrede A.D. led Kejseren af Rom, Nero, af et sådant vanvid. Han myrdede sin mor, herskede som en brutal tyran, og spillede fiddle mens Rom brændte ned - det førte til hans fald. Der kan meget vel være faktorer i spil i Nordkorea der udgør en lignende fare for Kim Jong-un.

A version of this piece previously appeared on http://www.theblaze.com/
Lt. Colonel James G. Zumwalt, USMC (Ret.), is a retired Marine infantry officer who served in the Vietnam war, the U.S. invasion of Panama and the first Gulf war. He is the author of "Bare Feet, Iron Will--Stories from the Other Side of Vietnam's Battlefields," "Living the Juche Lie: North Korea's Kim Dynasty" and "Doomsday: Iran--The Clock is Ticking." He frequently writes on foreign policy and defense issues.

http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/the-incredible-bulk-is-alive-and-not-so-well-in-north-korea?f=must_reads#ixzz3w5T7SSY1

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails