torsdag den 24. november 2016

Den evige flygtningekrise fra muslimske lande

Den muslimske verdens evige flygtningekrise


Det stopper aldrig - ikke før vi lukker døren

Glem borgerkrigen i Syrien et øjeblik. Selv uden Sunnier og Shiaer der konkurrerer med hinanden om at flænse hinanden som ved en machetekniv, hver eneste solrige morgen så ville der stadig være en permanent muslimsk flygtningekrise.
Det helt store flertal af borgerkrige i de sidste 10 år har fundet sted i muslimske lande. Muslimske lande er også blandt de fattigste i verden. Og muslimske lande har også de højeste fødselstal.
Kombiner volden og fattigdommen med en befolkningseksplosion og man har opskriften på en permanent krise.
Uanset hvad der sker i Syrien eller Libyen næste år, vil den permanente flygtningekrise ikke forsvinde.
Den muslimske verden spreder sig i Mellemøsten og Asien. Muslimer klarer sig ikke så godt som deres ikke-muslimske naboer både med hensyn til uddannelse og økonomisk. Olien er den eneste naturrigdom der giver muslimer en fordel og i denne frackingens tidsalder er oliens værdi mere usikker end førhen.
Den muslimske verden har mistet sin gamle rolle som mægler mellem Asien og Vesten. Og den har ingen økonomisk funktion i den nye verden udover at afpresse den ved at sprede vold og ustabilitet.
Muslimske lande med stor analfabetisme, især for kvinder, vil aldrig blive økonomiske vindere i nogen branche der ikke strømmer op af jorden. De ustabile diktaturer vil aldrig være i stand til at give social mobilitet eller adgang til det gode liv. I bedste fald kan de uddele subsidier for brød.
Den muslimske verden har ingen udsigter til at det skal blive bedre. Det Arabiske Forår var for Vesten den rene illusion - der brast.
Øget befolkningstal, opdelt i stammer og religiøse retninger, konkurrerer om et begrænset landområde, om magt og velstand. Lande uden en fremtid.
Der er kun to løsninger, krig eller udvandring.
Enten kæmper man og tager det man har brug for med sig hjem. Eller man drager til udlandet og tager det man ønsker der.
Lad os formode at Irak Krigen aldrig har fundet sted. Hvordan ville et religiøst og etnisk opdelt Irak have klaret, at det er vokset fra 13 millioner i 80’erne til 30 millioner ved Irak Krigens begyndelse og til 76 millioner i 2050?
Svaret er en blodig borgerkrig, fulgt op af folkedrab, etnisk udrensning og udvandring.
Det som finder sted nu ville alligevel være sket. Det var godt i gang under Saddam Hussein.
Baghdad har et af de højeste befolkningstal i verden. Og der er ingen fremtid. Det samme gælder hele regionen. Den eneste økonomiske plan nogen har der er at få penge fra Vesten.
Plan A for at få penge fra Vesten er at skabe en krise der vil tvinge Vesten til at gribe ind. Det kan betyde alt fra at indlede en krig for at hjælpe terrorister der truer Vesten. Muslimske lande skyder hele tiden sig selv i foden således at Vesten vil storme til for at kysse såret og lindre det.
Plan B er at flytte til Europa.
Og Plan B er en storartet plan. Det er den eneste økonomiske plan der fungerer. I det mindste indtil Vesten løber tør for indfødte og naive vesterlændinge der betaler regningerne for alle indvandrerne, flygtningene og bosætterne.
For tusinder af dollars kan en muslim fra Mellemøsten betale for at blive smuglet til Europa. Det er en lille investering med et stort afkast. Selv de lavede velfærdsydelser i Sverige er højere end gennemsnitslønnen i et typisk muslimsk land. Og de muslimske immigranter har i den grad fokus på, hvad der kan betale sig. Det er derfor de helst vil til Tyskland eller Sverige, ikke Grækenland eller Slovakiet. Og det er derfor de vil til de store byer med en i forvejen stor muslimsk befolkningssammensætning og muslimsk velfærdsinfrastruktur, ikke noget med landsbyer langt ude på landet.
En muslimsk indvandrer er en investering for en hel stor familie. Når de unge mænd først får deres papirer, kan familiesammenføringen indledes. Det betyder ikke kun at enhver i den store familie kan komme og kræve goderne. Det betyder også at familiemedlemmerne kan sælge adgang til Europa. Muhammad og Ahmed vil hævde at de er familiemedlem. Eller midlertidigt gifte sig så man kan få hele den store familie med.
Muhammad bliver betalt. Det samme gør Mu’s store familie der står for disse transaktioner. Menneskesmugling handler ikke kun om tømmerflåder, gummibåde. Det drejer sig om at have familieforbindelser.
Og alt dette er kun toppen af isbjerget.
Hvordan skaffer muslimske indvandrere denne sum til smuglerne der jo svarer til adskillige årslønninger for en almindelig arbejder? Nogle kommer fra velstående familier. Andre sponsoreret af kriminelle netværk og familiegrupper der er ude på at flytte alt fra narko til våben til mange mennesker til Europa.
Store lån tilbagebetales når de nye indvandrere begynder at sende deres nye velfærdsydelser hjem til hjemlandet. Mange vil helt officielt være uden arbejde, og dog tjener de ‘uofficielt’ penge gennem slavearbejde til organiseret kriminalitet. Myndighederne i Europa vil lægge skylden for deres fiasko med at deltage på jobmarkedet på racisme fremfor at anerkende, at de lever i en alternativ økonomi.
Det er ikke kun enkeltindivider eller familier der kan følge Plan B. Tyrkiet ønsker at være med i EU. Det er en løsning for en islamistisk populistisk økonomi der er bygget op om enorm gæld. EU har valget mellem at tage sig af strømmen af indvandrere fra Tyrkiet til Europa. Eller hele Tyrkiet flytter til Europa.
Vesten skabte ikke dette problem. Vestens interventioner, forfejlede som de er, forsøgte blot at klare dem.
Islamisk vold er ikke en reaktion på Vestens kolonialisme. Ikke kun er denne vold noget der altid har været der, men som så mange eksperter i udenrigspolitik er så glad for at påpege så er de fleste ofre for denne vold - muslimer. Vesten skabte ikke den muslimske dysfunktion. Vesten er ikke ansvarlig for den. Det er i stedet den muslimske dysfunktion der trækker Vesten ind i moradset. Enhver vesterlænding der forsøger at mildne det, fra humanitær hjælp til fredsbevarende operationer åbner blot op for at Vesten pålægges skylden for muslimsk dysfunktion.
Den permanente flygtningekrise er et strukturelt problem forårsaget af forholdene i den muslimske verden.
Vesten kan ikke løse krisen ved dens kilde. Kun muslimer kan. Og der er ingen lette svar. Men Vesten kan og burde undgå at blive trukket ind i det sorte hul af muslimsk uduelighed.
Endog Tysklands Merkel erfarede at antallet af flygtninge ikke er en mængde der kan hjælpes med en barmhjertighedsgestus. Det er det samme eskalerende antal mennesker der vil dukke op når man begynder at smide penge til dem ud af det åbne vindue. Og det er antal intet land kan absorbere
Muslimske borgerkrige vil fortsætte og det selvom Vesten intervenerer i dem, fordi deres del af verden er i bund og grund ustabil. Disse konflikter vil føre til  at millioner af mennesker omfordeles. Men selv uden vold, økonomisk opportunisme vil der blive flyttet millioner til Vesten. Og de millioner vil føre med sig deres kulturs uduelighed og det vil gøre dem til en byrde og en trussel.
Hvis muslimer ikke kan få forsonet deres konflikter i regionen, hvad får os så til at tro at de kan forsone dem i Europa? I stedet for at løse deres problemer gennem indvandring eksporteres de blot til nye kyster. De samme udbrud af islamisk vold, xenofobi, økonomisk kaos og ikke bæredygtig vækst følger dem over have og søer, over kontinenter og over landene. Afstand er ikke noget svar. Rejser er ingen kur.
At finde en løsning i Syrien er ingen løsning. Den muslimske verden er til overmål fyldt med fejl. Dette er i øgning og er ved at komme ud af kontrol. Vi kan ikke redde muslimer fra dem selv. Vi kan kun redde os selv fra deres vold.
Den permanente muslimske flygtningekrise vil aldrig stoppe med at være vor krise medmindre vi lukker døren.  
Daniel Greenfield, a Shillman Journalism Fellow at the Freedom Center, is a New York writer focusing on radical Islam.
http://www.frontpagemag.com/fpm/262936/muslim-world-permanent-refugee-crisis-daniel-greenfield

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails