lørdag den 6. februar 2016

Merkels dødbringende fejltrin

Merkels dødbringende fejltrin


Da Tysklands kansler Angela Merkel i august måned meddelte, at hendes regering ville tillade uregistrerede flygtninge at komme til Tyskland, igangsatte hun den største migrant bølge siden 2. Verdenskrig.
Trods de negative effekter denne enorme tilstrømning af mennesker har haft på tysk økonomi og samfund, såsom de mange seksuelle overgreb og voldtægter af hundreder af kvinder Nytårsnat i Köln, en stigning i kriminalitet og bekymringer om den personlige sikkerhed blandt indfødte tyskere, så mener støtter af Merkels beslutning at denne ikke desto mindre er retfærdiggjort ved den humanitære nød og behovet for at redde liv.
Men i et eksklusivt og afslørende interview med den tyske avis Die Welt, afviser den internationalt anerkendte ekspert i migration og Den Tredje Verden Paul Collier, forfatter til bogen Exodus: How Migration Is Changing Our World, meget overbevisende denne myte. Collier, en tidligere leder af Verdensbanken der nu for tiden er professor ved Oxford University mener Merkels åben dør beslutning “....ikke har reddet en eneste syrer fra døden.”
“Trods de bedste intentioner har Tyskland, i stedet døde mennesker på sin samvittighed,” fortalte Collier Die Welt. “Mange mennesker fortolkede Merkels ord som en invitation og kun derefter begav de sig ud på den farlige rejse, ofrende deres liv og overlod dette til tvivlsomme smuglere.”
Selvom den var ment som en humanitær gestus fastholder Collier at Merkels meddelelse havde den stik modsatte effekt med hensyn til migranternes sikkerhed og velbefindende. Flygtningene, sagde han, var allerede i sikre tredje lande stater, som Tyrkiet, Jordan og Libanon, og kom derfor ikke direkte til Tyskland fra “krig og krise lande.” Men det var denne “invitation” der fik dem til at forlade de relativt sikre opholdssteder, hvor de fleste levede nogenlunde tåleligt, og så risikerede de deres liv på en farefulde rejse til Tyskland.
“Med sin kommunikation,” sagde Collier, “gjorde hun (Merkel) indvandrere ud af flygtninge.”
Og for nogen var rejsen dødelig. Den treårige Alan Kurdi blev det mest velkendte barn/flygtning der døde efter Merkels “invitation.” Sammen med sin mor og en søskende, druknede han under smuglerruten til Europa, i en båd med sin familie fra den tyrkiske kyst til en græsk ø. Et billede af ham, hvor han ligger død på en tyrkisk strand, hvor den lille dreng skyllede op gik verden rundt, og skabte dyb bekymring og megen sympati for migranterne. En rapport fastslog at hans far havde betalt smuglere mere end 5000 dollars.
Selvom der ikke er noget helt præcist tal på, hvor mange der har mistet livet på turen til og gennem Europa er antallet af druknede øget i de seneste måneder. Man mener flere end 250 forsvandt i sidste måned alene under forsøg på at nå en græsk ø. Og mange af de som druknede var børn som Kurdi. De er helt klart de som har sværest ved at klare sig i en nødsituation.
Og skulle migranterne nå frem til ‘Det Forjættede Land’ Tyskland slutter deres lidelser ofte ikke der. Faktisk kan dette ophold komme til at udgøre den værste del af deres lidelser. I flygtningelejrene, som Tyskland i hast har oprettet kan livet være meget farligt. Det er nu velkendt at vold mellem unge mænd af forskellig etnicitet er udbredt, og politiet evne til at kontrollere dette er minimal. Men endnu værre, er det kvinderne og børnene i disse overfyldt lejre der oftest er ofre for seksuelle overgreb.
I interviewet i Die Welt udtrykte Collier en særlig interesse i de potentielle afrikanske indvandrer, især de 100 millioner der bor syd for ækvator. Han citerer en tidligere økonom for Verdensbanken, Serge Mikhailov, der fremhæver at denne region er “det næste Afghanistan.” Og det er denne menneskemængde der vil kunne udgøre Europas næste kæmpe migrantkrise.
“Kaos i Afrika er helt sikkert i stadig forværring,” sagde han. “...frem for alt er situationen i Mali og Niger allerede meget ustabil. Og så kommer den tyske kansler og meddeler at Europas døre står åbne. Tænk blot over, et kort øjeblik, hvordan det tryllebinder disse mennesker.”
Af syriske flygtninge siger Collier, er der cirka 14 millioner. Men der er hundred af millioner der lever i fattige lande “der begiver sig ud mod den rige vestlige verden.”
“En kolossal mængde, der når den først er i march knap kan kontrolleres,” sagde han.     
For at undgå et så skræmmende prospekt og en menneskelig tragedie slår Collier fast at “en radikal ændring” i kommunikationen må og skal foretages.
“Europa skal ganske tydeligt slå fast at økonomiske indvandrere slet ikke burde overveje at begive sig ud på rejsen,” sagde han.
Samtidig med Collier mener det er strengt nødvendigt, at Europa hjælper ægte flygtninge, altså de som flygtede fra deres hjemland for “blot at overleve” så burde dette ske i de sikre nabolande til konflikterne. Disse nabolande er de som ifølge internationale traktater er forpligtet til at tage imod dem. De lande er det også  lettere, og mere sikkert for de flygtende at komme til end f.eks. Europa.  Udover det at selv ægte flygtninge ingen “hævd har på et sted” i Europa. Og Collier kan ikke forstå, hvorfor denne mangel på hævd slet ikke diskuteres, og kalder det en “falsk debat.”
“Ifølge international lov er EU ikke ansvarlig for at skulle acceptere flygtninge,” sagde han. “EU er imidlertid ansvarlig for at sikre sine egne grænser, enten i fællesskab eller når det er muligt lade hver stat klare sin egen.”
Europæisk hjælp til ægte flygtninge burde være i form af at hjælpe de sikre tredje lande der bærer omkostningen ved at have mange flygtninge, siger Collier. Dette er den politik Saudi Arabien og Gulfstaterne følger. De Forenede Arabiske Emirater støtter for eksempel en lejr i Jordan der er hjemsted for tusinder af flygtninge.
Collier ser også gerne at EU hjælper med til at skabe jobs til flygtningene i disse Tredje Verdens Lande. Det er denne mangel på “muligheder” der har forårsaget at mange er draget ud på den farlige tur til Europa - for at søge ‘lykken’ der, siger Collier. Han er ligeledes enig med den tyske finansminister Wolfgang Schaüble forslag om en Marshall Plan for flygtningene i de lande der grænser op til den syriske konflikt.
Den seneste massetilstrømning af indvandrer vil, i sidste ende, hverken gavne Syrien eller Tyskland, mener Collier. Vedrørende Syrien så vil veluddannede og kvalificerede syriske indvandrere ønske at slå sig ned i Tyskland. Men det er jo lige præcis de selvsamme mennesker som Syrien har brug for at genopbygge landet når kampene indstilles.
Med hensyn til Tyskland så er tilstedeværelsen af så stort antal indvandrere noget der vil gøre integration “vanskeligt.” Og jo flere der ankommer des større vil integrationsudfordringen være.
“For så vil tilskyndelsen til virkelig at åbne sig sprogmæssigt og kulturelt over for værtslandet tilsvarende falde,” sagde han. “I fremtiden bliver det vanskeligt at få styr på de parallelsamfund der vil opstå.”
Collier siger han bare ikke kan forstå “selv helt frem til i dag” hvorfor Merkel besluttede det hun gjorde i august sidste år. Indtil sidste år var flygtninge ikke “det store tema” for europæerne. Professoren fra Oxford lægger skylden for flygtningekrisen på den tyske kansler, og som han siger til Die Welt: “Hvem ellers?”
“Med sin handling har hun definitivt lagt en enorm byrde på Tyskland og Europa, et kolossalt problem, der ikke længere kan løses på enkel vis.”
Stephen Brown is a contributing editor at Frontpagemag.com. He has a graduate degree in Russian and Eastern European history. Email him at alsolzh@rogers.com.


1 kommentar:

Christinalorence sagde ...

Dissertation writing is challenging tasks in a student’s academic life. You should work hard and take efforts in your education when writing a dissertation. The best dissertation writing service will offer you the 100% plagiarism free and quality dissertation writing service for you.

Related Posts with Thumbnails