mandag den 8. august 2016

Medierne udnytter - og udelader billeder der skader Islam

Medierne udnytter - og udelader billeder der skader Islam


Hvorfor lod MSM (de førende medier) billedet af Alan Kurdi - den treårige syriske dreng der druknede i Middelhavet - komme så vidt omkring og så voldsomt udbredt - mens der så at sige aldrig vises billeder af andre børn i Mellemøsten, der langt værre end en drukneulykke helt overlagt bliver myrdet?
Har du f.eks. set dette billede taget for nylig?
Denne lille dreng blev myrdet for få uger siden den 27. marts da islamiske selvmordsbombere havde kristne som mål, og angreb en menneskemængde i en park, og dermed slog dusinvis af mennesker, de fleste kvinder og børn ihjel.
Hvad med dette spædbarn iført ble, der ligger død under en kirkebænk?
Han—sammen med 60 kristne til gudstjeneste blev slået ihjel da islamiske jihadis angreb deres kirke i Bagdad i 2010 (klik her for at se hvad der skete med de voksne - herunder de muslimske selvmordbombere).
Har du set dette billede?
Det var af det “yngste gidsel” ” taget af ISIS efter de indtog den overvejende kristne by Kessab i Syrien i 2014. Man må gå ud fra, med baggrund i lignende sager at han nok nu er død. (Se note 1).
Hvad med denne 12 årige koptiske kristne pige - der også blev fundet død på Middelhavets kyst?
Hun blev bortført og myrdet i Libyen sidste år lige efter de U.S. støttede jihadis der havde væltet Gaddafi udstedte en “dusør” for enhver der finder og slog kristne ihjel. Hendes forældre blev også myrdet. (her er så flere billeder af hendes lemlæstede ansigt)
Hvad med denne 12 årige pakistanske kristne pige?
Hun blev voldtaget og myrdet af en muslimsk mand der end ikke blev dømt, som det sker regelmæssigt i Pakistan når en muslim misbruger eller myrder en kristen.
Kristne børn er ikke de eneste der slagtes af muslimske jihadis for at være undermennesker “vantro.” Barnet herunder blev henrettet i Syrien i 2012 af “frihedskæmpere” - i dag mere kendt som “ISIS” -fordi han var søn af en Shia (der betragtes som lige så “vantro” som kristne).

De viste billeder er kun et lille udvalg af kristne og andre “vantro” børn der dræbes af islamister med overherreindstilling. Mange flere billeder kan ses (såsom bhalshuggede og mishandlede krop af en meget ung buddhist pige i Thailand).
Tilbage til vort oprindelige spørgsmål: Hvorfor udgiver MSM ikke - som du ved helt rutinemæssigt billeder af dræbte ikke muslimske “vantro” børn - men spreder i stor udstrækning et billede af et barn der ved en ulykke druknede? Svaret er ligetil: Man ønsker den opnåede effekt. Man har en politisk dagsorden. I dette tilfælde for at udvise “sympati og vrede over den manglende handling fra de udviklede nationer i hjælp til flygtninge,” som en rapport benævner det.
Og den tilsigtede virkning indtrådte.
Således ringede Frankrigs præsident François Hollande til flere “europæiske ledere efter billederne (af Kurdi) blev sendt rundt i medierne og mindede lederne om at billedet skulle være en påmindelse om verdens ansvar over for flygtningene.”
Storbritanniens premierminister David Cameron sagde han var “dybt berørt” af billedet. Irlands premierminister Enda Kenny fandt billedet “absolut chokerende,” og så videre. Overskriften på en lederartikel var “Skam over os alle for Aylan Kurdis død” -det var det dominerende tema.
Handling fulgte ordene. På grund af den meget udbredte brug af billedet med det uheldige barn fik rigtig mange flere muslimske “flygtninge” - dog mest enlige voksne mænd, og nogle ISIS sympatisører lov til at komme til nationer i Vesten, hvor man virkelig havde benyttet metoder til at bevæge hjerternes følelser.
Det var netop grunden til - den ønskede effekt - der foranledigede ‘de førende medier’ til at udbrede billedet af Alan Kurdi vidt og bredt.
Hvis de fø’rende medier havde til hensigt at være “fair og afbalanceret” så ville de billeder du netop har set, for første gang, være bedømt mere nyhedsværdige end billedet af Alan. Trods alt skildrer de billeder børn der helt overlagt er slået ihjel af Islam-inspireret had - hvorimod Kurdi døde ved en ulykke.
De nævnte mord kunne faktisk være forhindret - men først skulle medierne rapportere dem i stor udstrækning - hvorimod tragedien der ramte Kurdi er af den slags der altid vil plage menneskeheden.
Flere vigtige, og vægtige spørgsmål:
Baseret på den udbredte vrede og handling der fulgte ved billedet af Kurdi, ville et billede af et kristent barn der slås ihjel for at være en “vantro”  hvis det blev bredt sendt ud - provokere til udbredt “sympati og vrede og bevirke, at de udviklede nationer hjælper, og handler” for kristne minoriteter der lever under Islam?
Ville de europæiske ledere vride deres hænder og give udtryk for hvor “absolut chokeret” eller “dybt berørt” de er? Ville MSM publicere en strøm af lederartikler der belærer os om at vi er for snæversynet i vore humanitære indsatser? Ville Holland proklamere at “billedet skal være en påmindelse om verdens ansvar” for fofrulgte kristne?
Ville handling følger ordene?
Fremfor at sætte deres politiske medspillere i et sådant dilemma udgiver “de førende medier” bare slet ikke sådanne billeder.
For de som stadig skal have skåret det ud i pap: MSM’s primære funktion er at normalisere og popularisere visse narrativer der kan bane vejen for visse politiske agendas. Disse narrativer har intet med virkeligheden at skaffe og eksisterer udelukkende for at skabe så megen offentlig omtale som mulig til støtte for den førte politik.
I denne sag er narrativet/den politiske agenda at holde fast i den farce det er at Islam er gennemført fredelig og at det er Vesten der er ansvarlig og bør tage imod millioner af muslimske “flygtninge.”
De viste billeder af kristne og andre “vantro” børn der lemlæstes og myrdes af muslimer ødelægger den narrativ, så derfor får du dem aldrig at se før nu.
Men nu har du dem, sammen med adgang til sociale medier og kontakt information til medierne. Lad os se hvordan de reagerer.
Note:
[1] Dette billede minder mig om et meget passende uddrag fra Fyodor Dostoyevsky’s klassiske værk, Brødrene Karamazov, som lyder:
Disse tyrkere fandt også stor glæde i at torturere børn: skære det ufødte barn ud af moderens skød, og smide småbørn op i luften og spidde dem med deres bajonetter foran mødrenes øjne. At gøre dette mens mødrene så på gav spænding til morskaben. Her er endnu en scene jeg mente var meget interessant. Forestil dig en rystende mor med et spædbarn i favnen, en cirkel af invaderende tyrkere rundt om hende. De har planlagt en aflednings adspredelse: De kærtegner barnet, ler for at få det til at le. Det lykkes, barnet ler. I det øjeblik peger en tyrk med en pistol fire tommer fra barnets ansigt. Barnet ler med en klukken, holder sine små hænder frem mod pistolen, og han trykker af i barnets ansigt og hjernen flyder ud. Kunstnerisk, ikke sandt? Forresten er tyrkerne særlig glade for søde ting, siger de.
Raymond Ibrahim is a Shillman Fellow at the David Horowitz Freedom Center, a Judith Friedman Rosen Writing Fellow at the Middle East Forum and a CBN News contributor. He is the author of Crucified Again: Exposing Islam’s New War on Christians (2013) and The Al Qaeda Reader (2007).


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails