onsdag den 23. november 2016

Når bureaukrati og regeltyranni går amok

Når bureaukratiet og regelknepperiet går amok

En af New Yorks ældste barer blev for nylig lukket i nogle dage. McSorley’s Old Ale House har været åben i East Village i 162 år og holdt endda åben i ‘Forbudstiden’ (man serverede ‘næsten øl’  i denne dystre periode). Det er et dejligt gammelt sted, hvis vægge og lofter er fyldt med historiske mindesmærker og kunst, såsom en Teddy Roosevelt kampagne plakat. En brændeovn befinder sig i forrummet, og der smides savsmuld på gulvet for at det kan opsuge spildt øl.McSorley's Old Ale House
Hos McSorley’s er der næsten altid travlt. Gæsterne er naboer og turister, arbejdere og kontorfolk sammen, og stedet er fyldt med sladder og snak. En forvirret besøgende der leder efter ‘opfindsomme drinks’ og finere cuisine vil hurtigt blive skuffet og set ned på. McSorley’s har kun to øludgaver på ‘menuen’ McSorley’s light og McSorley’s dark. Spisekortet er begrænset til enkle skinkesandwiches og saltede agurker sammen med ostefirkanter.
Inspektører fra byens, med det gyselige navn,  Department of Health and Mental Hygiene hævdede at have fundet gnaverefterladenskaber (lort) i kælderen, hvor øl-ankerne opbevares. Så Gabonk! blev baren tvunget til at lukke. Ejerne og de ansatte mistede deres indtægt og et par der planlagde at blive smedet sammen i baren den dag måtte aflyse dette arrangement.
Det er langt fra klart hvorfor baren dog skulle lukke. Forestillede inspektørerne sig at øllet ville blive forurenet? Og hvad præcis skulle McSorleys gøre for at rette op på problemet? Sprøjte hele kælderen med gift?
McSorley’s forklarede at det at der kunne være rotteaktivitet sandsynligvis skyldtes at stedet var under renovering.
Vi undskylder for ikke at have åben i dag, i morgen og søndag. The NYC Board of Health lukkede os i denne uge, uden den mindste advarsel. Aldrig nogensinde i vore optegnelser kan se vi at de har fundet gnavere i vort “Hjem” og bolig oven over baren siden 1854. Op til denne uge og kun efter vi indledte en ombygning i vor kælder, der begyndte mandag, for at udskifte alle gasrør i hele bygningen arbejdende os op gennem bygningen gennem en gammel mur - jo den er ældre end selve baren. Ved denne aktivitet og ombygning har der været mulighed for  uønskede besøgende, som de to Health Inspectors, den ene dog en elev der kom onsdag.
Det tragiske er at byens administration har forbudt katte i spisesteder for nogle år siden. Tidligere havde McSorleys altid katte gående på stedet.
Jeg diskuterede McSorley postyret med en Gotham restauratør. “Jeg har 11 forskellige regeringsbureauer jeg skal leve op til,” vrissede han. “Indser de ikke at vi har en service der gør folk glade og tilfredse? Vi holder rent, vasker fortovet. Og vi betaler skat til byen. Dette er så takken vi får?”
Trist at svaret er, at de ikke indser dette og er helt ligeglade.
McSorley’s, åbnede igen, og tak for det, og jeg vil helt sikkert næste gang jeg er i byen lige kigge ind og sige tak for at stedet gør verden til et bedre sted.
https://spectator.org/regulators-chase-cat-from-bar-and-are-shocked-when-mice-appear/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails