mandag den 25. april 2016

Folkedrabets historie

Folkedrabets 7000 årige historieArkæologer har fundet en 7000 år gammel massegrav fra Stenalderen udenfor Frankfurt, Tyskland. Denne rædselsvækkende opdagelse udsletter det vi altid har ment og troet om menneskets historie ved begyndelsen til agerbrugskulturen og livet i små byer. Folkedrabets historie går rigtig lang tilbage, men vi vidste ikke det fandt sted tidligt i agerbrugsevolutionen da befolkningstætheden sådan set ikke kunne være stor nok til at man kunne foranstalte en organiseret krigsførelse.  

Denne er blot en af et antal andre lignende massegrave. Fundet ved Frankfurt afslørede 26 lig, herunder af børn, med knuste kranier og smadrede skinneben (tortur?). Andre steder man har fundet for nylig: 34 lig i Talheim, og 67 i Aspam-Schletz, Østrig. De tre steder peger på en stamme af landbrugere der kom fra Mellemøsten med husdyr og - sædvanen med folkedrab.

Særligt det at børn i alderen mellem 6 måneder til seks år blev myrdet gør det rædselsvækkende, og selvfølgelig var de fleste mænd. Unge mennesker var ikke i gravene, heller ikke kvinder i den fødedygtige alder. De var helt åbenbart noget drabsmændene kunne bruge.

Folkedrab var almindeligt i krig hos grækerne og romerne. Når der hele tiden var krigshandlinger mellem folkeslag, kunne det afgørende slag være at slå alle mænd ihjel og tage kvinderne som hustruer eller konkubiner. Det at være gravid var farligt dengang, så der var altid mangel på unge kvinder.

I græsk litteratur har vi De Trojanske Kvinder, et skuespil om Trojas fald, og det overlagte slagteri af alle mænd, herunder også drengebørn, “så de ikke vokser op til at vil have hævn.” Grækerne udslettede føniiske byer på den facon (et sted findes på det sydlige Sicilien), og romerne gjorde som det er kendt det samme med Karthago. Det var antikkens “endelige løsning.”

Under Korstogene faldt Jerusalem for Korsfarerne, og folkedrabet der fulgte gav så meget blod at ridderne vadede i det op til hofterne. I Middelalderens Frankrig (13. århundrede) var folkedrab ofte en følge af en langvarig belejring. Franskmændene erklærede et korstog mod en frafalden sekt, Albigenserne, og udslettede dem fuldstændig. En anden alternativ metode var at gøre alle blinde, og sende dem ned af vejen til den næste by - under ledelse af en enøjet person. Dette var effektiv propaganda - der fungerede.

I det 20. århundrede udslettede de osmanniske tyrkere de fleste i den armenske kristne befolkning, nogle ved voldsanvendelse og de fleste ved dødsmarcher ud i ørkenen, hvor de sultede til døde eller blev taget som slaver.

Stalin udførte massefolkedrab i Ukraine, hvor han skabte en menneskeskabt hungersnød. Han udførte andre folkedrab gennem tvungen eksil, hvor flertallet af ofrene døde (Krims tatarer, og tetjenere blandt andre.).

Hitlers folkedrab var det mest gennemorganiserede og systematiske, i overensstemmelse med tysk effektivitet. Hans intention var at udslette enhver jøde i det besatte Europa, og sammen med dem sigøjnere og handicappede.

Ligesom vi troede at folkedrab ikke fandtes mere blev det genoplivet i Europa af serberne der bevidst dræbte deres muslimske naboer. Voldtægtslejre blev oprettet for at gøre fangne kvinder svangre, for at udlsette det jugoslaviske muslimske samfund fuldstændig.

I Afrika kom så rædslerne i Rwanda hvor hutu flertallet fik kinesisk fremstillede segl og instruktioner om at slå enhver fra mindretallet (Tutsi) i landet ihjel.

Idag har vi så en ny bølge af folkedrabsprogrammer der udføres i Islams navn. ISIS er den mest berygtede for disse drab, man går efter kristne af Zaidi’er. De slår alle mænd ihjel og tager alle kvinder som slaver og til voldtægt. Deres model er selve Muhammad i hans krig for at erobre den arabiske halvø. Men en ældre model går altså 7000 år tilbage.

Den moderne verden vedkender sig nu ‘lov skal herske.’ US har faktisk benyttet henvisning til folkedrab i omtale af ISIS. Men hvad kan vi gøre ved de som kan lide ISIS og som får deres marchordrer fra en middelalderlig religion og slægtninge fra Stenalderen? Hvad er det dog i menneskets psyke der får folkedrab til at leve videre? .


FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is a historian, lecturer, and author of How Do You Know That? You may contact her at Lfarhat102@aol.com or www.globalthink.net.


Read more: Family Security Matters http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/genocide-extends-back-7000-years?f=must_reads#ixzz45RkwtaX4

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails